Elveda Kodak Tiyatrosu!

Güncelleme Tarihi:

Elveda Kodak Tiyatrosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

84. Oscar Ödülleri, yarın gece sahiplerini bulacak. Oscar Ödülleri Töreni, bu yıl son kez Kodak Tiyatrosu’nda yapılacak.

Haberin Devamı

Beyazperdenin en prestijli ödülü olan Oscar (Akademi) Ödülleri, yarın gece 84’üncü kez sahiplerini bulacak. Oscar Ödül Töreni, bu yıl son kez Kodak Tiyatrosu’nda yapılacak. Bunun nedeni, 132 yıllık geçmişe sahip Kodak şirketinin iflas etmesi... İflasın ardından Kodak ile Akademi’nin 20 yıllık ve 74 milyon dolarlık sözleşmesi, karşılıklı olarak feshedildi.

SENEYE NOKIA TİYATROSU’NDA        

Yarınki ödül töreninde ‘Kodak Tiyatrosu’ adı anılmayacak, yerine ‘Hollywood&Highlands Center’ adı kullanılacak. 85. Oscar Ödülleri Töreni ise Downtown şehir merkezindeki Nokia Tiyatrosu’nda düzenlenecek. Böylece Akademi 3 bin 500 kişilik bir salondan 7 bin 500 koltuklu başka bir salona taşınarak, konuk ve basın mensubu sayısını artıracak.

YILLAR SONRA YAĞMURSUZ GECE

Yıllardır Oscar törenlerinin kâbusu haline gelen yağmur yağışı da bu sene beklenmiyor. Avrupa donarken yaz günleri yaşayan Los Angeles’ta tören sırasında hava güneşli ve sıcak olacak. Bu da ünlü yıldızların geçmiş yıllara oranla daha dekolteli kıyafetler tercih edecekleri anlamına geliyor...

BALONUN YILDIZI TONY BENNETT

Ödül töreninden sonra geleneksel olarak düzenlenen “Vali’nin Balosu”nda bu yıl 85 yaşındaki efsane sanatçı Tony Bennett sahne alacak. 1500 davetlinin katılacağı baloda ilk kez masa düzeni kaldırılacak. Konuklar, Amerikan bar, büfe ve minderlere oturarak yemek yiyecek.

JÜRİ TARTIŞMASI DOLUDİZGİN SÜRÜYOR

Los Angeles Times gazetesinin başlattığı jüri tartışması da doludizgin devam ediyor. 5 bin 700 jüri üyesinin yüzde 94’ünün beyaz, yüzde 77’sinin erkek ve yaş ortalamasının 62 olmasını sorgulayan, böyle bir jürinin sinema seyircisinin beğenisini yansıtamayacağını savunan ve “Bu kokuşmuşluktan ve çirkinliklerden artık kurtulalım” diyen gazeteye büyük destek geldi. CNBC televizyonu, konuyla ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmaya katılan Oscar seyircileri, jüri üyelerinin toptan istifa etmesi gerektiğini savundu. Çok rutinleşen törene renk gelmesi için de birkaç hafta önce yapılan Super Bowl Amerikan Futbol Şampiyonası finalinde olduğu gibi Madonna’nın üç-dört şarkılık bir konser vermesi veya altı Grammy ödüllü İngiliz şarkıcı Adele’in sahneye çıkması önerildi.

Haberin Devamı

CANLI YAYIN REKORU

Akademi ve yayıncı kuruluş ABC, 84. Oscar Ödülleri Töreni’ni canlı yayınlamak için 225 ülkenin başvuruda bulunduğunu açıkladı: “Bu bir rekor. Tahminen 1 milyar 400 milyon seyirciyi ekran başına çekeceğimize inanıyoruz. Bazı ülkeler, saat farkı nedeniyle töreni banda alıp sonradan yayınlayacak.”

Haberin Devamı

İŞTE FAVORİLER

Yayıncı kuruluş ABC’nin sinema eleştirmenleri, Oscar tahminlerini açıkladı. Eleştirmenlere göre En İyi Film ödülü “The Artist”e, En İyi Yönetmen ödülü Martin Scorsese’ye, En İyi Erkek Oyuncu ödülü George Clooney’ye, En İyi Kadın Oyuncu ödülü Meryl Streep’e, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü Christopher Plummer’e ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de Jessica Chastain’e gidecek.

ÖDÜLLERİ KİMLER VERECEK?

Oscar Ödülleri’ni verecek isimlerin listesi tamamlandı. Geçen yıl heykelciğe uzanan muhteşem dörtlü Christian Bale, Colin Firth, Melissa Leo ve Natalie Portman’ın yanı sıra Halle Berry, Rose Byrne, Bradley Cooper, Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Michael Douglas, Will Ferrell, Tina Fey, Melissa McCarthy, Zach Galifianakis, Tom Hanks, Angelina Jolie, Milla Jovovich, Ellie Kemper, Jennifer Lopez, Wendi McLendon-Covey, Maya Rudolph, Emma Stone, Meryl Streep ve Kristen Wiig, yarın gece ödül takdim etmek üzere sahneye çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!