Dansıma yeni bir kardeş geldi ŞARKICI OLDUM

Güncelleme Tarihi:

Dansıma yeni bir kardeş geldi ŞARKICI OLDUM
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

13 senedir dans eden, kıyafetleri ve farklı stiliyle pek çok isme yol gösteren Asena bir süre önce kendindeki yeni bir yönü daha keşfetti. Şarkı söylemeyi kafasına koyan ve üç single yapan Asena, sonunda ilk albümünü tamamladı. Biz de onunla Nişantaşı’ndaki dans okulunda buluştuk

Haberin Devamı

? Şarkı söylemek istediğinizi ne zaman anladınız?
- Çocukluğumdan beri benim gönlümde ya fotomodel ya da şarkıcı olmak vardı. Okuldan çıktıktan sonra eve gider elime oyuncak mikrofonu alır şarkı söylerdim. Ama bu yaptıklarımı ben ve aynaların dışında kimse bilmezdi. Dansçı olmak o yıllarda pek aklımdan geçmezdi.
? Peki sonra neden şarkıcı değil de dansçı oldunuz?
- Müziğe ve ritme olan duygularım tesadüfen keşfedildi. Ben de dans ederek içimdeki şarkı söyleme isteğini unuttum ve kendime branş olarak modern dansı seçtim.
? Oryantal belirli bir yaşa kadar yapılıyor. Bu yüzden mi şimdi şarkıcılığa ağırlık veriyorsunuz?
- Yok, istesem 10 sene daha dans edebilirim. Ama 15-20 dakikalık dans şovu bana artık yetmiyor. Her şeyimle dolu dolu ve daha uzun süre sahnede kalmak istiyorum. Bu yüzden de bastırdığım şarkıcılık duyguları ön plana çıktı. Böylece dansıma yeni bir kardeş geldi. Zamanla baktım, dans bu kardeşi sevdi.

Haberin Devamı

BU İSMİ KOYARKEN HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜM

? Albümle birlikte eleştirilmeye de hazır mısınız?
- Önceden yaptığım single’larda eğleniyordum. Şimdiyse hazırım. İstedikleri kadar eleştirsinler. Zoru ve macerayı seviyorum. Ayrıca başarılı olacağımı bilmesem bu işe asla başlamazdım. Dansa da ilk başladığımda, “Bu işte kraliçe olacağım” dedim. Şarkı söylerken de fiziğim, şarkılarım, bestelerim ve dansımla insanlara muhteşem şeyler yaşatacağım. “Böyle bir kadın yok!” diyeceksiniz.
? Sesiniz güzel mi?
- Bence güzel. Bunca yıl dansım ve ismim için mücadele ettim. Şimdi bu mücadeleyi olmayacak bir şey için silmem. Benim dansım Tarkan’ın şarkıları gibiydi. Uzun yıllar insanlar ritim oynamamı kabul edemedi. Zamanla izleyip dinledikçe ritimlerimi ve dansımı sevdiler. Bu işte de böyle olacak. Önce beni yerden yere vuracaklar ama hiç önemli değil. Dans benim için Dolce’ydi, şimdi yanına şarkıcılık geldi Gabbana oldu.
? Şimdi kartvizitinizde dansçı mı şarkıcı mı yazacak?
- ‘Show singer’ olabilir! Aslında bunu insanlar bulacak.
? Albümün ismi neden Çatır Çatır? İnsanın aklına bin türlü şey geliyor...
- O bin türlü şeyin hepsi. (Gülüyor...) Ne düşüyorsan o. Ben bu ismi koyarken bütün şeytanlıkları düşündüm!
? Dokuz şarkıdan üçünün sözü size ait. Neler size şarkı yazdırdı?
- Yıllarca bedenimle derdimi anlattım. Sanırım artık birikti. Şarkı sözleri tamamen içimden geliyor. Senin gözlerine bakarak şarkı yazabilirim. Örneğin ‘Ne Bir Ses Ne Bir Sis’ şarkısını babaanneme yazdım. Babaannem benim kalp atışım. Onun için bütün dünyayı yıkarım. Rahatsızlanıp yoğun bakıma alındığı gece sanki hastanede tek ben vardım. Bir ses aradım. O anda bu sözler döküldü.
? Dans stiliniz taklit edildi. Sahne performansınız da taklit edilir mi?
- Edilir, zaten edilmezse bir sorun var demektir. Bu albüm de dansım gibi bir ilk. Ben hiç kimsenin yapmadığı sıra dışı bir şey yaptım.
? Dans mı şarkı mı daha zor?
- Dansözlük şarkı söylemekten daha zor. Çünkü şarkı söylemenin bir eğitimi var. Tangoda ve valste kurallar mevcut. Ama oryantalde ruhunu koyuyorsun, Allah ne verdiyse yansıtıyorsun. Açıkçası ben herkesin yaptığını yaparım ama herkes benim yaptığımı yapamaz.

