Dördüzlerin durumu iyi

Güncelleme Tarihi:

Dördüzlerin durumu iyi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 15:30

Isparta'da iki ay önce dünyaya gelen ve hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan dördüzler aileye verildi.

Özel Isparta Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Hasan Çetin, uzun süre tedavi sonrası hamile kalan 30 yaşındaki Hatice Özkan'ın iki ay önce dördüz dünyaya getirdiğini hatırlattı.

1'i kız dört bebeğin doğumdan sonra yoğun bakım servisine alındığını ve yaklaşık 2 aydır burada tedavilerinin sürdüğünü anlatan Çetin, sağlıklarına kavuşan bebeklerin aileye teslim edildiğini belirtti.

Kız bebeğin 1160, erkek bebeklerin ise 1120, 1280 ve 1200 gram ağırlığında dünyaya geldiğini vurgulayan Çetin, “Onlar yaşamak istediler. Biz onlara yardımcı olduk. Gerekli tüm müdahaleyi yaptık” dedi.

Konya'da yaşayan Hatice ve Mehmet Erkal Özkan çifti, 10 yıldır bebek özlemi çektiklerini belirterek, tedavi sonrası dördüz bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi. Anne Hatice Özkan, “Uzun süre gördüğüm tedavi sonrası hamile kaldım. İki ay önce yaptığım riskli doğumla dört bebek dünyaya getirdim. Çok mutluyum ama bir o kadar da şaşkınım” diye konuştu.

Baba Mehmet Erkal Özkan da bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldıkları için ayrı bir heyecan yaşadıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!