Devlet okulunda özel okul ortamı

Güncelleme Tarihi:

Devlet okulunda özel okul ortamı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2004 00:53

‘Eğitime yüzde yüz destek’ kampanyasına destek veren Samsunlu veliler, çocuklarının okulundaki 9 sınıfı tepegöz, klima, bilgisayar, prodüksiyon cihazı, elbise dolabı ve televizyonla donattı. 40 kişilik sınıflarda ikişer kişilik sıralarda oturan öğrenciler, anne ve babalarının kendilerine sağladıkları imkanlarla devlet okulunda özel okul şartlarını yaşıyor.

Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda, ‘Eğitime yüzde yüz destek’ kampanyasına katılan velilerin 9 sınıfı tepegöz, klima, bilgisayar, prodüksiyon cihazı, elbise dolabı ve televizyonla donatmasının sevinci yaşanıyor. Her sınıf için 15 milyar lira harcayan veliler, ayrıca hafta sonları da temizlikçi tutarak sınıfları temizlettiriyor. Sınıflara her sabah parfüm sıkılarak güzel kokması da sağlanıyor.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPTILAR

Çocuklarının devlet okulunda, özel okuldaki gibi ders görmelerini isteyen velilerin geçen yıl bir sınıfta başlattıkları uygulama bu yıl 9 sınıfa çıktı. Toplam 3 bin 500 öğrencisi bulunan 3 katlı 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda, ilköğretim 1’nci ve 2’nci sınıflarda okuyan öğrencilerin velileri, çocuklarının daha iyi imkanlara sahip olabilmesi için güç birliği yaptıklarını belirttiler.

40 kişilik sınıflarda ikişer kişilik sıralarda oturan öğrenciler, anne ve babalarının kendilerine sağladıkları imkanlarla devlet okulunda özel okul şartlarını yaşıyor.

EĞİTİMCİLER DE ÇOK MUTLU

18 yıllık eğitimci olan 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Şahin Akın, velilerin isteği doğrultusunda yapılan bu sınıfların hem öğrenciyi hem de öğretmeni çok olumlu yönde etkilediğini söyledi. 42 sınıftan 9’una veliler tarafından teknik donanımlar sağlandığını belirten Müdür Akın, ‘Kesinlikle hiçbir zorlama yapılmadı. Geçen yıl bir sınıf böyleydi. O sınıfı gören veliler kendi çocuklarının sınıflarını da bu hale getirdi. Bu durum bizi de çok memnun ediyor. Vali bey ve Milli Eğitim Müdürümüzden de bu sınıflarla ilgili olarak takdir belgesi aldık. Her sınıf 15 milyar liraya mal oldu. Veliler eğitime yüzde yüz destek kampanyası adı altında okula yardım yapıyorlar. Çocukları mezun olduklarında bu sınıflardaki donanımlar okulumuza kalacak’ dedi.

VELİLERE TEŞEKKÜR

İlköğretim 1’nci sınıf öğretmeni Müzeyyen Aytekin ise böyle özel sınıflarda ders vermenin öğrenciyi daha azimle çalışmaya ittiğini belirtti. Bilgisiyar destekli verilen eğitimle öğrencileri kalıcı bilgilerle bilgilendirdiklerini vurgulayan Aytekin, velilerin çabasına teşekkür etti.

Okulda ayrıca ‘alo okul’ sistemi de büyük ilgi görüyor. Okulun telefon numarasından arayan veliler kendilerine verilen şifreleri girerek çocuklarının ders notlarını öğreniyor. Bu uygulama da velilerin büyük ilgisini görüyor. Ayrıca okul girişine yaptırılan elektronik cihazla da özel günler öğrencilere hatırlatılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!