En ünlü ünsüz

Güncelleme Tarihi:

En ünlü ünsüz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 12:47

Merih Ermakastar’ı Binbir Gece dizisinde canlandırdığı sakin ve duygusal Mert karakterinden ya da Serdar Ortaç’ın sahnesinden hatırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hakan GENCE
hgence@hurriyet.com.tr
 
O aslında şimdiye kadar pek çok dizide oynadı. Seslendirme yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Yasaksın isimli şarkısını dijital ortamda satışa sundu. Kolay kolay eskimeyecek bir parça yaptığını söylüyor. Çok fazla tanınmak yerine şu anki durumundan memnun olduğunu da ekliyor: “Diğer türlüsü özgürlüğünüzün kısıtlanmasına neden oluyor. Ben aslında Türkiye’nin en ünlü ünsüzüyüm.”

Merih Ermakastar (35), İzmirli müzisyen bir ailenin çocuğu. Annesi viyolonsel, babası klarnet ustası. O da ailesinin etkisiyle dokuz yaşında piyano eğitimi almaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda trompet ana sanat dalı bölümüne girdi. İş hayatına devlet memuru olarak, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde 17 yaşında atıldı. Artık orkestrada trompet çalıyordu. Ama hayalleri daha büyüktü. 20 yaşında işinden istifa etti.
İçindeki tiyatro aşkını dinleyerek Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü seçmelerine girdi ve kazandı. Bu arada bir yandan da Cenk Eren’e vokal yapıyordu. 2001-2002 yılları arasında, barlarda DJ’lerin yanında trompet şovlara başladı. “Andon ve People isimli kulüplerde çalıştım. Reina’da devam ettim. Bir anda yüzlerce göz size dönüyordu. Açıkçası çok ilginç bir işti” diyor.

Haberin Devamı

KYLIE MINOGUE ETKİSİ

Can Ayazım adlı ilk albümünü 2003’te çıkardı ama yeteri kadar tanıtım yapılmayınca hayal kırıklığına uğradı. Bir sene kadar müzik çevrelerine küstü, Affet
Bizi Hocam, Üvey Baba, Üzgünüm Leyla, Çemberimde Gül Oya, Davetsiz Misafir ve Binbir Gece gibi dizilerde oynadı. Kariyerinin dönüm noktası, bir arkadaşı aracılığıyla dört sene önce Serdar Ortaç’la tanışması oldu. Birkaç konser için anlaştılar ama kimyaları o kadar tuttu ki, hâlâ çalışmaya devam ediyorlar. Serdar Ortaç için “Sahnede ekibiyle büyüyen ve ekibini büyüten biri” diyor.
Şimdi yedi yıl aradan sonra sözü ve müziğiyle kendine ait Yasaksın isimli bir şarkı hazırladı. Şarkının düzenlemelerini Hakan Yelbiz ve Gökhan Varol yaptı. Kylie Minogue’un mastering’i tarafından şarkı mikslendi. Klip için Denzel Washington’ın son filminde kullanılan kamera kullanıldı. Merih bundan sonra da dijital satış için müzik yapmaya devam edecek. Serdar Ortaç’tan yaz için hareketli bir şarkı almış bile.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!