Duyguların da temizliğe ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Duyguların da temizliğe ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 09:55

Sabahları beliniz/boynunuz tutuk, enerjiniz bitik uyanıyor; geceleri uykuda çenenizi sıkıyorsanız…

Haberin Devamı

Çikolataya düşkünlüğünüz yüzünden kilo veremiyor, kaygı, fobi ya da aşk acısı çekiyorsanız... Sigara, kahve ya da alkol gibi bağımlıklardan, kronik ağrılara kadar tüm fiziksel rahatsızlıkların tanımı farklı olsa da Paul Emery’e göre, onunla her zaman bağlantılı duygusal bir tepki söz konusu. Üstelik bunları tek seansta yok edecek kadar da iddialı! Nasıl oluyor da farklı rahatsızlıklarda aynı tedavi işe yarıyor? Türkiye’de ilk kez uyguladığı “Havening Tekniği” için terapi koltuğuna oturdum.

Paul Emery ismi kulağınıza aşina olmalı. Onu; aşk acısı, migren, ağrılar, sigara ya da alkol bağımlılığı gibi konularda tek seansta yüzde 85 iyileşme vaat eden bir terpist olarak tanıdık. Kendi geliştirdiği Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi (Quantum Emotional & Physical Release - QEPR) dünya çapında ünlü. 2010 yılında “Dünyanın En İyi Spiritüel Terapisti” ödülünü aldı. Danışanları arasında Kate Moss, Megan Gale, Phil Burton, Sigmund Freud’un torunu Sir Clement Freud ve Monako Prensi Ernst gibi ünlüler var.
Paul’ün hikâyesi de anksiyete ve sosyal fobiyle başlıyor. Otuz beş yıl boyunca okumadığı kişisel gelişim kitabı, denemediği yöntem ve terapi kalmamış. Bedenindeki enerji blokajlarını keşfettiği gün ileri Kinesiyoloji ile özel vuruş noktaları sayesinde; “Yalnızca 24 saat içinde tüm endişe ve korkularımdan kurtuldum” diyor. Bu yıl QEPR’e yeni kattığı “Havening Tekniği” uygulamaya ve öğretmek için Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

“Baş ağrısı ya da üzüntünün yalnızca birkaç dakika içerisinde kolay, doğrudan, ilaçsız, yan etkisiz bir şekilde giderilmesine ne demeli? QEPR sorunların temeline inerek sigara içme ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor.”

Çalışanlar bilecektir Duygusal Özgürleşme Tekniği - EFT ve Düşünce Alanı Tedavisi - TFT’de olduğu gibi bedendeki akupunktur noktalarına parmak uçlarıyla küçük vuruşlar yapılıyor. Amaç bu bölgelerde duygusal sebepler sonucu meydana gelen enerji blokajlarını açmak. Nasıl oluyor da farklı rahatsızlıklarda aynı tedavi işe yarıyor? Paul ister aşk acısı olsun, ister sigara bağımlılığı, ardında yatanın benzer duygusal sebepler olması nedeniyle bunun mümkün olabildiğini söylüyor: “…çünkü çoğunun temelinde fobi, bağımlılık, stres ve öfke gibi duygu ve huzursuzluklar yatar. Eğer öyle olmasaydı tedavi yöntemim sonuç vermezdi, ama genelde sonuç alabiliyorum. Altını çizmeliyim ki ben mucizeler yaratmıyorum. Eğer bir hastalık tamamıyla bedensel bir sebepten ileri geliyorsa, bu konuda yardımcı olamam ve hastalarımı işinin ehli bir doktora yönlendiririm. Ancak, doğadaki sorunların kaçı tamamıyla fiziksel kaynaklı?

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez “Havening Tekniği”

Havening, Dr. Ronald Ruden tarafından geliştirilen bir “Psikosensori” terapi olarak biliniyor. Ruden, insan beyni üzerine yaptığı çalışmalar esnasında göz hareketleri ve dikkat dağıtıcı görselleri kullanarak, bedenin belli noktalarına sürekli ve yatıştırıcı dokunuşlar sunmanın kişiler üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğunu gözlemlemesi sonucu geliştirmiş. Paul’un anlatımıyla beyindeki stres kimyasalları azalarak seratonin etkisi artıyor, negatif, can sıkan yerleşmiş duygular, düşüncelerden hızlıca ayrışıyor. “Havening ya da daha bilimsel adıyla Amigdala Depolarizasyon Teknikleri - ADT son on yılda psikoloji ve kişisel gelişim alanında ortaya konan en büyük yenilik! Sizin okuyucularınız Türkiye’de bu tekniği duyan ilk insanlardan olacak ve isterlerse Mart-Nisan aylarında gelip terapi alabilecekler.”

Haberin Devamı

Bir kez öğrendikten sonra kendi kendinize uygulayabildiğiniz “Self-Havening”te birinci aşama, gözlerin kapatılarak hatırlama yoluyla duyguların yeniden kazanılması. Örneğin boyun ağrısının neden olabileceği stres ve onun altında yatan üzüntü ya da öfke… Paul bu noktadan sonra sırasıyla kolları sıvazlıyor, yüz ve ellere rahatlatıcı, yumuşak dokunuşlar yapıyor. Burada amaç bedenin bu bölümleri aracılığıyla beynin duygusal merkezi olan amigdalaya güçlü elektrik delta dalgaları iletmek. Bu dalgalar daha sonra bir enzim açığa çıkararak stresi tetikleyen reseptörleri amigdaladan uzaklaştırıyormuş. Bir sonraki aşama
Distraksiyon teknikleri. Sayı sayma, beyninde görüntüleme ve şarkı mırıldanma. Bu da, stresi tetikleyen reseptörlerin yeniden harekete geçmesini devamlı bir şekilde önlüyormuş.

Haberin Devamı

Terapi Sonrası

Hepimiz geçmişte yaşadığımız duygusal travmaların etkilerini yaşıyoruz. Bunlar fiziksel ya da psikolojik rahatsızlıklar olarak baş gösterebiliyor. Tekrar etmemesi ya da birikmemesi için duyguların da temizliğe ihtiyacı var! Seans sonunda benim önemsiz sandığım, ancak Paul’a göre çok önemli olan bir negatif olayın bilincimde konuşlandığı duygunun anlamını yitirdiğini hissettim. Bunun üzerine terapiyi sonlandırdık. Ancak daha da önemlisi yıllar önce benzer sorunu yeniden yaşamış olduğumu hatırlamamdı. Paul’un anlatımıyla bu bağlantıyı keşfetmiş olmam, beni 0 noktasına taşımış; böylelikle kuantum ya da evrensel enerjinin bedenimde yeniden dolaşımı sağlanmış. Enerji blokajları ve hastalıkların kökeni olabilecek duygusal ve psikolojik sorunlar için daha detaylı bilgilenmek isteyenler Spa & Wellness Dergisi’nde Paul Emery (paul @quantumepr. com; www. paul@quantumepr. com) ile yaptığım söyleşiyi okuyabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!