Emniyetten emekli olacağız

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten emekli olacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 01:00

Kanal D’nin sevilen dizisi “Arka Sokaklar”, dördüncü sezonun ilk bölümüyle bu akşam ekranda olacak. “Emniyetten emekli olacağız” diyen dizinin kahramanları Zafer Ergin, İlker İnanoğlu, Özgür Ozan, Şevket Çoruh, Alp Korkmaz ile ekibe yeni katılan Çağla Kubat ve Berk Oktay, Kelebek için bir araya geldi, yeni sezona dair ipuçları verdi. İşte “Arka Sokaklar”da son durum...

Haberin Devamı

SEZONUN İLK BÖLÜMÜNDEN FOTOĞRAFLAR

Uzun soluklu bir macera oldu, “Arka Sokaklar” şimdi dördüncü sezona başlıyor. Yeni sezonda bizi neler bekliyor?     

Özgür Ozan: Bu dizinin böyle devam edeceği başından beri biliniyordu sanırım. Bir de bu espriyi kaç kişi yaptı bilmiyorum ama biz bu gidişle emniyetten emekli olacakmışız gibi geliyor! Her sene çoğalıyoruz. Seyirci yine önceki yıllarda ekrana gelenlerle aynı tatta hikâyeler izleyecek.

İlker İnanoğlu: Emeklilik konusunda ilk önce Rıza Baba’nın gitmesi lazım! (Gülüyor) Yeni sezon sürprizimize gelince... Çağla Hanım (Kubat) gelmiş olsa da ekipte kadın sayısı az olduğu için bu sene ben de kadın olarak diziye devam edeceğim! (Gülüyor) Şaka bir yana, yeniliklerle ilgili bizim de çok bilgimiz yok. Neler olacağını, her bölüm için elimize senaryo geldiğinde görüyoruz.    

Şevket Çoruh: Güzel olacak bu sene. Sonuçta üçüncü sayfa haberlerine konu olan, yaşanan olayları konu ediniyoruz. Bir yandan da ailevi durumları inceliyoruz. Bu yüzden eski sezonlardaki tat aynen devam edecek. Birtakım küçük değişiklikler oldu ama güzel de oldu. Memuriyetimize devam ediyoruz...
Zafer Ergin: Şevket’e katılıyorum, bu sene gerçekten güzel olacak. Ben bir komedi dizisinde oynamayı çok istiyorum, “Arka Sokaklar” her ne kadar aksiyon dizisi olsa da, oynadığım Rıza Baba karakterinin esprili bir yanı olması bana keyif veriyor.
 
Alp Korkmaz: Çok emin değilim ama belki benim oynadığım Ali karakterinin bu sezon bir bebeği olabilir...
     
Nasıl gidiyor çekimler?

Zafer Ergin: Her hafta bir sinema filmi çekiyor gibi çalışıyoruz ama keyifli gidiyor.

İlker İnanoğlu: Gayet iyi gidiyor. Türkiye’de çekilen en yorucu dizi bizimkisidir herhalde. Başka dizide bir bölüm için 35-40 mekân değiştirildiğini ben daha görmedim. Bunun dışında oyunculuk anlamında bu dizide yer almaktan çok keyif alıyorum...

Alp Korkmaz: Yoğun geçiyor. Tatil sonrası bu tempoya alışmak biraz zor oldu, onun dışında her şey iyi...

Berk Oktay: Ben sette daha çok yeniyim. “Akasya Durağı”nı bırakıp buraya geldim. Polisiye dizilere merakım olduğu için, “Arka Sokaklar”dan teklif gelince çok sevindim, hemen kabul ettim. Bir de farklı rolleri oynamayı seviyorum. Mesela bir psikopat katili canlandırmayı çok isterim.

Set ortamı nasıl peki? Ayrılanlar oldu, yeni gelenler var...

Alp Korkmaz: Gamze ve Uğur ayrıldı, Çağla (Kubat) ve Berk geldi. Benim oynadığım Ali karakterinin eşi Pınar da bu sezon yine değişti. Yeni gelen oyuncuların elektrikleri çok iyi.

Berk Oktay: Çok keyifli bir set var burada. Huzurlu bir yer ve herkes çok pozitif. “Hay lanet olsun, bugün set var” değil de “Yaşasın, bugün set var” diyerek koşa koşa geliyoruz sete.

Özgür Ozan: Evet, gerçekten setimizde çok sıcak bir ortam var. Mesai arkadaşı gibi olduk artık. Hatta Gamze (Özçelik) ve Uğur (Pektaş) ayrıldı diziden ama onlarla da görüşmeye devam ediyoruz. Gamze hamile olduğu için çok sık gelemese de ikisi de seti ziyaret ediyor. Belki ileride yeniden dahil olurlar diziye.
Zafer Ergin: Yılların getirmiş olduğu ‘beraber çalışma bilinci’ var burada. Bu yüzden ekibe yeni katılanların da zorluk çekmediklerini düşünüyorum. Eğer çekerlerse de, biz o zorluğu kendi aramızda iki saat içinde hallederiz.

