Demir'le hayatım değişti

Güncelleme Tarihi:

Demirle hayatım değişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2009 00:00

Oğlu Demir’in erken doğumu, ona çok zor günler yaşattı. Minik bebeği sadece 1 kilo ağırlığındaydı. Neyse ki her şey yoluna girdi, Özlem Yıldız oğlu Demir’i kuvözden çıkarıp gönlünce bağrına bastı. Yıldız, oğlunun doğum hikayesini ve “kariyere kaldığı yerden devam” kararını Mother&Baby dergisine anlattı.

Haberin Devamı

ÖZLEM YILDIZ VE OĞLU DEMİR (FOTO-GALERİ)   

Nasıl gidiyor yeni programınız?              

- Çok iyi. “Her Şey Dahil”, hafta içi her sabah canlı yayınlanıyor. Saat 13.15’e kadar stüdyodayım. Ondan sonra Demir’in oyunu, maması, uykusuyla ilgileniyorum. Akşam evde ne yemek pişecek ona karar veriyorum. Ancak saat 21.00’den sonra uzatabiliyorum ayaklarımı.

* Ekranlardan uzun süre uzak kalmıştınız...         

- Evet, tam 4,5 yıl oldu. Evlendikten birkaç ay sonra, yani hamile kalmadan çok önce işi bırakmıştım. Demir büyüdükten sonra bana kalan zaman arttı. Bu teklif gelince kabul ettim. 

* Oyunculukla ilgili bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz?  

- Onu da düşündüm. Ama oyunculuk yaptığınızda çalışma saatleriniz çok düzensiz oluyor. Gecesi, gündüzü belli olmayan bir işte çalışamam. şu an hiç değilse çalışma saatlerim belli. Yani oyunculuk işini rafa kaldırdım.

DOKTOR BİLE ERKEN DOĞUM BEKLEMİYORDU

* Oğlunuz çok küçük dünyaya geldi, ama maşallah şimdi gayet iyi görünüyor...


- Oysa hiç iştahı yok. ınşallah onu da yavaş yavaş aşacağız. Demir 1 kilo 100 gram doğdu. 7’nci ayına girerken normal doğum yaptım. Demir tam 14 dakika içinde dünyaya geldi. 5 ay yoğun bakımda kaldı ama hayata sımsıkı tutundu. Umarım ileride de hep böyle güçlü olur. O yüzden de adını Demir koyduk.

* Hamileliğiniz nasıl geçmişti?

- Hiç zor değildi. Erken doğmasının da hamileliğimle bir ilgisi yok. Hiçbir sorun yokken erken doğum yaptım. Doktor bile beklemiyordu.
   
* Bu durum lohusalık depresyonu yaşamanıza neden oldu mu?

- Hayır, çünkü o sıralar kendi sağlığımdan çok oğlumun yaşayıp yaşamayacağını düşünüyordum. Sabahları kalkıyordum, yüzümü yıkayıp giyinip hemen hastaneye gidiyordum. Uykum gelene kadar orada kalıyordum. Onu doğumdan ancak bir hafta sonra kucağıma alabildim.

* Sinan (Serter) Bey de size destekti sanırım...

- Evet, hem de çok. Kimseyle konuşamadıklarımı, üzüntülerimi eşimle paylaşıyordum. Sağ olsun o da beni bıkmadan dinliyordu.

SİNAN OĞLUMUZA 'HAYIR' DİYEMİYOR

* Oğlunuz size çok düşkün. Peki, babasıyla arası nasıl?


- Demir çekindiği durumlarla karşılaştığında hemen “Annee” diye seslenir. Ama asıl nazını da babasına yapar. Çünkü Sinan oğluna kesinlikle “Hayır” diyemiyor.

* İkinci çocuğu düşünüyorsunuz sanırım...

- İnşallah... Önümüzdeki yılı da geçirdikten sonra ikinci kez anne olmak planlarım arasında...

* Yeni annelere tavsiyeleriniz var mı? Örneğin beslenmeyle ilgili...      

- Ben hamileliğimde 8 kilo aldım, üstelik yememe-içmeme de çok dikkat etmiştim. Kırmızı eti hiç sevmediğim halde, bebeğe çok yarar dediler diye yedim mesela... Balık yarar dediler, onu yedim. Bebeğime yararı olabilecek her şeyi yedim yani...

* Size zor günlerinizde destek olan tanınmış anneler var mı?    

- Evet. Özellikle Gülben Ergen, Ebru şallı ve Demet şener çok destek oldu. Anne olunca daha duyarlı oluyorsun. Onlar da sağ olsun beni her gün aradılar.

Haberin Devamı

ANNELİK BENİM BÜTÜN HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ  

Demirle hayatım değişti
  

Haberin Devamı

 Annelik sizde ne değiştirdi?

- Her şeyi. Benim için hayat Demir’den önce ve Demir’den sonra diye ikiye ayrılıyor. Aman eşim kızmasın, onun yeri de tabii çok ayrı. Ama ben hep anne olmak istedim. Çocukları çok severdim. O yüzden anne olduğum için ayaklarım yerden bir karış havada geziyorum! Allah isteyen herkese anneliği yaşatsın.. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!