Eğlencenin iki başkenti

Güncelleme Tarihi:

Eğlencenin iki başkenti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 00:00

İstanbul’un teras barlarında, şöhreti New York’a ulaşan Boğaziçi kıyısındaki kulüplerinde, Bodrum’un çılgın mekanlarında eğlence doruğa ulaşmış durumda. Kışın geriliminden kurtulmak, yeni günün ilk ışıklarına kadar eğlenmek istiyorsanız enerji içeceklerinizi, vitaminlerinizi, en incesinden keten giysilerinizi hazırlayın. Çeşme ve Alaçatı size cazip gelmediyse, eğlencenin iki başkenti sayılan İstanbul ve Bodrum’daki eğlence alternatiflerine göz atın, rotanızı belirleyin. Ve sonra kendinizi gecenin akıntısına bırakın.

İSTANBUL

Dört mevsim, her gece

İstanbul’a geldiniz, gece hayatının başkentinde çılgın bir hafta sonu geçirmek istiyorsunuz. Nasıl bir eğlence istediğinizi bilmiyorsanız, kayboldunuz demektir. Öncelikle seçim yapın: Pop müziğini mi seviyorsunuz, alaturka mı, rock mı? Mütevazı bir eğlence mi istiyorsunuz, Arap şeyhleri gibi bahşiş dağıtmak mı? Derdiniz sadece müzik dinleyip dans etmek mi, yoksa flört etmeden geceleriniz sabah olmuyor mu? Bütün bu soruların cevaplarını hazırladıysanız, eğlence
/images/100/0x0/55ea40c8f018fbb8f8741f6f
otobüsümüz kalkıyor. Atlayın...

EN MEŞHURLAR BOĞAZİÇİ’NDE

İstanbul’da eğlence hayatının iki büyük otobanı var. Bunlardan ilki Boğaz hattı. Reina, Sortie gibi yurtdışında bile tanınan büyük kulüpler Beşiktaş’tan başlayıp Tarabya’ya kadar uzanan bu meşhur güzergahta. Hafta sonu akşamlarında trafiğin neredeyse durduğu rotada ilk durağımız Ortaköy. 90’lardaki popülaritesini kaybetse de, 20-25 yaş grubu için hálá keşfedecek yönleri var. Caz sevenler yol kenarındaki JC Terrace’a, rock sevenler az ileride Rock House’a, pop sevenler sahildeki Anjelique’e uğrayabilir.

Ortaköy çıkışında trafik duracak. Sakin olun. Nedeni Reina ve Crystal’in karşılıklı kapıları ve biraz ilerideki Sortie. Elinde fotoğraf makinesiyle etrafta koşuşturanlar ise paparazziler. Aman direksiyona dikkat! Çarpacağımız 600 bin YTL’lik araçlardaki bir çizik bile pahalıya patlayabilir. Zaten kendi aracınızla gelmenizi tavsiye etmeyiz, valeye cüzdan dolusu bahşiş de verseniz, Reina’nın kapısında en az yarım saat otomobilinizin getirilmesini beklersiniz. Bu tür büyük mekanlar gecede 3 bin kişi ağırlıyor. İçeride yemek yiyebilir, dans edebilir, barda sabit kalıp çevrenizi gözlemleyebilirsiniz. Meşhur kişilerin bile zor girdiği bu mekanlara rezarvasyonsuz adım atmak çok zor. İçeri girebilmek için en garanti yol, yatınız varsa denizden gelmek ya da içerideki mekanlardan birine gündüzden yemek rezervasyonu yapmak. Yemeğin bedeli adambaşı ortalama 100 YTL’den başlar, nadide şaraplar dahil bin 500 YTL’ye kadar yükselir. Arnavutköy’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Denizin üstünde eğlenmek istiyorsanız GS Adası ya da şimdiki Suada’nın tekneleri bakın hemen şuradan, Kuruçeşme trafik ışıklarının hizasından kalkıyor.

Arnavutköy-Bebek arasında, Kuruçeşme’yle kıyaslarsanız daha sakin mekanlar sıralanıyor. Ama bu, popüler olmadıkları anlamına gelmez. Mesela Arnavutköy’deki yılların Eylülist’inde Alpay’dan Ayşegül Aldinç’e, Emre Altuğ’dan Sertab Erener’e kadar sahne almayan ünlü yok. Bebek’teki Lucca ve Bebek Kahve gibi yerler de gündüz-gece meşhurlar alemine evsahipliği yapıyor.

