Dice Kayek’e büyük alkış

Güncelleme Tarihi:

Dice Kayek’e büyük alkış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2008 00:00

Dice Kayek’in Paris’teki defilesi ayakta alkışlandı. Tasarımcı Ece Ege "Karamsarlığı anlatan siyah ile bulutları simgeleyen beyazın yanında, güneşin kalbi ısıtan renkleri sarı, mercan ve kırmızı üç kıyafetle temsil ediliyor" dedi.

PARİS’te uluslararası alanda ün yapan ve Fransa birinci kanalı TF1’in ’Türk modasını Fransa’dan dünyaya tanıtan marka’ olarak tanımladığı Türk modaevi Dice Kayek, dün Louvre Müzesi alanındaki Carrusel du Louvre salonlarından Gabriel’de ’Duygusal Fırtınalar’ başlıklı 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunu sundu. Defileyi izleyenler tasarımcı Ece Ege’yi dakikalarca ayakta alkışladı.Paris Büyükelçisi Osman Korutürk de defile sonrası, kuliste Ece
/images/100/0x0/55eb4ccef018fbb8f8b8558e
Ege’yi tebrik etti. Fransa kanalı TF1, defile öncesi Ece Ege ile bir röportaj yaparak, Dice Kayek için ’Türk modasını Fransa’dan dünyaya tanıtan marka’ yorumunu yaptı. Paris’te ’Fashion Week-moda haftası’ çerçevesinde gerçekleştirilen defile ile ilgili tasarımcı Ece Ege 25 kıyafetten oluşan koleksiyonunun hayatın insan duyguları üzerindeki etkilerini yansıttığını belirtip "Bu nedenle defileyi ’Duygusal Fırtınalar’ olarak adlandırdım" dedi. Ece Ege şunları söyledi:

"Rüzgarın esintisi, giysilerin üzerinde bir girdap gibi dönerek spiral kumaşlar oluşturuyor. Karamsarlığı temsil eden siyah ve bulutları simgeleyen beyaz renk, koleksiyona hakim. Az da olsa ara sıra bulutların arasından ışıldayan güneşin kalbi ısıtan renkleri sarı, mercan ve kırmızı üç elbise ile temsil ediliyor. İşlemeler ve gerçek Haute-Couture tekniği ile tamamıyla elde hazırlanan kıyafetlerin yapım süresi aylarca sürdü. İpek, tül, organze ve saten gibi değerli kumaşların yanı sıra kullanılan neopren ve lateks gibi teknik kumaşlar, romantik bir kontrast oluşturuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!