Erdoğan beni bir kez arasa

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan beni bir kez arasa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 00:00

Filistinli esnaf Azzam Maraka Doğu Kudüs’teki dükkânının her yerini Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle donatıp, Türk bayrakları astığı için para cezasına çarptırılıp mahkemelik olduğu halde bundan vazgeçmiyor. Daha büyük bir Türk bayrağı isteyen Maraka, “Başbakan, beni bir kez ararsa çok memnun olurum” diyor.

Haberin Devamı

DOĞU Kudüs’te yaşayan Filistinli esnaf Azzam Maraka, başı İsrail polisiyle derde girmesine rağmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu sevgi ve hayranlıktan dolayı dükkanına astığı Erdoğan posterleri ve Türk bayraklarını indirmiyor, “Başbakan, beni bir kez ararsa çok memnun olurum” diyor. Maraka, süpermarketinin içini ve dışını Başbakan Erdoğan’ın posterleri ve Türk bayraklarıyla donattığı için Belediye tarafından geçen ay 45 bin Şekel (yaklaşık 22 bin Türk Lirası) cezaya çarptırıldı. Ancak Maraka, sürekli kesilen cezalara ve işyerinin kapatılması tehditlerine aldırmıyor, posterleri ve bayrakları indirmeyi düşünmüyor. Maraka’nın dükkanı, Doğu Kudüs’ün tam merkezinde, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde, Ebu Ubeyda Caddesi’nin başındaki El Nuzha binasının giriş katında  bulunuyor.

Haberin Devamı

‘One minute’la başladı

Maraka, Başbakan Erdoğan’a duyduğu ‘aşkın’ Davos toplantıları sırasında, Şimon Peres’e çıkışıyla başladığını belirterek, şöyle konuştu: “Peres’e dedikleri karşısında şoke oldum. Gözlerim doldu, olduğum yerde kalakaldım. Erdoğan salonu terk ederken zamanın Mısır Dışişleri Bakanı Amr Musa hâlâ orada oturuyordu.

O andan sonra Başbakan’a olan sevgim aşka, tutkuya dönüştü. Erdoğan benim kahramanım. Umarım hep Türkiye Başbakanı olarak hayatı boyunca orada
kalır. Olayın ertesi günü belediyeye gidip, dükkanımın adını değiştirmek için dilekçe verdim ve adını da Ebu el-İz Erdoğan yaptım. Tüm resmi evraklarımı, faturalarımı, antetli yazışmalarımı baştan aşağıya değiştirdim. Artık yeni işyerimin adı Ebu el-İz Erdoğan’dı. Ondan sonrada İsrail Belediyesi ve güvenliği yakamdan düşmedi. Önce sivil polis gelip, beni sorguya götürdü. Sonra her ay gelip dükkanımı bastılar, resimleri söktüler. Aynı gün ben yeniden taktım, onlar söktü, ben taktım ve sonunda beni mahkemeye verdiler. 3 kez hakim karşısına çıktım. Erdoğan terörist değil, ben ne Usame bin Ladin’in, ne Nasrallah’ın, ne de Ahmedinejad’ın resmini dükkanıma astım. Ortadoğu’nun en büyük ülkesinin Başbakanı’nın, Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini dükkanıma astım, hepsi bu dedim.”

Haberin Devamı

Erdoğan restoranı

Maraka, “2 ay sonra ‘Erdoğan’ adını vereceğim 200 kişilik restoran açacağım. Mönüde ağırlıklı Türk yemekleri olacak” diyor. Maraka sözlerini, “Türk Büyükelçisi bana bir Türk bayrağı hediye etti, ama ben Başbakan Erdoğan’dan rica ediyorum, en büyüğünden bir Türk bayrağı göndersin. Beni bir kere ararsa çok memnun olurum” diyerek tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!