Emir'den ses getiren başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Emirden ses getiren başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 21:22

Emir, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk solo albümü "Back Home" ile hayranlarının karşısına çıktı. İstanbul Ghetto'da düzenlenen özel konseri büyük bir kalabalık izledi.

Haberin Devamı

Emir Yeşil'in tamamen İngilizce özel bestelerden oluşan albümü "Back Home" yılbaşında piyasaya çıktı. Müzik marketlerde büyük ilgi gören albümün lansman konseri Beyoğlu Ghetto'da verildi. Büyük bir kalabalık karşısında 4 dansçı eşliğinde solo albümünü seslendiren Emir, uzun süre alkışlandı. Yeşil'in albümünde dünyaca ünlü besteci ve aranjörler çalıştı.

Emir Yeşil albümü şöyle anlatıyor;

“Beste ve sözler için çok uzun süre çalıştık. Bu albümü kaydetmek için, üniversiteden hocam da olan Pieter Snapper ile görüştüm. Projeyi dinlediğinde bunun uluslararası bir proje olduğunu ve dünya çapında yerlere geleceğini söyledi. Böyle büyük bir proje için de bu işi yapabilecek tek isim olan Michael C. Ross'u önerdi. Michael C. Ross, Los Angeles'lı ve Amerika'nın en önemli ses mühendislerinden biri. Çalıştığı isimler, Christina Aguilera, Vanessa Carlton, Counting Crows, Mick Jagger, Barry White, Eric Clapton, Pussycat Dolls, Herbie Hancock, ve Moulin Rouge gibi film müzikleri... Michael ile ilk buluşmamızda ona projeyi dinlettiğimde çok etkilendi. Bana elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Michael bu projede sadece mix mühendisi değil, aynı zamanda co-producer olarak da yer aldı. Projeyi kendisininmiş gibi benimsedi ve şu anda da Amerika ile olan başlantılarımızı Michael sağlıyor.
 
Emir Yeşil Kimdir?

Haberin Devamı

Emir Yeşil, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Heavy metal’den soul’a, pop müzikten funk’a kadar çeşitli tarzlar dinleyerek büyüdü 16 yaşında sahne hayatına başlayan Emir, birçok grupla performanslarını sürdürdü Bu süreçte aynı zamanda gitar, klavye ve davul çalmayı da öğrendi.

Üniversitede müzik okuduğu yıllarda, İskender Paydaş’la çalışarak hem ses mühendisliği alanında, hem de stüdyo vokalisti olarak iyi bir noktaya geldi.

2006 yılında Dolapdere Big Gang grubunun solisti oldu. Çıkan ilk albümleri 8 hafta boyunca listelerde 1 numara olarak büyük bir başarıya imza attı. Grup, toplamda 3 albüm çıkardı, Türkiye ve dünyada 350’den fazla konser verdi.

Emir Yeşil, Dolapdere Big Gang ile; Coca Cola, Microsoft, Belvedere Vodka, Hürriyet, Petrol Ofisi Air, Efes, International Press Institute ve Fenerbahçe gibi büyük markaların organizasyonlarında yer aldı. Dünya çapında İtalya, Almanya, Rusya, Fransa, Kıbrıs, Azerbaycan, Fas, Güney Afrika, Avustralya ve Japonya’da da birçok defa konser verdi.

/images/100/0x0/55ea0e49f018fbb8f8681081

Haberin Devamı

2010 sonrası solo çalışmalarıyla dünyaya açıldı

Dünyanın pek çok ülkesini gezen ve yabancı dili çok iyi olan Emir’in, solo kariyer yapma isteği güçlendi. 2010 yılında, çok yetenekli bir şarkı yazarı olan İngiltere’den David Flynn ile tanıştı. David’in parçalarını dinledikten sonra Emir, parçalarla arasında güçlü bir baş oluştuğunu hissetti ve bu albümde David ile çalışmaya karar verdi. Bu güçlü işbirliği ile “Back Home” albümü hazırlandı.

David Flynn,  Hitquarters.com tarafından besteleri sıklıkla ayın bestesi seçilen bir şarkı yazarı. Eurovizyon şarkı yarışması için de bir kaç ülkenin şarkılarını hazırladı. Aynı zamanda Ricky Martin, Sugababes gibi isimlerin şarkı yazarlarıyla da ortak parçalar hazırlıyor.

Haberin Devamı

Bu albümde birlikte çalışılan isimler şöyle: Anthony Galatis, Thomas Reil, Jeppe Reil. Rockn' rolla kiss parçası ise  David ile Cem Oyal ve Mehmet Esemen'in ortak çalışması.

EMİR YEŞİL İÇİN NE DEDİLER?

David Flynn / İngiliz besteci ve söz yazarı:
Türkiye bir yıldız keşfetti!

