Efsane veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

Efsane veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 00:00

İlk "Rocky" filminin ardından tam 30 yıl geçti. Berlin Duvarı yıkıldı, internet icat edildi ama İtalyan Aygırı, dört devam filminde dövüşmeye devam etti.

İşte 16 Mart’ta vizyona girecek altıncı filmiyle ringlere veda edecek Rocky’nin yaratıcısı Sylvester Stallone’nin bilinmeyenleri.

Total Film, altıncı filmiyle sinema tarihinin tozlu raflarında yerini alacak olan Rocky’nin yaratıcısı Sylvester Stallone’nin kariyerini mercek altına alıp bazı bilinmeyenleri gün ışığına çıkardı. İşte bu derlemeden ilginç sırlar...

Sylvester Stallone, Hollywood’da beş parasız dolaştığı bir gün "Rocky"nin öyküsünü küçük ahşap bir masa üzerinde sigara üstüne sigara yakarak kaleme aldı. Film gösterime girdiği 1976 yılında hasılat rekorları kırıp tam 10 dalda Oscar’a aday gösterildi. Ve o yıl Oscar’ın en büyük favorisi "Taksi Şoförü"nü geride bırakarak En İyi Film dalında Oscar kazandı.

Stallone, 13 farklı okula gitti.

"Rocky 5"te Rocky, Adrian’ın (Talia Shire) kollarında ölecekti ama yapımcılar Rocky’yi öldürmeye cesaret edemediler.

Stallone, "İlk Kan"ın rol aldığı en iyi aksiyon filmi olduğunu düşünüyor. Ünlü oyuncunun en sevdiği aksiyon yıldızları ise Jackie Chan, Jet Li ve Jason Statham.

Stallone’nin kariyeri pişmanlıklarla dolu. Ünlü oyuncu, "Dur Yoksa Annem Ateş Edecek", "Oscar", "Yüzleşme", "Yarışçı", "Detox" ve özellikle "Rhinestone"da hiç rol almamış olmayı diliyor.

"Dur Yoksa Annem Ateş Edecek"in bu dünyada hatta tüm evrende yapılmış en kötü film olduğunu düşünen Stallone, bakın kendi filmini nasıl ti’ye alıyor: "Bazı ülkelerde (sanırım Çin) filmin TV’de haftada bir kez gösterilmesi sonucu doğum oranları dibe vurmuş."

Kaslı vücuduyla sinemadan ekmek yiyen Stallone, bir zamanlar 175-180 kilo ağırlığı kaldırabiliyordu.

Stallone’nin "Rocky" serisinde en sevdiği film son "Rocky" filmi yani "Rocky Balboa".
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!