DoÄŸru bikiniyi seçin

Güncelleme Tarihi:

Doğru bikiniyi seçin
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 11:36

Kumsala indiğinizde fazlalıklarınızı kapatmak için üzerinizdekileri bir o yana bir bu yana çekiştirmek yerine vücut tipinize uygun olan bikiniyi seçerek rahat edebilirsiniz. Önemli olan fazlalık ya da eksiğinizin nerede olduğunu bilmeniz ve doğru olan modeli seçmeniz.

Haberin Devamı

Küçük göğüslüler
Eğer küçük göğüslere sahipseniz bikini ya da mayo seçerken süngerli ve destekli olanları tercih edebilirsiniz. Omuzlardan askılı olan modeller yanında askısız straplez modeller de size uygun olacaktır. Son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri de rahatlıkla giyebilirsiniz. Desen seçiminde geometrik desenli olanları tercih etmelisiniz.

Büyük göğüslüler
Boyundan bağlamalı modeller büyük göğüslü kadınlar için uygundur. Bu model göğüslerinizin daha dik durmasını sağlar. Bu vücut tipine sahipseniz daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih etmelisiniz. Bu arada iri desenlerden de kaçınmak gerekiyor.

Kısa bacak
Yüksek belli modeller kısa bacaklılar için çok uygundur çünkü bu modellerde bacaklarınız daha uzun görünür. Dikey çizgili modeller boyunuzu daha uzun gösterir. Ayrıca üstü desenli bir bikini giyerseniz bütün dikkat üst kısmınızda toplanacaktır. Etekli ya da alt tarafı şort şeklinde olan bikinilerden kaçının. Çünkü bu modeller sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir.

Haberin Devamı

Uzun bacak

/images/100/0x0/55ea52cdf018fbb8f87869e5

Üçgen bikiniler sizin tercihiniz olabilir özellikle de alt kısmı bağcıklı olanlar size yakışacaktır. Kenarları fazla oyuk mayolar uzun bacaklılara yakışmaz. Yatay çizgili modeller seçebileceğiniz gibi kalça ve göğüs kısmında boncuk, zincir gibi süslemeleri olan modelleri de seçebilirsiniz. Etekli ya da şortlu modeller de sizin için çok uygundur.

Geniş kalçalar
Geniş kalçaları gizlemenin en mantıklı yolu, dikkati göğüslere çekmektir. Üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz mayolar hem göğüslerinizi daha iri gösterir, hem de kalçalarınızı ustalıkla saklar.

Göbekliler
Karnınız varsa kesinlikle üçgen bikini giymeyin. Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model seçerseniz, göbek kısmınızdaki desenler gerilerek, dikkati göbeğinize toplayacaktır.

Kalın belliler
Eğer kalçalarınız çok geniş değilse belinizin kalın olması çok da problem değildir. Fakat eğer kıvrımlarınız belli olmuyorsa tek parça mayo giyebilirsiniz. Bel kısmından kemerli olan mayolar sizin için uygundur. Bikini seçerken alt kısmı canlı renklerde, desenli ya da zincirli modelleri almalısınız. Eğer göğüsleriniz küçükse straplez modellerden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Büyük beden
Vücudunuzun doğru kısımlarını öne çıkarmanız sizi seksi gösterecektir. Tek parça mayo seçiminde bağcıklı modelleri seçmelisiniz. V yakalı modeller de sizi ince gösterir. Her zaman koyu renkleri tercih edin böylece daha ince görünürsünüz. Boyuna çizgili mayoların daha ince gösterme özelliği vardır.

Mayonuzun ömrünü uzatın
" Mayonuzu her kullanım sonrası, elde, ılık su ve beyaz sabun ile yıkayın.
" Mayonuzun güneş yağı, güneş sütü ve benzeri tüm kozmetiklerden arındığına emin olun.
" Çamaşır makinesi, sıcak su, deterjan, çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizlik maddelerini kullanmayın.
" Mayonuzu kuru temizlemeye vermeyin.
" Birden fazla renklileri ıslak olarak bekletmeyin.
" Mayonuzu direkt güneş ışığında değil, gölgede ve tersinden sererek kurutun.
" Mayonuzu ütülemeyin.
" Çok renkli bikini ve mayolar güneÅŸ ışığının, havuz klorunun ve deniz tuzunun etkisiyle diÄŸer renklerden daha hızlı solar. Havuzlarda hijyen saÄŸlamak amacıyla kullanılan klorun mayo kumaşına zarar verdiÄŸi bilinen bir gerçektir. Esneme, erime ve hızlı solma gibi etkilere hazır olun.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!