Bir söz yazarı olarak sanatçının şarkılarınızı iyi anlayıp yorumlamasını arzu edersiniz. Emir’i albümdeki şarkıları söylerken dinlemek beni heyecanlandırıyor. Parçaları ilk seslendirdiğinden bu yana her seferinde aynı heyecanı yaşıyorum. Her şarkıya ayrı bir duygu katıyor. Enerjisi, isteği etrafına da yansıyor. Emir’le tanışmaktan çok mutluyum. Yeni bir yıldız bulmak kolay değildir ama Türkiye birini keşfetti bile!
(David Flynn,  Hitquarters.com tarafından besteleri sıklıkla ayın bestesi seçilen bir şarkı yazarı. Eurovizyon şarkı yarışması için de bir kaç ülkenin şarkılarını hazırladı. Aynı zamanda Ricky Martin, Sugababes gibi isimlerin şarkı yazarlarıyla da ortak parçalar hazırlıyor.)

Haberin Devamı

Micheal C.Ross / ABD’li tanınmış ses mühendisi:
Sözümün arkasındayım: şarkılar, sesi, inanılır gibi değil!
Bana Phil Collins’i hatırlatıyor!

Babajim Stüdyoları ilk solo albümünü yapan Türk sanatçıyla çalışmamı önerdiğinde açıkçası önce emin olamadım. Emir ile İstanbul İstiklal Caddesi’nde bir kafede tanıştık. O günü hatırladıkça açıkçası tüylerim diken diken oluyor. Emir hemen bana bazı demolarını çaldı. Bayıldım! Şarkılar, sesi, gerçekten inanılmazdı. O gün yaşadıklarımı unutamıyorum. Zaten çok iyi olan şeyler üzerinde çalışmamız gerekiyordu. Bence mükemmel oldu. Harikaydı ve başarabildiğimizi düşünüyorum. Emir bana çalıştığım bir başka sanatçıyı, Phil Collins’i hatırlatıyor. Son derece çalışkan. Müthiş yeteneği ve etrafındaki harika ekibinin büyülü bir başarı yaratacağından eminim.
(Michael C. Ross, Los Angeles'lı ve Amerika'nın en önemli ses mühendislerinden biri. Çalıştığı isimler, Christina Aguilera, Vanessa Carlton, Counting Crows, Mick Jagger, Barry White, Eric Clapton, Pussycat Dolls, Herbie Hancock, ve Moulin Rouge gibi film müzikleri.)

Haberin Devamı

Murat Beşer / Gazeteci - Eleştirmen:
Emir Yeşil ve “Back Home” bir hediye…

Bazen gerçekleri yalın bir iddiadan daha iyi hiçbir şey dile getiremez. İlk solo albümüyle ilk büyük ve gerçek çıkışını gerçekleştiren Emir Yeşil, Türkiye’nin Phil Collins’e yanıtı.
              Emir’in sahnelerden bildiğimiz parlak ışığı, bu kez bir başka parlıyor “Back Home” albümüyle. Bu ışık bu kez               orijinal söz ve bestelerin, değerli bir yetenekle buluşması sayesinde başka parlıyor.
Centilmen bir tarzın sahibi olan Emir’in pozitif duyguları, dalga dalga yayılıyor içerden dışarıya; sempatik, eğlenceli, kibar ve romantik şarkılar aracılığıyla. Güncel soundlarla işlenmiş, dans pistlerinin enerjisiyle hazırlanmış, mumlu masaların kırmızı şarabıyla tatlandırılmış “Back Home”, Emir’in ipeksi tenor sesiyle servis ediliyor.
Emir Yeşil ve “Back Home” bir hediye… Müzik dünyasına Phil Collins’in eksikliğini hissettirmeyecek bir hediye.

Pieter Snapper /Mastering Mühendisi:
Babajim Istanbul Studios & Mastering
Emir dünyada rüzgarıyla esmeye geliyor!

Emir’le İstanbul’ da tanıştım. Muhteşem sesi ve insanı adeta rehin alan harika sahne performansını yıllardır biliyorum. Bu albümdeki ilk demoları dinlettiği zaman projenin inanılmaz bir potansiyelini hemen anladım. Şarkılar hem çok içten ve yüreklere dokunuyor ve herkesi etkileyecek şekilde özeller. Son prodüksiyon bana master için geldiğinde etkileneceğimi biliyordum ve etkilendim de. Performanslar gerçek bir yıldızınki gibiydi. Michael C. Ross sıcak bir ortama sahip olan Babajim stüdyolarında büyük bir ustalıkla mixleri hazırladı. Şarkılar cilalanmaya hazır kıymetli bir elmastı. Son çalışmaları yaparken, bu albümün çok harika bir solo albüm ve bir klasik olacağını hissettim. Çok heyecan vericiydi ve bu albümü dinlemekten kendimi alamıyorum.  Emir dünyada rüzgarıyla esmeye geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!