Haberin Devamı

SHARON STONE, BRIDGET NELSON VE PINK KARIŞIMI BİR KADINIM


? Saçlarınız kısa ve sarı. Bu yeni imaja geçerken hiç tereddüt etmediniz mi?
- Çok düşündüm. Önce aklımdaki saç modellerini kâğıtlara çizdim. Sonra bu modelleri tek tek fotoğrafımın üzerine koydum. Sharon Stone, Bridget Nelson ve Pink karışımı bir kadın olursam kötü olmaz dedim. Ve ortaya bu şekil çıktı.
? Kaslı olmayı seviyorsunuz sanırım...
- Kadın dediğin hafif kaslı olmalı. O bir aksesuvar.
? Sizin hep erkeksi bir tarafınız olduğu söylenir. Siz de öyle mi düşünüyorsunuz?
- Sert, soğuk ve ukala olduğumu düşünürler. Çok güçlüyüm ama bir o kadar da duygusalım aslında. Romantiğim… Kız arkadaşlarım benim bardak tutuşumu öğrenmek ister örneğin.
? Neden?
- Çok seksiymiş. Ama nasıl tuttuğumu bilmiyorum. Oturup kalkmam, bakışlarım da öyle bulunur. Ama bunu hiç yansıtamadım. Hep maskülen bir kadın gibi gözüktüm. Bunun nedeni herhalde sporcu olmamdan, kick boks yapmamdan kaynaklanıyor.
? Aşkla aranız nasıl?
- Bir ara kıpırdanmalar oldu. Ama şimdi yalnızım. Bir erkeğin beni anlaması zor. İnce düşünen bir kadınım. Ama o inceliği henüz karşımda göremedim. Yakışıklılık gibi takıntılarım yok. Erkeğin ses tonu ve elleri beni etkileyebilir. Ayrıca güçlü bir erkek olmalı.
? Çok aşk acısı çektiniz mi?
- Hiç çekmedim. İlişkilerim hep karşı taraf evlenmek isteyince bitti.
? Birçok kadın bunu ister ama...
- Ben hiç istemedim. Çünkü hareketliyim, başka işlerim var. Hayata farklı bakıyorum.
? Çapkın mısınız?
- Değilim. Birini beğenip ölüp bitsem de ilk hareket mutlaka karşımdakinden gelmeli.

Haberin Devamı


MİCK JAGGER’IN ENERJİSİYLE MESLEĞİMDE İLERLEDİM

Bill Clinton, Tina Turner, Mick Jagger gibi isimler için dans ettim. Bunların içinde beni etkileyen Mick Jagger oldu. 15 kişi bir otelin en üst katını kapatmışlardı. Sahneye çıktığımda önce bana baktı, sonra döndü bir daha baktı. Kalktı, sandalyesini sürükledi, dibime geldi. Bana dokundu, yüzümü ve saçlarımı okşayıp dansımı seyretti. Sanki yeni bir şey keşfetmiş gibiydi. Bana verdiği enerjiyle ben de mesleğimde yürüdüm gittim.

İNSANLAR NEDEN BANA ACIYOR ANLAMADIM

Muhteşem bir çocukluk yaşadım. Heidi gibi Almanya’da dağların, kızakların, ağaçların tepesinde büyüdüm. Hiç zorluk çekmedim. Hiç “Vah vah” denecek bir hayat hikâyem olmadı. Mesleğe başladığımda da savaştım, devrildim ve Zeyna gibi yeniden ayağa kalktım. İnsanlar neden bana karşı acıma duygusu hissediyor hiç anlamadım. Belki basına yansıyan bazı şeyler onlara böyle hissettirdi.

Haberin Devamı

ORYANTAL DENİNCE AKLIMA HALI GELİYOR

Dansöz, Fransızca bir kelime. Kıvrak, vücudunu kullanabilen, dans eden kadın demek. Ben de dansözüm. Oryantal yerine dansöz denmesini de daha çok seviyorum. Oryantal dendiğinde aklıma hep halı ve tarihi figürler geliyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!