Depremzede çocuklar yalnız yatamıyor

Güncelleme Tarihi:

Depremzede çocuklar yalnız yatamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Sarı, deprem bölgesindeki çocukların anne ve baba ile bir arada yatma olgusunun bağımlılığa dönüştüğüne tanık olduklarını söyledi. Sarı, 17 Ağustos'tan sonra anne ve babalarının yanından ayrılmak istemeyen çocukların, bunu evlerinde de sürdürdüklerini belirterek, "Çadırlar ve prefabrik konutlarda bir arada yatma olgusu, bağımlılığa dönüşmüş" dedi.

Bu durumun, özellikle 1 ve 5 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğünü belirten Sarı, şöyle konuştu: "Birçok aile, bu yüzden 3 ya da 4 kişi yatmak zorunda kalıyor. Bağımlılık, çadır ya da prefabrik konuttan eve geçince de devam etmiş. Birçok aile, çocuklarını yanlarından ayıramamaktan şikayetçi.

Çocuklar, ayrı yatırıldıklarında hemen anne ve babasının yanına dönüyor." Çocukların anne ve baba ile yatma alışkanlığını çabuk edindiklerine dikkati çeken Sarı, şu önerilerde bulundu: "Buna çok dikkat edilmelidir. 6 aydan sonra çocuğun göz alışkanlığının değişmesini sağlamak en iyi tedavi yöntemi olacaktır. Çünkü, anne ve baba ile aynı odada yatma süresindeki uzama, çocuğun ileride ruhsal sorunlar yaşamasına neden olabilir. Süre geçtikten sonra oda ayırmak, çocuktaki göz alışkanlığının, yerini korkuya bırakmasına yol açabilir. Anne ve babanın aşırı sevgisi, çocuğun geleceğini etkileyebilir. Oysa çocuk, 6 aydan sonra geçeceği bir başka odada daha rahat etme şansını bulacaktır." (a.a)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!