Dünyada neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 00:00

Yeni çıkan albümler, ebook’un favorileri, müze ve galerilerdeki sergiler

Haberin Devamı

E-KİTAPLAR

Yeni çıkan

Amazon.com’un ‘yeni çıkanlar’ bölümünde Rachel Kushner’in ‘The Flame Throwers’ adlı kitabı yer alıyor. Ressam Reno’nun New York’a gelişi sanat dünyasındaki hareketlenmelerin en fazla olduğu zamandır. Bu sırada Reno, Sandro ile yaşadığı yasak aşk yüzünden kendini kaybeder. Fiyatı 15.27 dolar.

Çok satan

Rachel Van Dyken’in ‘The Bet’ isimli romanı The New York Times’ın yeni çıkanları arasında. Geçmişini geride bırakacağına dair şeytanla sözleşme yapan Kacey, anlaşma sırasında Jake’in kardeşlerinden birinin onun peşini bırakmayacağını ve onun için hayatta aslında en doğru kişi olduğunu hesaba katmamıştı. Kacey sözleşmeyi nasıl feshedecek bilinmiyor. 8.09 dolar.

ALBÜMLER

Snoop Lion-Reincarnated

Sahne adıyla Snoop Dogg veya Snoop Lion olarak tanınan Amerikalı rap müzik sanatçısı Calvin Cordozar Broadus, ‘Reincarnated’ adlı albümünü çıkardı. ‘Rebel Way’ parçası en çok tutanlar arasında.

Haberin Devamı

The Afters-Life is Beautiful

Rock grubu The Afters geçen günlerde ‘Life is Beautiful’ albümünü çıkardı. ‘Every Good Thing’ ve ‘Moments Like This’ albümün en çok dinlenen parçaları.

BU BİLETLER KAÇMAZ

Yeşil alanda müzik ve canlı sanat performanslarının sergilendiği dünyanın en büyük açık hava festivali ‘Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali’ne bilet almak için son birkaç gün kaldı. Festivalde The Rolling Stones, Mumford&Sons ve Arctic Monkeys gibi rock grupları yer alacak. Festival, 28-30 Haziran tarihleri arasında İngiltere’de.

Mısır'da sanatsal devrim

Mısır’da Hüsni Mübarek’in başkanlığı bırakmasının ardından Mısırlı sanatçılar özgürlüğü yakaladı. Downtown Çağdaş Sanatlar Festivali’nin parçası olan sanatçılar Kahire caddelerinde geçen günlerde dans ederken görüldü. Dans ettikleri yerler sadece basit birer cadde değil, Mısır hükümetine karşı protesto çıkan yerlerdi. Festival koordinatörü Ahmed el-Attar, “Sokaklarda artık daha farklı bir yolla var olmaya çalışıyoruz. Bu şehirde yaşayan insanlar özgürlüklerini ifade etmek için artık iki farklı yol görebiliyor” diye açıklama yaptı.

SERGİLER

Haberin Devamı

‘Micheal Landy: Saints Alive’ sergisi, 23 Mayıs’a kadar Londra’da The National Gallery’de görülebilir. Bu çalışmayla azizler çağdaş sanattan ziyade geleneksel sanatla özleştiriliyor. Micheal Landy tarafından yapılan heykeller kısa kısa fragmanlarla gelenekselliği yansıtıyor.
www.nationalgallery.org.uk

 ‘Eva Räder: Studies of Love and Nature’, 18 Mayıs’a kadar Amsterdam’da Galerie Gabrie Rolt’da. Räder’in çizimleri belli belirsiz hisler uyandırıyor. Tarihsel referanslar kullanarak insan doğasına ayna tutuyor. www.gabrielrolt.com

 ‘Modernist Art from India: Radical Terrain’, New York’ta Rubin Museum of Art’da 29 Nisan’a kadar devam ediyor. Sergi hem modernist resimlere hem de sanatta yeryüzünün anlamına referans ediyor. www.rmanyc.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!