Enerji diyeti

Güncelleme Tarihi:

Enerji diyeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hareketli ve enerjik olmak istiyorsanız ve bu amacınıza uygun bir mönü arıyorsanız, mümkün! İnsanların glukoz seviyeleri sabahları en düşük düzeyde bulunuyor. Bu nedenle tatlı yiyecekler ve içecekler yararlı. Sabahları enerjik olmak için tavsiye edilenlerin başında, az yağlı ve meyveli yulaflı gevrek, az yağlı kepek unundan yapılmış kurabiye, kepekli ekmekten hazırlanmış tost, az yağlı krem peynir ve C vitamini içeren portakal suyu geliyor.

Yoğun iş temposu arasında öğle yemeği için ton balığı veya beyaz et ile hazırlanmış sandviç, ızgara sebze, yüksek lif içerdiğinden fasulye çorbası ve bol limonlu bir salata ideal. Ayrıca az yağlı yoğurt da tercih edilebilir. İçine meyve de koyabilirsiniz. Eğer işyerinde abur cubur yiyeceklere meraklıysanız, kepekli ekmek veya kraker bulundurabilirsiniz. Eğer taze sıkılmış meyve suyu içemiyorsanız, konsantre olanları çok fazla tüketmemelisiniz.

Akşamları ise sebzeli pilav veya makarna, kepekli ekmek, bir parça et yiyebilirsiniz. Geceleri uykusuz kalmamaya özen göstermelisiniz. Sigarayı azaltmalısınız. Kandaki C vitamini seviyesini düşürüyor. Akşamları iki kadeh şaraba izin var. Enerjinizi artırmak için kilo vermelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!