Dünyada neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Yeni çıkan albümler, ebook’un favorileri, müze ve galerilerdeki sergiler.

Haberin Devamı

EBOOK

Yeni çıkan
Ebook.com’un ‘yeni çıkanlar’ listesinde ‘Man Booker’ ödüllü Alica Munro’un ‘Dear Life’ kitabı dikkat çekiyor. Kısa öykü yazarı Munro, bu kitabında da birden çok hikâyeyi bir araya topluyor. Kısa kısa öykülere hayatın gerçeklerini sıkıştırıp yaşamın bir anıyla, bir rüya veya seks görüntüsüyle, daha da derinleştirebiliyor. Fiyatı 9.99 dolar.

Çok satan
Amazon.com’da ‘yılın kitapları’ arasına giren Amerikalı yazar Gillian Flynn’ın ‘Gone Girl’ eseri, New York Times’da da son zamanların en çok okunan kitapları arasında. ‘Gone Girl’, evliliğin gerçek bir katil olup olmadığını inceliyor. Fiyatı 13.93 dolar.

ALBÜM

Graham Parker & The Rumour-Three Chords Good
Graham Parker & The Rumour, 80’lerin başarılı rock gruplarından bir tanesi. İngiliz rock grubu, 1980 yılında çıkardığı ‘The Up Escalator’ albümünden sonra yollarını ayırmıştı. Ve tam 30 yıl aradan sonra ‘Three Chords Good’ isimli albümleriyle tekrar bir araya geldiler. Albüm 12 parçadan oluşuyor. Parker ve grubu, “Sonunda gerçek anlamda müzikal uyumu yakaladık!” diyor.

Haberin Devamı

Francesco De Gregori-Sulla Strada
İtalyan müzisyen ve söz yazarı Francesco De Gregori, sözlerinde kullandığı dilin zarifliğinden dolayı dünyada ‘The Prince of the singer-songwriters’ olarak biliniyor. Sanatçı, yeni çıkardığı ‘Sulla Strada’ adlı albümünü Jack Kerouac’ın ‘On the Road’ isimli kitabından esinlenerek yazdı. Albüm,
9 parçadan oluşuyor. Ve albümde en çok tutulan parçalar, ‘Showtime’ ve ‘False Movimento’.

Hindistan’ın ilk uluslararası bienali açıldı

Hindistan’ın Kerala Eyaleti, yüzyıllardır baharatlarıyla tanınır. Ama artık bu eyalete farklı bir açıdan da yaklaşacağız. Çünkü bölgenin güneyindeki Kochi şehrinde ülkenin ilk uluslararası bienali açıldı: Kochi-Muziris Biennale 2012.
Sanatçı Bose Krishnamachari ve Riyas Komu’nun organize ettiği, 13 Mart 2013’e kadar sürecek bienale çoğunluğu yurtiçinden 88 çağdaş sanatçı katıldı. Küratörler bienalin Berlin, Sao Paulo, İstanbul, Moskova ve Venedik bienalleri model alınarak hazırlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Almanya’nın dijital kütüphanesi devrede

“Herkesin Almanya’nın kültürel mirasına rahatlıkla ulaşması gerekir” anlayışıyla yola çıktı Almanya. Ve şimdiye kadar dijital ortama kaydedilmiş 1800 kültürel ve akademik kurumun arşivini kapsayan ‘Alman Dijital Kütüphane - Deutsche Digitale Bibliothek’ (DDB) açıldı. DDB, içeriğinde yaklaşık beş buçuk milyon eserin kayıtlı olduğu internet sitelerini bağlıyor. Sadece kaynak kitap ya da filmlere ulaşmakla kalmayıp ilerleyen dönemde 3 boyutlu müze gezileri yapma imkânı da olacak. DDB’nin bir sonraki hedefi, aynı uygulamayı Avrupa için hayata geçirmek.
www.deutsche-digitale-bibliothek.de

NEREDE NE VAR

? ‘Seduced by Art Photography Past and Present’, Londra The National Gallery’de 20 Ocak 2013 tarihine kadar devam ediyor. ‘Seduced by Art’ günümüzdeki sanatçıların, geçmiş kuşaklardaki ustaların etkisi altında nasıl ve niye kaldıklarına yoğunlaşıyor. www.nationalgallery.org.uk

Haberin Devamı

? İtalyan sanatçı Francesco Vezzoli’nin ‘Olga Forever’ adlı sergisi, 2 Şubat 2013’e kadar  Paris’teki Galerie Almine Rech’de görülebilir. Vezzoli, Pablo Picasso’nun eşi Olga Khoklova’nın hikâyesinden etkilenerek çalışmalarını Olga’nın etrafında işliyor. Sanatçı, “Bu sergi Olga’ya olan saygımın sembolüdür” diyor. www.alminerech.com

? Yiğit Yazıcı’nın ‘Nobody’s Business but The Turk’s’ sergisi 6 Ocak’a kadar New York’taki Tally Beck Gallery’de. Pop Art, ekspresyonizm ve kobra hareketinden esinlenen sanatçı, geometrik şekiller ve cesur renklerle katmanlar oluşturarak, bunların içine doğa, sürpriz ve gündelik hayat unsurlarını bütünleştiriyor. www.tallybeckcontemporary.com

Haberin Devamı

? Art Gallery of NSW, 20. yüzyılın yüce sanatçılarından Francis Bacon’u yeniden keşfetmenizi sağlıyor. ‘Francis Bacon: Five Decades’ sergisi Sydney’deki Art Gallery of NSW’de 24 Şubat’a kadar sürecek. Bacon, acıyla tatlıyı harmanlayarak insanın kendi içindeki savaşı gözler önüne seriyor.
www.artgallery.nsw.gov.au

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!