Doğa için savaşan Gormiti’ler İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Doğa için savaşan Gormiti’ler İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 00:00

Milano’nın ünlü tiyatro grubu Teatro Delle Erbe çocukların çok sevdiği çizgi film Gormiti’yi tiyatro sahnesine taşıyor. Oyuncu ve akrobatlardan oluşan 75 kişilik bir ekiple İstanbul’a gelecek olan ekip 1-2 Ekim’de İstanbul Kongre Merkezi’nde müzik, dans ve akrobasi dolu bir gösteri sergileyecek.

Avrupa’da 200 milyon dolar değerinde oyuncak satışı gerçekleşen Gormiti karakterleri İstanbullu çocukları heyecanlı bir gösteriye davet ediyor. Mayıs ayında İspanya’dan başlayan Avrupa turneleri kapsamında ikinci gösterilerini İstanbul’da sergileyecek olan topluluğu bugüne kadar 45 bin kişi izledi.
Bu çizgi karakterlerin yaratıcısı İtalyan sanatçı Giochi Preziosi. Yaratılma amaçlarıysa çocuklara doğanın elementlerini öğretmek. Hikayede; Nick, Lucas, Jessica ve Toby kendi halinde sıradan hayatlar yaşayan dört arkadaşken evlerinin bodrumunda gizli bir geçit keşfediyorlar. Bu gizli geçide giren dört kafadar bir anda kendilerini özel güçlere sahip Doğa Lordları’na dönüşmüş halde buluyor ve maceradan maceraya koşuyorlar.

PETER PAN’İN YARATICISINDAN

Oyunu 2007 yılından beri İtalya’da sahneye koyan isim dünyaca ünlü İtalyan yönetmen Maurizio Colombi. Daha önce de Peter Pan Müzikali ve Mağara Adamı gibi önemli işlere imza atan Colombi’ye göre Gormiti Live Show bir senaryonun sahneye aktarılmış halinden çok daha öte bir görsel zenginlik içeriyor. Colombi; “Bu üç boyutlu hayal dünyası, bir sirkteki akrobatik hareketleri, tiyatro, müzik ve sanatla buluşturuyor. Oyun sadece izleyenleri eğlendirmiyor. Hikayenin verdiği mesaj da çevreye dair ve çok önemli. Doğayı korumak isteyenler ve onu yok etmeye çalışan faktörler arasındaki gerilimi sahnede görebiliyorsunuz. Her çocuğun hayal dünyasında yarattığı o büyülü ortamı bu gösteride sahneye taşıyoruz” diyor.
Sadece iki gün sergilenecek gösterinin biletleri Biletix’te 35-95 liraya satılıyor. Bilgi için internet adresiyse www.gormitishow.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!