Dolar milyarderleriniz arttı diye geldik, 10 Bentley siparişi aldık

Güncelleme Tarihi:

Dolar milyarderleriniz arttı diye geldik, 10 Bentley siparişi aldık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2007 00:00

Dünyanın en lüks otomobillerini üreten Bentley, dolar zenginlerinin artması üzerine Türkiye’yi büyüyeceği cazip pazarlar listesine aldı.

Bentley Avrupa operasyonları sorumlusu Direktör Geoff Dowding, "Zengin sayısındaki artış Türkiye’ye gelişimizi kolaylaştırdı"dedi. Bentley Türkiye Genel Müdürü Giovanni Gino Buttaro, "22 araç satma hedefimiz vardı. 10 sipariş aldık" diye konuştu.

TÜRKİYE’nin Forbes Dergisi’nin en fazla dolar milyarderi çıkaran ülkeler listesinde üst sıralara yükselmesi, dünyanın en lüks ve en pahalı otomobil üreticisi İngiliz Bentley’in Türkiye’ye ağırlık vermesinde etkili oldu. Geçen yılın son çeyreğinde yaptığı anlaşma çerçevesinde Doğuş Otomotiv ile Türkiye’ye adım atan Bentley, geçen yıl dünya genelinde 9 bin 200 otomobil satarken Türkiye’de bu rakam 1-2 adetle sınırlı kaldı. Bentley yönetimi, Türkiye’de bu yıl 22 araç satmayı hedefleri arasına koydu. Bentley’in Avrupa operasyonlarından sorumlu Direktörü Geoff Dowding, Türkiye’de bugüne kadar çok aktif hatırlattı. Dowding, 2003’te 1000 adet olan toplam satışlarının geçen yıl, 9 bin 200 adete ulaştığını belirtirken, "İşbirliği kurduğumuz Doğuş Grubu ile Türkiye’de iyi işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

EN ÇOK BENTLEY ABD’DE: "En büyük pazarımız ABD. Bu ülkeye geçen yıl 4 bin 200 otomobil sattık" diyen Dowding, şu bilgileri verdi: "Ardından satışlarda 1.900 otomobil ile İngiltere geliyor. Doğu Avrupa’da Polonya ve özellikle Rusya pazarı yükselişte. Bu ülkelerde zenginleşme yolunda. Güney Kore’de de çok ilginç bir yükseliş var.
/images/100/0x0/55eb26e7f018fbb8f8aeaad9
Ortadoğu bizim için oturmuş bir pazar. Türkiye’de henüz çok aktif değiliz. Ancak Doğuş Grubu ile Türkiye’de iyi iş yapacağımıza inanıyorum. Güney Amerika’da hiç yokuz. Ama o bölgeyi de inceliyoruz."

ZENGİNLER KARARI KOLAYLAŞTIRDI: Türkiye’de henüz çok aktif olmadıklarına dikkat çeken Dowding, "Forbes Dergisi’nin zenginler listesinde Türkiye’nin dolar milyarderlerinin öne çıkmasının Bentley’in Türkiye’ye girişinde etkili oldu mu" yolundaki sorumuz üzerine şunları söyledi: "Forbes 500 listesinde, zenginlerin artması tek başına yeterli değil. Ancak Rusya ve Polonya’nın yanı sıra Türkiye’de de, zenginlerin artması, bu ülkelere giriş kararı vermemizi kolaylaştırdı. Evet bunu söyleyebilirim. Türkiye’de şu anda kayda değer bir satışımız yok. Ekonomi geliştikçe, iyi sonuç alacağımıza, 2007’de iyi iş yapacağımıza inanıyorum."

10 SİPARİŞ ALDIK: Alman otomotiv devi Volkswagen AG çatısı altında yer alan Bentley Motors Limited ile Bentley markalı ürünlerin Türkiye’de satışı için anlaşmanın geçen yıl yapıldığı hatırlatan Bentley Türkiye Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro, şunları söyledi: "Bentley markası için satış ve satış sonrası servis hizmetlerini bir süre önce vermeye başladık. Bentley yönetimi ile ortak çalışmamız sonucunda bu yıl 22 araçlık satış hedefi belirledik. Bugün itibariyle 10 adet sipariş aldık. Siparişlerin 6’sı Continental Flying Spur (CFS) ve 4’ü de Continental GT (CGT) için geldi. CFS; Türkiye’de olduğu gibi dünyada da, tüm modellerin arasında en çok satılan model. Geçen yıl Bentley, tüm dünyada 4 bin 500 adet Continental Flying Spur sattı. Bentley araçlar, sipariş üzerine terzi usulüdür. Araç siparişi sırasından seçkin Bentley müşterinin tüm istekleri yerine getiriliyor. İstanbul Ortaköy’de Bentley showroom’u mayıs sonunda açacağız. Bu, dünyadaki en özel Bentley showroom’u olacak."

