Elektronik müziğin devi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Elektronik müziğin devi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

Neil Tennant ve Chris Lowe’tan oluşan Pet Shop Boys neredeyse 30 yıldır elektronik müziğin tüm dünyada en ünlü ikilisi.

Haberin Devamı

Guinness Rekorlar Kitabı’na İngiltere’nin müzik tarihindeki en başarılı ikilisi olarak geçen Pet Shop Boys, 26 Haziran’da İstanbul’da Life Park’ta sahne almaya hazırlanıyor

Madonna, Kylie Minogue, Lady Gaga gibi isimlerle harika işlere imza atan ve 3 Grammy ödülü birden bulunan son dönemin en iyi dans prodüktörlerinden Stuart Price ile birlikte hazırladıkları ve ‘Electric’ adını verdikleri yepyeni albümlerini temmuzda çıkaracak Pet Shop Boys, yeni albümleriyle aynı ismi taşıyan turneleriyle 26 Haziran’da İstanbul’a Life Park’a geliyor. Unutulmaz hitlere imza atan ve sayısız ödül sahibi ikili, son olarak 2009 yılında Brit Ödülleri’nde müziğe katkılarından dolayı ayrıca ödüllendirilmişti. Hayranı olduğum Pet Shop Boys’un öne çıkan ismi Neil Tennant’la kariyerlerini, yeni albümlerini, değişen müzik endüstrisini, şarkılarını ve İstanbul’u konuştuk.

Haberin Devamı

100 milyondan fazla satan, müzik tarihindeki en başarılı İngiliz ikili sizsiniz; bir elektro pop ikilisi olarak klasikleşebilmek hakkında neler hissediyorsunuz?
Gerçekten de bunu pek fazla düşünüyor değiliz. Bizi daha çok ilgilendiren üzerinde çalıştığımız yepyeni müzikler.
Madonna’nın ‘Confessions on a dancefloor’ albümündeki diskovari dönüşünün de sorumlusu olan, 3 Grammy ödüllü elektronik müzik prodüktörü Stuart Price’la işbirliği yaptınız; sizce müziklerinizi nasıl etkiledi?
Bizim geçmişteki ve şimdiki müziklerimizi çok iyi biliyor ve her ikisini çok yenilikçi bir yolla buluşturmuş oldu.
Kariyerinizde 30 yıl içinde müzik endüstrisindeki değişikliklere de şahit oldunuz; peki pop yıldızları ve hayranlarının iletişimlerinde sosyal medya yoluyla yaşanan büyük değişime ne diyorsunuz?
Bence sadece pazarlamadan ibaret ve iletişimin çoğu zaman samimi olduğunu düşünmüyorum.
Pop Kraliçesi Madonna ile de çalışmıştınız; sizce yerçekimini misal Elton John’dan daha fazla yenmedi mi ve 50’lerinde elektronik müzik yıldızları olarak siz nasıl hissediyorsunuz?
Mesele yaş değil- mesele yaratıcılık.
Bir dj olarak ‘It’s a sin’ şarkınızın birçoklarının yanında bir dönem Türkiye’de en sevilen şarkınız olduğundan neredeyse eminim; peki o eski şarkılarınızdan bugünün dans müziklerine sizce en yakın olan hangisi?
Bence DJ’ine göre değişir. Ancak ‘Vocal’ adında kulüplerde çok çalınacağını umduğum yepyeni bir şarkımız var.
Bir keresinde “Rihanna şimdilerin en büyük pop yıldızıdır” demişsiniz; size göre neden en büyük pop yıldızı Rihanna?
Son birkaç yıldır pop müziğine hükmediyor ve bu dönemin tarzını belirliyor.
İstanbul’da 26 Haziran’da sahne alacaksınız; hayranlarınız için eski şarkılarınızdan da olacak mı?
Yeni ve eski şarkılar hep beraber elektrik düşler içinde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!