Diyarbakır'da bölgenin ilk hayvan güzellik yarışması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda bölgenin ilk hayvan güzellik yarışması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1999 00:00

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Diyar-Vet Hayvan Kliniği tarafından Dicle Üniversitesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen yarışmaya, 25 hayvansever fare, maymun, kedi, köpek ve yılanlarıyla katıldı.
Haberin Devamı

Yarışmada, Necati Ateşoğulları’nın beslediği Betoş ve Berno adlı kaniş cinsi köpekler kazanırken, 10 ayrı kategoride yapılan yarışmada dereceye giren hayvanların sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Özaydın, ödül töreninde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez düzenlenen yarışmanın geneleksel hale getirileceğini belirtti.

Diyar-Vet Hayvan Kliniği Şefi Veteriner Hekim Ümit Tarakçı da, yarışmaya beklenen üzerinde katılım olduğunu, Diyarbakır’da hayvan besleyenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, şöyle dedi:

"Kliniğimizde toplam 125 adet kedi ve köpeğin kayıdı var. Hayvanseverler, periyodik olarak hayvanlarını getirerek, sağlık kontrollerini yaptırıyorlar. Diyarbakır’da hayvan beslenmemesinin en büyük nedeni, ilde yoksulluğun fazla oluşu. Beslemek isteyenler (İnsanlar aç gezerken, hayvan beslersem çevreden tepki alırım.) düşüncesindeler. Yarışmadaki amacımız, hayvan severleri bir araya getirerek, Diyarbakır’da hayvan sevgisini geliştirmektir."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!