Bir araç 16 ayda bitiyor hiçbir yöneticimiz Bentley kullanmıyor

BENTLEY’in Avrupa operasyonlarından sorumlu Direktörü Geoff Dowding, tamamen elle yapılan bir aracın hazırlanmasının yaklaşık 16 ay sürdüğünü söyledi. Otomobillerin, 300 km hızın üzerine de çıkma kapasitesi olduğuna dikkat çeken Dowding, "Evet arabalarımız çok hızlı gidebiliyor ama müşterilerimiz o hızlara çıkmak için Bentley almıyor. Onların beklediği, isterlerse bu kadar hızlı gidebileceklerini bilmek. İlla o hıza çıkmaları şart değil" diye konuştu. Dowding bir sorumuz üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Bentley kullanmıyorum. Hiçbir yöneticimiz de kullanmıyor. İnsanlar "Kendi yöneticileri bile Bentley kullanmıyor, ben niye kullanayım" diye düşünmez. Vergilerinin ne kadar yüksek olduğunu bildikleri için anlayış gösterir. Ben de bir Audi A6 kullanıyorum."

Servis ekibimiz İngiltere’de bir süredir eğitim görüyor

BİR markanın başarısının arkasında yatan en önemli özelliklerden birinin satış sonrası servis hizmeti olduğuna dikkat çeken Bentley Türkiye Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro, "Servis ekibimiz, uzun süredir İngiltere’de Bentley fabrikasında eğitim altında. Tüm servis altyapı ve ekipman yatırımları tamamlandı. Doğuş Otomotiv ve Bentley olarak hedefimiz müşterilerimize daima beklentilerinin üzerinde bir deneyim sunmak" diye konuştu.

Bentley Azur modelini alacak olan 1.1 milyon YTL’yi gözden çıkaracak

SİPARİŞ üzerine kişiye özel renk ve tipte üretim yapılan Bentley tesislerini gezimiz sırasında, dünyanın en pahalı araçlarını test etme fırsatını da bulduk. Bentley’in en pahalı modeli 340 km maksimim hıza ulaşabilen 450 beygir gücündeki Bentley Azur. Bentley Azur marka otomobillerin İngiltere’deki fiyatı 285 bin (520 bin YTL) Euro’dan başlıyor. Bu araçların, Türkiye’ye girişlerinde uygulanan yüzde 85’lik gümrük vergisi ve ayrıca bunlara eklenen yüzde 18’lik ÖTV ile birlikte satış fiyatı 621 bin 296 Euro’yu buluyor. Bir başka ifadeyle, Bentley Azur modelini almak isteyen bir kişinin, yaklaşık 1 milyon 134 bin YTL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Bentley’in Türkiye’de en düşük fiyatlısı 332 bin 331 (606.504 YTL) Euro ile Continental GT ve Continental Flying Spur modelleri.

Kraliçe 2’nci Elizabeth en ünlüsü Beckham ve Paris Hilton da Bentleyci

Dünyanın en ünlü Bentley kullanıcısı Kraliçe 2’inci Elizabeth. Pek çok ünlü sanatçı, şarkıcı ve futbolcunun da özel yapım Bentley"i var.

Statü sembolü haline gelen Bentley sahipleri, genelde isimlerini gizlemeyi tercih ediyor. Bu yüzden pek çoğunun adı bilinmiyor.

Bentley’i olan ünlüler arasında en son ABD"de Los Angeles Galaxy takımına 250 milyon dolara transfer olan İngiliz futbolcu David Beckham bulunuyor. Beckham’ın Bentley"in arka koltuğunda eşi Victoria"nın ismi de yazılı.

Beyonce ve Paris Hilton da Bentley kullanan ünlüler arasında.

Bentley’deki 4 bin çalışanın sadece biri Türk 40’ı Alman

LÜKS otomobil markaları arasında yeralan Rolce Royce’un Alman BMW’ye geçmesiyle yolları ayrılan Bentley, 2002 yılında başka bir Alman otomotiv devi Volkswagen bünyesine dahil olduktan sonra da İngiltere’nin Manchester kentinde bulunan tek fabrikasında üretimine devam etti. Toplam 4 bin işçinin çalıştığı fabrikada bugün çalışanların sadece 40’ı Alman, diğerleri ağırlıklı olarak İngiliz vatandaşı. İngiliz sömürgelerinden gelenlerin yanı sıra sadece gece vardiyasında bir Türk işçi çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!