Dünyanın ilk tatil köyü Club Med Türkiye’de 40’ıncı yaşını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın ilk tatil köyü Club Med Türkiye’de 40’ıncı yaşını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 00:00

Yıl 1949. İkinci Dünya Savaşı’nın yeni bittiği dönem. Avrupa böyle bir insanlık dramının bir daha yaşanmaması dileğiyle ve var gücüyle yeniden yapılanmaya çalışıyor. O günlerde, Korsika’daki Calvi kulübüne ait plajlarda Gerard Blıtz adlı bir genç güneşleniyor. Plajın yanında ise çadırlar kurulu. Bazı tatilciler burada kamp yapıyor. Blitz’in kafasında o anda bir ampul yanıyor.

Bir hayal kuruyor ve çok kısa zamanda bu düşünü gerçekleştirip, yepyeni bir tatil anlayışının doğmasına neden oluyor: Tatil Köyü... Blitz ve arkadaşı Gilbert Trigano’nun kurduğu Club Med’in bugün beş kıtada 80’den fazla tatil köyü var. Türkiye’deki Club Med ise bu yıl 40. yılını kutluyor.

Gerard Blitz, açık havada yaşam zevkini, spor yapıp form tutma keyfini insanlara tattırmayı düşledi ve bunun için 11 Şubat 1950’de tatil köyü kurmak için resmen başvuruda bulundu. Tatil köyüne de "Club Mediterranee" adını verdi. Blitz’e, Gilbert Trigano adlı arkadaşı da katıldı. 5 Haziran 1950’de Mayorka’da çadırlarla bir tatil köyü oluşturdular. Bu tatil köyüne ilk müşteri olarak 300 kişi geldi.

İLK KEZ HER ŞEY DAHİL

Club Med, 1955 yılında Tahiti’de Punaauia adlı bir cenneti keşfetti. Ancak, buraya gitmek çok zordu. Bu tatil için dört ay ayırmak şarttı. Çünkü gidiş için bir ay, dönüş yolculuğu için de bir ay gerekiyordu. Club Med dünyanın öbür ucunda dört aylık ilk tatili başlattı. Bu tesiste turistlere "Her şey dahil" konseptli ilk kez uygulandı. Club Med başka ülkelerde de çadırlarını kurmaya başladı.

1965’e gelindiğinde artık konfor çağı da başlamıştı. Club Med Agadir’de, ilk kez hem yaz hem kış açık kalan ve beton binalardan oluşan bir tatil köyü kurdu. Bu yöntem Amerikalı ve Japon müşteriler tarafından çok beğenildi. Şirket Malezya’daki ilk tesisi "Cherating Beach"le Asya’yı keşfetti. Bunu Tayland, Meksika ve Bahamalar izledi. On yılın sonunda Club Mediterranee "Club Med" oldu. 1950 yılında 300 kişiyle başlayan serüven, 1957’de 10 bin turiste ulaştı. Club Med 1957 yılında anonim şirkete dönüştü ve 1966’da Fransa’da halka açıldı.
/images/100/0x0/55ea1ac9f018fbb8f86b841c


VE TÜRKİYE’YE GELİYOR

O yıllarda çocuklar için hiçbir tatil organizasyonu yapılmıyordu. 1967 yılında Clup Med’lerde Mini Club’ların kuruluşu yeni bir ilke imza attı. Böylece çocuklarla beraber aile tatilleri başladı. Mini Club, çocuklar için hazırlanan çok özel aktiviteleriyle aile tatillerinde adeta bir devrim yaptı. Ve aynı yıl Clup Med Türkiye’deki ilk şubesini açtı.

1990 yılında, 450 kişilik yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük yelkenlilerinden sayılan "Club Med 1" hizmete başladı. İki sene sonra, "Club Med 2" , beş beyaz yelkeniyle denizlerde yol aldı. Gemiyle seyahat özel bir konsepte dönüştü. Club Med grubu 2006 yılında 1 milyon 328 bin kişi konuk etti.

1967’den günümüze tam 40 yıldır Türkiye’de hizmet veren uluslararası tatil köyü zinciri Club Med, bu yıl ülkemizdeki 40’ıncı yılını kutluyor. Clup Med Türkiye satış ve pazarlama müdürü Özlem Tosun, Türkiye’de dört tatil köyleri olduğunu söylüyor: "Dünyanın dört bir yanında 80’in üzerindeki Club Med tatil köylerinde her zevke göre farklı seçenekler var. Türkiye’deki Clup Med’lerimiz Kemer, Beldibi ve Bodrum’da. Türkiye’de 40. yaşımızı kutlayacağımız 2007 yaz sezonuna yenilenerek giriyoruz. 10 bin Türk müşteri 2006 yılında yurtiçi ve yurtdışında Club Med’le tatil yaptı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!