DVD partisine en çok 8 kişi çağırın film seçimine çok dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

DVD partisine en çok 8 kişi çağırın film seçimine çok dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2007 00:00

Haftasonlarını sinemaya giderek değerlendiriyorsunuz. Ama salonların kalabalığından sıkıldınız ya da dışarı çıkmak istemiyorsunuz. Belki de gösterimdeki filmlerin hiçbiri ilginizi çekmedi. Bu hafta değişik bir şeyler yapmak niyetindesiniz. Neden arkadaşlarınızı toplayıp,evde DVD partisivermiyorsunuz?

DVD fiyatlarının düşmesi, kiralama servislerinin çoğalması sayesinde, sinemaya gitmek yerine evde DVD izlemeyi tercih edenlerin sayısı hızla artıyor. Tercihini bu yönde kullanan, kanepede yayılarak film seyretmeyi seven, kafa dengi birkaç arkadaş biraraya gelince de harika partiler veriliyor.

Partinizi haftasonu gündüz veya haftaiçi gece etkinliği olarak planlayabilirsiniz. Bu işe kalkışırken, mutlaka bir ev sineması sistemine ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Misafirlerinizin sıkılmayacağı, filmin keyfine varıp, iyi vakit geçirecekleri bir parti için önemli noktalardan biri bu. Kendi evinizde yoksa, sinema sistemi olan bir arkadaşınızı ikna etseniz iyi olur.

Peki kaç kişi çağıracaksınız? Klasik partilerin aksine "Ne kadar kalabalık olursa o kadar iyi" kuralı burada geçerli değil. Evin tek bir odasını kullanacağınızı unutmayın. Ev partileri düzenleyen Uğur Böceği Organizasyon’dan Gaye Özbal, DVD gecesine en çok sekiz kişi çağırılması gerektiğini söylüyor. Daha çok kişi olursa, ihtiyacınız olan sessiz ortam bozulabilir.

Film seçimi çok kritik bir konu. Ortak beğeniye hitap edecek bir film seçmek zor iş. Bu durumda kült filmler hayat kurtarıcı olabilir. Arkadaşlarınızın önceden izlemediğini tahmin ettiğiniz yeni filmleri de seçebilirsiniz.

GÜNDÜZ KOMEDİ GECE KORKU FİLMİ

İnternette DVD kiralama hizmeti veren evdesinemakeyfi.com’dan aldığımız tavsiyeye göre; gündüz komedi veya macera filmlerini, gece korku filmlerini tercih etmelisiniz. Ya da, tek bir film ile riske girmek yerine, farklı türlerden birkaç film bulundurabilirsiniz. evdesinemakeyfi.com yöneticilerinin söylediğine göre, DVD filmler en çok pazartesi ve cuma günleri sipariş ediliyor. Üyeleri arasında üniversite öğrencilerağırlıkta.

PATLAMIŞ MISIR VE CİPS OLMADAN OLMAZ

Kolay hazırlanıp, servis edilecek yiyecekleri tercih edin. Patlamış mısır olmadan film izlenmez elbette. Mısırın yanında cips, kuruyemiş gibi çerezler de ikram edebilirsiniz. Cips için dip soslar hazırlamayı unutmayın! Gaye Özbal fast food’u tercih etmenizi tavsiye ediyor. "Dışarıdan hamburger gibi yiyecekler söyleyebilirsiniz. Fast food türü bir yemek olacağı için plastik bardak ve çatal kullanmanızda bir sakınca yok. Kirli tabak ve çatallarla uğraşmaz, bulaşık yıkama derdinden kurtulursunuz böylece."

Sekiz kişiye yetecek kadar kağıt tabak, çatal, bardak ile patlamış mısır, cips ve kuruyemişi ortalama 30-50 YTL’ye alabilirsiniz. Bunlarla uğraşmayayım, catering hizmeti alayım derseniz bin, bin 500 YTL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Ev sinema sistemi alacaksanız

Piyasada farklı bütçelere göre, farklı modellerde evsinema sistemi bulabilirsiniz. En yeni sistemlerde fiyatlar 800-1200 YTL arasında. Sinema sistemlerinde teknoloji çok hızlı gelişiyor. En son teknolojiye sahip bir sistem isterseniz, her yıl yeni bir tane almanız gerekiyor.

Ev sinema sistemleri televizyon veya perde, DVD oynatıcı ve ses düzeninden oluşuyor. Televizyonun 84 ekrandan büyük olması tavsiye ediliyor. Büyük ekran TV yerine, ev tipi sinema perdesi ve projeksiyon cihazıyla gerçek sinema keyfine daha da yaklaşmak mümkün. Sinemadakine benzer bir ses düzeni kurmak için 5+1 kullanılıyor. Hoparlörlerin doğru yerleştirilmesi, filmin etkileyiciliğini artırmak açısından önemli. Ön sağ ve sol hoparlörler ekranın yanlarına yerleştirilmeli. Tam karşıya, oturulacak bir alan oluşturulmalı. Arka hoparlörler, ekranın yan tarafındakilerle paralel biçimde oturma alanının gerisine konulmalı. Kulak mesafesinden aşağıda ve kulaklara yakın olmalılar. Beşinci hoparlörü ekranın üzerine koymalısınız. Sub woofer denen diğer hoparlörü ise duvara 5 cm mesafede, mümkünse odanın köşesine yerleştirmelisiniz. Bas sesleri etkileyici biçimde duyabilirsiniz böylece.

En çok hangi filmler izleniyor

á Koruyucu (The Guardian)

á Hotel Rwanda,

á Tetikçi (Crank),

á Parti Hayvanları(Barnyard),

á Dünya Ticaret Merkezi,

á Korkuyorum Anne,

á Takva

á Üç Defin

Kiralık DVD kapınıza gelsin

Orijinal DVD filmleri yasal olarak kiralayabileceğiniz pek çok internet sitesi var, ancak büyük bölümü İstanbul içi hizmet veriyor. Çok ucuza kiralanabilen filmler, kapınıza kadar getiriliyor. Arşivi zengin sitelerden birine üye olarak hemen kiralamaya başlayabilirsiniz.

dvdsokagi.com: Dört bin filmden oluşan arşivi var. Siteye 10 ile 50 YTL arasında değişen bir ücret ödeyerek üye oluyorsunuz. 23.90 YTL’lik pakete üye olduğunuzda, ayda sekiz film kiralayabiliyorsunuz.

evdeizle.com: 20 bin DVD’den oluşan bir arşivleri var. Yeni filmler, klasikler, televizyon dizileri bulabilirsiniz. Altı farklı üyelik modeli sunuyor. Ayda sekiz film seyredilebilen üyeliğin aylık ücreti 23.90 YTL. Film seçerken üyelerin oylarıyla belirlenen Top 100 listesinden faydalanabilirsiniz.

evsine.com: Diğer sitelerden farklı olarak, izlediğiniz kadar ödüyorsunuz. Bir DVD 5 YTL’ye kiralanıyor. Kargoyla teslimat ve iade için de 2 YTL ödüyorsunuz. İki DVD kiralarsanız kargo ücreti ödemiyorsunuz. Kiralanan filmin bir hafta içinde iade edilmesi gerekiyor.

evdesinemakeyfi.com: Yalnız Ankara’ya hizmet veriyor. Siteye üyelik ücretsiz. Farklı üyelik modelleri var. Ücretleri 14-23 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!