Dilek beni baştan yarat

Güncelleme Tarihi:

Dilek beni baştan yarat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Mickey Mouse’un stil ikonu sevgilisi Minnie, Dilek Hanif’le yapılan ‘Inspired by Minnie Mouse’ projesi için İstanbul’da.

Haberin Devamı

Hanif ona dört kıyafet tasarladı

Walt Disney’in ikonik karakteri Minnie Mouse aynı zamanda son yılların en etkili stil ikonlarından biri. Son bir yılda Marc Jacobs, D&G, Swarovski, Adidas, Meadham Kirchhoff gibi markalarla işbirliliği yaptı. Türkiye’deyse kendine partner olarak Dilek Hanif’i seçti.

Dilek Hanif ve Minnie Mouse’un ilk görüşmeleri yaklaşık bir yıl önce başladı. Hanif, projeyi ilk duyduğu andan beri heyecanla yaklaşmış: “İki kız annesi bir tasarımcı olarak Minnie benim için çok tanıdık, hatta ailemden biri. Ve aynı zamanda tüm dünyada önemli moda tasarımcılarına ilham veren bir stil ikonu kendisi. 10 Ekim Çarşamba 18:30’da IFW kapsamında Antrepo’da hazır giyim koleksiyonumun defilesini yapacağım. Daha sonra 21:30’daki after party’de de Minnie koleksiyonu tanıtılacak. İkisini karıştırmak istemedim çünkü Minnie için yaptığım elbiseler hazır giyim değil couture koleksiyonumun bir devamı oldu. Kumaşlar özel dokutuldu, üzerine simler basıldı. Minnie’nin kulaklarını yorumladığım şapkayı ellerimle yaptım. O kadar güzel oldu ki seri üretim düşünebiliriz.”
Koleksiyon iki bordo, iki siyah mini elbiseden oluşuyor. Hepsi balerin eteklerini andıran parti elbiseleri… Şu anda satış amaçlanmıyor ama Dilek Hanif, atölyesini ziyaret eden müşterileri için özel üretim yapabileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

KİM BU MINNIE MOUSE?

 Mickey Mouse’un sevgilisi ve en favori Walt Disney karekterlerinden biri. 1928’de ilk kez göründüğünden beri modaya ilham veren bir karakter oldu.
 Minnie Mouse’un trendler ötesi ikonik bir tarzı var. Hem genç kızlar, hem de çağdaş moda tasarımcıları için esin kaynağı. Gerçek bir celebrity.
 En önemli özellikleri silueti, gözleri, fiyonkları, ayakkabıları, eldivenleri ve puantiyesi.
 Çekici, duygularını neşeyle ifade eden, bağımsız, feminen, eğlenceli ve yardımsever.
 En sevdiği renk kırmızı.
 Tüm dünyada bir tane Minnie Mouse var. Karakterin kendine has hareketlerini yapan, bunun için uzun süreli özel bir eğitimden geçen ikinci biri yok. Sadece çok özel organizasyonlara katılmak için seyahat ediyor. İki yerde aynı anda bulunmasına imkan yok. Şu anda Dilek Hanif’le yapılan ‘Inspired by Minnie Mouse’ işbirliği için İstanbul’da.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!