Emre Kaya 'Geçmiyor' şarkısını geri aldı!

Güncelleme Tarihi:

Emre Kaya Geçmiyor şarkısını geri aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 10:49

Önümüzdeki günlerde yeni albümünü piyasaya çıkartacak olan yakışıklı popçu Murat Boz’a şok! Ünlü şarkıcı ve söz yazar Emre Kaya, Murat Boz’a verdiği, söz ve müziği kendisine ait olan şarkıyı ‘aranjesi kötü’ diyerek geri aldı. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Kısa süre sonra müzik piyasasına sunacağı yeni albüm için hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Murat Boz, meslektaşı şarkıcı ve söz yazar Emre Kaya’dan söz ve müziği Emre Kaya’ya ait olan ‘Geçmiyor’ isimli şarkı aldı.

Emre Kaya, bestelediği şarkı için Murat Boz’dan 40 bin lira istedi, ancak pazarlıklar sonucu şarkı 20 bin liraya alındı. Emre Kaya’dan 20 bin liraya aldığı şarkıyı Gürsel Çelik'e aranje ettiren Murat Boz, stüdyoya girerek şarkıyı okudu.

Şarkının söz ve müziğine imza atan son dönemin en gözde bestecilerinden Emre Kaya, Murat Boz’un seslendirdiği şarkısından hiç hoşnut olmadı. Ve iki müzisyen arasında bir kriz yaşandı.

Kaya, Murat Boz’un seslendirdiği ‘Geçmiyor’ isimli şarkısını "Aranjesi kötü" bahanesi ile geri aldı. Bu olayın ardından Boz’un şarkıyı geri almak için yoğun çaba gösterdiği öğrenildi. Şarkının kötü aranje edildiği gerekçesi ile geri alınan şarkıyı, Kaya’dan yeniden almak için Murat Boz’un dostlarının devreye girdiği söyleniyor.

Haberin Devamı

Emre Kaya Geçmiyor şarkısını geri aldı

Emre Kaya kimdir?

Emre Kaya, 1981 yılında Ankara‘da doğmuştur. Asıl ismi Emre Gülkaya‘dır. Çok mutlu bir çocukluk geçirmiştir. Ankara‘da büyüdü. Dayısının ona henüz 3 yaşındayken hediye ettiği cura bağlama ile müzikle tanışmış oldu.

Müzik ile 6 yaşında cura çalarak tanışan Emre Kaya, bağlama, keman, gitar ve klarnet çalabiliyor.

Murat Dalkılıç, Bengü, Zeynep Dizdar, Niran Ünsal gibi isimlerle çalışmıştır. 2009 yılında “Sana Güvenmiyorum” adlı parçasıyla Radyo Üst Kurulunun vermiş olduğu “yılın en iyi bestecisi” ödülüne layık görüldü.

Sözü ve müziği kendisine ait olan “Toz” isimli başarılı single’ı ile uzun süre müzik listelerinin başında yer aldı.

Ocak 2013’te müzikseverlerle buluşan “Teşekkür Ederim” adlı albümünün ilk klibi albümle aynı adı taşıyan “Teşekkür Ederim” adlı parçaya çekildi ve şarkı sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. 2013 yılında bu şarkı ile Altın Kelebek‘ten “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ödülünü de aldı.

Haberin Devamı

Müziğin yanı sıra yüzücülük, otomobil ve motor sporları konusunda da iddialı olan Emre’nin birçok birinciliği bulunuyor.

Albümleri :
2001 – Aşifte / Lades Gibi Aklımdasın
2007 – Beni Al
2008 – Böyle Gitmez
2011 – Toz
2013 – Teşekkür Ederim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!