Dokuzuncu evliliğe doğru

Güncelleme Tarihi:

Dokuzuncu evliliğe doğru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 00:00

Hollywood, Liz Taylor’un 9’uncu kez dünya evine gireceği haberleriyle çalkalanıyor. 74 yaşındaki oyuncu, 9’uncu evliliğiyle ilgili sorulara "Hayatta neler olmaz ki" yanıtını verince ’menekşe gözlü’ efsanenin evlilik tarihçesini hatırlatalım istedik.

Hollywood’un altın döneminin simgesi sayılan Elizabeth (Liz) Taylor, 74 yaşında. Kendini bildi bileli hastalıklar peşini bırakmıyor. Sinemadaki başarıları, aşk serüvenleri, saymakla bitmeyen evlilikleri, AIDS hastalığına karşı giriştiği mücadele ve daha pek çok özelliğiyle menekşe gözlü yıldız gündemden hiç düşmüyor. Daha dört ay önce hakkında ’öldü’ dedikoduları çıkınca önce Larry King Show’a çıkıp ardından da köpekbalıklarıyla dolu denize demir kafesle dalarak "Hayattayım" mesajı veren Taylor, dünyayı şaşırtmaya devam ediyor.

Daha önce sekiz kez evlenen efsanevi oyuncu, bu kez yanından hiç ayrılmayan ve kendisinden 17 yaş küçük olan fotoğrafçı Firuz Zahidi ile evleneceği iddialarıyla gündemde. Dört çocuğu ve 10 torunu bulunan Taylor’un, evlilik iddialarına "Hayatta neler olmaz ki... Belki de o kişi çok yakınımda ve dokuz numara olmaktan korkmuyor" yanıtını vermesi 9’uncu evliliğin ufukta olduğunun en büyük göstergesi. Peki ünlü yıldız daha önceki evliliklerinde neler yaşadı? İşte sekiz evliliğin kısa öyküsü:

8 evlilik, 7 koca

1- Conrad Hilton Jr. (1950-51)

Liz Taylor ilk evliliğini Conrad Hilton Jr. ile yapmıştı.

Ancak menekşe gözlü yıldız, kocasının kendini dövdüğünü iddia ederek bu evliliğe bir yılda noktayı koydu.

2- Michael Wilding (1952-57)

İngiliz aktör Michael Wilding, Liz Taylor’un beş yıl süren evliliklerinin ilk halkası. Yıldızın oğulları; Christopher ve Michael bu evlilikle dünyaya geldi.

3- Mike Todd (1957-58)

Liz Taylor, ünlü yapımcı Mike Todd’a gerçekten aşıktı. Ancak ünlü yapımcı uçak kazasında hayatını kaybedince bu evliliğin ömrü de bir yılla kısıtlı kaldı. Taylor’un bu evlilikten Liza adlı kızı dünyaya geldi.

4- Eddie Fisher (1959-1964)

Liz Taylor’ın beş yıllık evlilikler serisinin ikinci halkası; şarkıcı ve aktör Eddie Fisher, efsane oyuncu için eşi Debbie Reynolds’u terk etmişti. Bu evliliğin sonunu getiren ise lanetli "Kleopatra" filminin çekim süresinin uzamasıydı.

5-6 Richard Burton

(1964-74; 1975-76)

Liz Taylor, aktör Richard Burton için "Benim gerçek aşkım" demişti. Ünlü çift iki kere evlendi. İlki beş, ikincisi ise bir yıl sürdü. Taylor’un dillere destan mücevherlerinin çoğunu Richard Burton hediye etmişti.

7- John Warner (1976-1982)

Liz Taylor, yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen senatör eşi rolünü iyi oynayamadı. Senatör koca John Warner’ın yıldızın giyimine ve yaşayışına kısıtlamalar getirmesi evliliğin sonunu getirdi.

8- Larry Fortensky (1991-1996)

Efsane oyuncunun bir inşaat işçisi olan Larry Fortensky ile evlenmesi büyük yankı uyandırmıştı. Ancak bu aşk, beş yıllık uzun evlilikler kategorisine girmeyi başardı. Larry Fortensky’ın evlenir evlenmez işi bırakıp servet avcısı kimliğine bürünmesi Michael Jackson’ın ’Neverland’ adlı çiftliğinde temelleri atılan evliliğin sonunu getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!