İlker İnanoğlu: “Arka Sokaklar”daki bütün oyuncular profesyonel. Bu sayede prova yapmaya gerek bile duymuyoruz. Çünkü tam olarak ne yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz.

Bu dizinin üç sezon boyunca izleyici tarafından çok sevilmesinin sırrı nedir sizce?

Zafer Ergin: Şimdiye kadar yapılmış polisiye dizilerden farklı olması. Bir kere içinde insan var. Böylece izleyiciler de kendine yakın buluyor.

Özgür Ozan: Polislerin hayatı, suçlu psikolojisi üzerine kurulu bir dizi. Sevilmesinin birinci nedeni bu olabilir. Bir de biz aksiyon sahnelerini çok fazla şişirmeden, olduğu gibi veriyoruz. Yani bu dizide Jet Lee filmindeki gibi uçan tekmeler, ağır çatışmalar göremezsiniz. Gerçeğe daha yakın olduğu için de seviliyor bence.
İlker İnanoğlu: “Arka Sokaklar”, tekrar bölümleriyle bile reyting sıralamasında üst sıralarda yer alan bir dizi. Burada çok profesyonel bir ekiple uzun zamandır çalışmış olmanın ortaya çıkardığı bir samimiyet var. Bu da insanlara yansıyor.

Haberin Devamı

SÖRF ŞAMPİYONASINDA BİLE BU KADAR HEYECANLANMADIM

Haberin Devamı

Yeni sezonda “Arka Sokaklar”dasınız. Neler hissediyorsunuz?

- İki seneye yakın zamandır sadece sörf yapıyordum. Dünya Şampiyonası’nı bitirip buraya geldim. İnanın, şampiyonaya katıldığım hiçbir sabah, sete gelirken duyduğum heyecanı duymadım. İlerleyen günlerde belki bu böyle olmayacak ama oturmuş bir ekibin içine dahil olmak beni çok heyecanlandırdı. Oyuncuların hepsi çok iyi, şimdilik her şey keyifli geçiyor.

Elif rolü için teklif geldiğinde nasıl karşıladınız?


- Her sene mutlaka bir-iki dizi teklifi geliyordu ama ben içinde aksiyon olan bir dizide yer almak istiyordum. Buradaki polis rolü beni çok etkiledi. Dövüş sanatlarına ilgi duyuyorum, onlara başlamam için de bir nedenim oldu. O kadar doluyum ki, artık bir şeyleri yapmam için başka bir nedenimin olması gerekiyor.

Başka ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz rolünüz için?

- Daha önce de birlikte çalıştığım Uğur Demirpehlivan ile Elif karakteriyle ilgili analiz yaptık. Ayrıca poligona gittik, orada atış yapmayı gösterdiler. Atışlarım iyiydi ama silahın içerisinde gerçek mermi olduğunu bilmek korkutucuydu. İnsanın silaha dokunuşu bile değişiyor... İlk başta kuru sıkı atıyordum, silaha gerçek mermi koyunca elim titredi.

Haberin Devamı

GAMZE İLE UĞUR'UN YERİNE GELMEDİK

Diziye yeni katıldınız, rolünüzden bahseder misiniz biraz?

- Önce şunu söylemek istiyorum yanlış anlaşılmaması için; “Gamze ile Uğur gitti, yerlerine Çağla ile Berk geldi” gibi bir durum söz konusu değil. Biz onların yerine gelmedik. Sorunuza gelince... Sinan adında bir sivil komiseri oynuyorum. Asi bir tip. Devlet otoritesine karşı, bu yüzden disiplin suçları işlediği oluyor. Bir bakanın oğlunu dövdükten sonra istifasını verecekken, Rıza Baba onu keşfedip göreve çağırıyor. Tüm bunların yanı sıra biraz da çapkın biri Sinan...

Çağla Kubat’ın canlandırdığı Elif karakteri ile Sinan arasında bir yakınlaşma olacak mı?

- Elif çok hoş biri, Sinan da çapkın. Dolayısıyla o güzelliği göz ardı edemez. Tabi ne kadar karşılık alır, bunu hep birlikte izleyip göreceğiz...

Rolünüz için ne gibi hazırlıklar yaptınız?

- Küçüklüğümden beri silahlara merakım vardır. Eskiden beridir poligona gider, atış yaparım. Artık daha çok gidiyorum. Polis yakınlarım vardı, onlarla muhabbetimi artırıp, bol bol gözlem yaptım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!