CISTAK, CISTAK EĞLENCE

Boğaz’da kuzeye doğru ilerliyoruz. Duyduğunuz cıstak cıstak sesleri balık lokantaları ve tavernalarıyla ünlü Tarabya’dan geliyor. Burası "Tarabya’da uşaklar, Etiler’de yumuşaklar" tartışmasının alevlendiği semt. Sahil boyunca sıralanmış Kıyı, Palet gibi mekanlarda spor giyimli müşterilerin yerini takım elbiseliler alıyor. Ama hem rakı-balık olsun, hem de salaş, rahat bir ortam olsun diyorsanız o zaman yanlış yerdesiniz. Gerisin geriye dönüp, Çingene müzikçiler eşliğinde rakınızı yudumlayacağınız Kumkapı’ya gitmeniz gerekiyor. Yol uzun gelirse, sabredemezseniz, Galata Köprüsü’nün altındaki Kızkulesi, Topkapı Sarayı manzaralı restoran ve barlar sizi bekliyor.
/images/100/0x0/55ea40c8f018fbb8f8741f71


Boğaziçi sahilinden Maslak yönüne dönüp, yokuş yukarı vurduğunuzda büyük festivallere, partilere evsahipliği yapan Parkorman çıkacak karşınıza. İkinci büyük eğlence otobanı buradan başlıyor: Etiler-Nişantaşı-Beyoğlu hattı.

İstanbul gece hayatının en önemli merkezlerinden biri olan Etiler, aynı zamanda Türk popunun da kalbinin attığı yer. Sevdiğiniz popçuları kulüp sahnesinde seyredeceğiniz mekanlar burada: Şamdan, Nispet, Dedikodulu Meyhane, Kulüp Türk. Ama aradığınız daha Batılı mekanlar, moda, şıklık, en yeni kokteyller, trendy müziklerse o zaman Nişantaşı’na kadar sabretmek lazım. Suite, Touchdown ya da Buz gibi mekanlarda, Etiler’den daha ucuz, yine de eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. Taksim’e yönelirken yolda Roof Garden gibi otel barlarında, Banlieu ya da Sayfiye gibi açıkhava mekanlarında soluklanmak mümkün. Ama bu bölgede canlı müzik pek bulunmaz. Dansöz, stiptriz gibi eğlencelerden hoşlanıyorsanız Elmadağ’daki Regina ve komşu kulüplerine göz atmanızda yarar var.

BEYOĞLU’NU KEŞFEDİN

İstiklal Caddesi şehirde eğlencenin kalbinin attığı bölge. Caddeyi baştan başa geçmeden, meyhane arayanları önden gönderelim: Galatasaray’daki Çiçek Pasajı ve arkasındaki Nevizade Sokağı’na. Beyoğlu’nun meşhur pavyonları hızla hayatımızdan çıkıyor. Doğu Bloku dağıldığından beri müzikhol adını alıp, Aksaray’a kaydılar. Yine de turistik birkaç örneğini Talimhane’de bulmak mümkün. Türkücüler için en iyi adres Hacı Bekir’in arkasındaki ve karşısındaki sokaklar. Alternatif müzik arayanlar içinse istikamet Asmalımescit, mesela Babylon’a ne dersiniz? Elektronik sevenlerin işi daha kolay: Kapalı mekan isterseniz Galatasaray’daki İndigo’yu, açık isterseniz Balıkpazarı’ndaki Tonique-Teras’ı tavsiye ederim. Şöyle etrafı gören ferah bir yer yok mu diyene 360 derece İstanbul manzarası sunan 360 var, cadde üzerinde, Mısırlı Apartmanı’nın en üst katında. Artık buradan sonra serbestsiniz. Gerisi, dolaşmanıza, keşfetme gücünüze ve biraz da şansınıza kalmış Beyoğlu sokaklarında.

Savaş ÖZBEY

BODRUM

Katamaranla deniz üstünde köpükle dans pistinde
/images/100/0x0/55ea40c8f018fbb8f8741f73

Bodrum’un iddialı eğlence mekanlarının çoğu merkezde. Çevresindeki yerleşimlerden Türkbükü, beach club’ları ve üst gelir gruplarına hitap eden eğlence mekanlarıyla ünlü. Gümbet’te orta sınıf İngiliz, Alman, Hollandalı turistlere hitap eden restoran eğlencesi yaşanıyor. Sörfçülerin mekanı Bitez ve tiyatrocularla ressamların tercih ettiği Torba barlarıyla ünlü. Yalıkavak akşamları genellikle sakin. Fantezi, arabesk, Türkçe pop müziğinin ünlü isimleri gece 01.00’den sonra Bitez-Gümbet arasındaki otoyolun etrafına serpiştirilmiş mekanlarda sahneye çıkıyor.

Bodrum merkezinde, çılgın eğlencenin tartışmasız adresi Halikarnas Disko. Beş bin kişilik. Avrupa ’nın en büyük eğlence mekanlarından. 27. yılını kutluyor. Saat 23.00’te açılıyor, sabah 05.00’te kapanıyor. Müşterilerinin ağırlığı turistler. Sahnesinde köpük içinde ve fıskiyeler altında dans etmek mümkün. İlginç dans grupları, şaşırtan şovları çok meşhur. Bu yıl ünlü DJ’ler Lee Burridge, Fuchs, Dave Seamen, Seb Fontaine, Sander Kleinenberg sahne alacak. Lazer şovu, Bodrum’un her tarafından izleniyor. İki gün önceden rezarvasyonla yemek servisi alınabiliyor.

