Dünyanın en ilginç ağaçları

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en ilginç ağaçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2013 00:00

Sıradışı şekilleri ya da ilginç ortamlarda yetişmeleri... Bunların hepsi bir ağacın ilginç olmasına yeter de artar bile!

Haberin Devamı

Tapınağı kuşattı

Kamboçya’daki ‘Ta Prohm’ Budist tapınağını belki Angelina Jolie’nin Lara Craft olarak rol aldığı ‘Thomb Raider’ filminden hatırlarsınız. Ama tapınağın dünyaca ünlü özelliklerinden biri, dev ağaçları. Kökleri dışarıda kalan bu ipekağacının boyutları bir gökdeleni aratmıyor. Tapınağı yutmuş da diyebiliriz...

/images/100/0x0/55eae93ff018fbb8f89e93a1

180 derece yatık

Bu ağaç manzara yap-bozlarının vazgeçilmezidir adeta. Venezüella yakınındaki Antil Adaları’ndan Aruba Adası’ndaki ‘Divi Divi’ adlı bu ağaçların 180 derece duran eğimli yaprak ve dallarının ucu, her zaman güneybatıyı gösteriyor. Sebebiyse güçlü rüzgârlar.

Avustralya’nın batısında, Derby şehrindeki bu ağaç yaklaşık 1500 yaşında. 15 metre genişliğindeki bu ağaç hakkında ilginç bir efsane var: Avustralya polisi bu ağacı dönem dönem nezarethane olarak kullanıyormuş.

Haberin Devamı

Bu ağaçların bir yaratıcısı var:İsveçli göçmen Axel Erlandson. 1920’lerde aşılayarak bu ilginç ağaçları üretti. Böylece ‘Ağaç Sirki’ 1947’de açıldı. Erlandson 1964’te öldüğünde geriye 74 benzersiz ağaç kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!