Dekorasyonda jean kumaş çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Dekorasyonda jean kumaş çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

Kullanmadığınız ya da atmayı düşündüğünüz kot kumaştan oluşan giysilerinize ikinci bir hayat şansı tanımaya ne dersiniz? Kot kumaşla tasarladığınız küçük dekorasyon detayları evinizde dinamik ve genç bir aura oluşturacaktır.

"Jean" fikir

Eski bir kot pantolonunuzun bel kısmını muhafaza ederek yaklaşık 35 cm. yüksekliğinde kesin. Ağ kısmını boydan boya dikerek bir çanta elde edeceksiniz. Artan kumaşlardan ince bir şerit dikin ve karşılıklı iki köşeden dikerek çantanın sapını oluşturun. Biz bu çantayı dergi, gazete ve TV kumandalarını toparlayan bir aksesuvar olarak kullanmayı tercih ettik.

Dört köşe

Kırmızı, beyaz ve mavinin hakim olduğu temamıza uygun bir detay hazırlarken elimizde mevcut olan fil heykellerine farklı bir zemin oluşturmayı düşündük. Beyaz renkli ahşap çerçevelerin içine kot kumaştan paspartu yaparak heykelcikleri bu zemin üzerine yerleştirdik. Sizler eğer isterseniz bu paspartuların ortasına sevdiklerinizin resimlerini yapıştırarak şık çerçeveler hazırlayabilirsiniz.

Servis cepte

Koyu renkli dikdörtgen kumaşın etrafını makine ile dikin, yıpranmış bir kot cebini sol köşeye monte edin, Amerikan servisin bu kesesine servis çatal, kaşık ve bıçağını yerleştirerek şık bir sunum hazırlamış olacaksınız.

Kırkyama

Parlak krom kaplama abajur ayağına, kırmızı renkli büyük bir aydınlatma başlığı monte edebilirsiniz. Eski kot pantolon ceplerini ve kemer kuplarını belli aralıklarda gelişigüzel bir şekilde başlığa yapıştırarak dekoratif bir görünüm verebilirsiniz.

Sepet sepet

Seramik saksılarınızı sepet şeklinde öreceğiniz kot kılıflarla daha dekoratif bir görüntüye kavuşturmanız mümkün. Bir kot pantolon paçasını birer santim genişliğinde şeritler halinde kesin, sepet örme tekniği ile örerek küçük bir örgü silindiri haline getirin. Bunu uygun ölçülerdeki bir saksınıza şık bir kılıf olarak kullanabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!