Marine Yacht Club, yatçıların, deniz meraklılarının eğlence mekanı. Restoranı, dört ayrı barı cazibe merkezi. Terasında Bodrum Kalesi manzarası eşliğinde, caz ağırlıklı programlarıyla, Fatih Erkoç ve Aşkın Arsunan’ı dinleyebilirsiniz.
/images/100/0x0/55ea40c8f018fbb8f8741f75


Bar atmosferinde içkisini yudumlayıp, bir kenarda gönlünce sohbet etmek ya da dans etmek isteyenler Küba ve Chocolate’ı tercih ediyor. Küba, Latin müziğini sevenlerin mekanı. Sabah 04.00’e kadar açık.

Caz, house, hip hop, rock gruplarının sahneye çıktığı Hadigari, Bodrum’un ilk disko barlarından. 33 yıllık, 5 bin metrekarelik alanında iki bin kişiyi ağırlayabiliyor. Resim, heykel sergileri düzenleniyor, Bodrum Caz Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Emprovize caz ve rock severlerin mekanı Kedi Müzik Kulübü.

DENİZ ÜSTÜNDE ÇILGIN EĞLENCE

Bodrum’un merkezinde de kumsal romantizmi yaşamak mümkün. Oriste Beach Restoran, Latin müziği eşliğinde eğlenme imkanı sunuyor.

Eski Bodrum ruhu, 24 yıllık Bodrum Mavi Bar’da hálá hayatta. Grup Gündoğarken, Bulutsuzluk Özlemi, Yeni Türkü gibi grupların sahneye çıktığı mekan sabahın ilk ışıklarına kadar açık.

Taş Ev’de Hande ile Emin, Türkçe pop’tan Yunan müziklerine kadar uzanan geniş bir repertuvar sunuyor. Şovların saat 23.00’te başladığı Yetti Gari, lazer ve sis gösterileriyle ünlü. DJ’ler her türden dans müziğiyle konuklarını sabaha kadar coşturuyor. Pistte çok ısınanların, sahilinden denize girmesi mümkün. Eşcinsellerin tercih ettiği eğlence mekanı Adı Bar.

Sıcaktan bunalıp, gece deniz üstünde püfür püfür bir atmosferde çılgınca eğlenmek isteyenler saat 01.30’da Kumbahçe’deki Bodrum Night Club’ın önünden hareket eden yüzer diskoya yetişmek zorunda. Marine Club Catamaran, 1500 kişilik. Saat 05.00’e kadar deniz turuna çıkan teknede 5 bar, 1 restoran var. Dans pistinde, trance, blues, euro dance , hiphop ,tribal türü müzikler çalınıyor. Brezilyalı, Kübalı, Arjantinli, Amerikalı gruplar dans gösterisi yapıyor.

Lüksün, ihtişamın ön plana çıktığı eğlence mekanlarının adresi Göltürkbükü. İş ve sahne dünyasının ünlüleri beach club’larda buluşuyor. Meşhur Havana isim değiştirdi, Bianca oldu. Gündüz 5 bin metrekarelik beach club. Gece üç restoranından herbirine farklı bir atmosfer hakim. Rum meyhanesinde Yunan müzikçiler çalıyor. Sushi Bar’da Uzakdoğu, Bianca restoranda Akdeniz havası hakim. Sahil partileri ve kulüp bölümündeki eğlence sabah 05.00’e kadar sürüyor. Ship Ahoy da bölgenin en popüler eğlence mekanlarından. Modacı Neslihan Yargıcı’nın tanıtımını üstlendiği Mio Beach’te ise eğlence hiphop, rock ile başlıyor, gece opera ve caz dünyasının ünlü solistleri sahneye çıkıyor. Göltürkbükü’nde çok ünlü Türk pop yıldızlarının sahneye çıktığı mekan Güverte.

VE DİĞERLERİ

Tiyatrocuların, yazarların, plastik sanatlarla uğraşanların mekanı Torba’da klasik meyhane atmosferi Torba Sanat Evi’nde yaşatılıyor. Sahildeki küçük bir koruya yerleşen işletmede, yıllardır Fedon sahneye çıkıyor. Repertuvarda ağırlık Rumca şarkılarda. Aynı tür müzikle Gündoğan’da rakısını yudumlamak isteyenlerin adresi Boncuk Beach Restoran. Yıl boyunca açık. İskele üstündeki eğlence Gallis’le başlıyor, sabaha yaklaşırken caz ve Latin türü müziklerle son buluyor.

Zeki Müren’in çok sevdiği Mavi Beach Club, Bodrum merkezinden tekneyle 5 dakika uzaklıkta, aşkları ve çeşmesiyle ünlü Salmakis- Bardakçı Koyu’nda. Gün boyu denize girilebilen, restoran hizmeti veren tesis gece 400 kişilik bir eğlence merkezine dönüşüyor. Latin ezgileri ve Fransızca şarkılar seslendiriliyor.

Yaşar ANTER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!