Devir Flörtü Mesajla Başlatma Devri

Güncelleme Tarihi:

Devir Flörtü Mesajla Başlatma Devri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 11:49

Eğer yaşınız 35 ve üzeriyse mutlaka sevgilinizle jeton atarak ve dakikaları sayarak telefon kulübesinden konuşmuş veya postacı yolu gözleyerek mektuplaşmışsınızdır. Şimdiki gençlere bu yaptıklarınız çok komik geliyor değil mi? Çünkü onlar 15-16 yaşından itibaren ceplerinde bulunan son model cep telefonlarından bulundukları konumu paylaşıyor, birbirlerini buluyor, etiketliyor, beğeniyor ve mesajlaşmaya başlıyorlar. Uzun uzun telefon konuşmaların yerini artık whatsapp mesajları, instagram ve facebook fotoğrafları, twitter ve snapchat videoları aldı.

Haberin Devamı

Sadece gençler bu şekilde flörtleşmeye başlamıyor artık yalnız olan herkes birbiriyle tanışmak ve sosyalleşmek için mesajlaşma yöntemini kullanıyor. Belki insanlar, kendilerini yazışırken daha iyi ifade ettiklerini düşünüyorlar ama aslında mesajlaşmanın bazı önemli kuralları var. Öncelikle yazı, konuşma gibi değil çünkü arada ses tonunuz yok. Yani kızgınlık veya mutluluk ifadeniz tamamen sizin yazdıklarınıza bağlı. Bu yüzden bazen hiç bitmemesi gereken ilişkiler sonlanabiliyor ve kırgınlıklar oluşabiliyor. Aslında gençler, teknolojinin içinde büyüdükleri için bu işleri çok iyi biliyorlar. Bizim sözümüz biraz daha büyüklere.

Peki, ne yapmalısınız? İşte dikkat etmeniz gerekenler;

-       İlk mesajınız sadece “merhaba” olmasın. Açıkça niyetinizi belli edin, görüşmek istediğinizi söyleyin.

Haberin Devamı

-       Son bir yılda hayatımıza giren emojiler evet, emojiler surat ifademiz yerine geçtikleri için bir tartışmada hayat kurtarıcı olabiliyor ama yaşınız 40’ın üzerindeyse siz yine de karşınızdaki kişiye dili dışarıda olan emojiler göndermeyin.

-       Kadınlar, mesajlaşmayı erkeklerden daha çok seviyor ve daha hızlı yazıyorlar, bu bir gerçek. O yüzden eğer kadınsanız çok uzun ve anlaşılmaz mesajlar yazmayın. Ne anlatmak istediğinizi, özellikle çalışma saatleri içindeyseniz kısaca belirtin. Yani herkesten toplantısını yarım bırakıp, sevgilisine mesaj atacak bir Christian Grey olmasını beklemeyin ancak eğer bir saat içinde karşı tarafın mesajına yanıt veremediyseniz, bunun geçerli bir sebebini yazmayı da unutmayın.

-       Çıplak fotoğraflar, en tehlikeli bölge. Eğer durum böyleyse, artık siz flörtleşme aşamasını zaten geçmişsiniz demektir. Canınız istiyorsa gönderin, ama olur da ayrılırsanız bu fotoğrafların karşınızdaki kişinin cep telefonunda kayıtlı kalacağını da unutmayın.

-       Gece mesajlaşmaları, flörtleşmenin en güzel ve biraz da erotik kısmıdır ama eğer niyetiniz bu değilse, karşı tarafa fazla umut vermemeniz gerekiyor. Sonra kafası karışık biri durumuna düşebilirsiniz ve ilişkiniz başlamadan bitebilir. 

Haberin Devamı

-       Ve sakın ama sakın kısaltma kullanmayın. Zaten erkekler için uzun mesajlaşmak zorken bir de onu bu kısaltmalarınızı çözmekle uğraştırmayın.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!