Daha ince ol daha uzun gözük

Güncelleme Tarihi:

Daha ince ol daha uzun gözük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2005 00:00

Erkek giyim markası Ramsey, 2005 sonbahar-kış sezonundan başlamak üzere tüm koleksiyonlarını yeni bir kalıp sistemiyle üretmeye başladı.

Özellikle ceketlerde uygulanan yeni kalıp ile hazırlanan takımları giyenlerin daha ince ve daha uzun gözüktüğü söyleniyor.

Ramsey yetkilileri ‘Tabii ki göbeğiniz varsa ve boyunuz da çok fazla uzun değilse, yapacak fazla bir şey yok. Ama çeşitli dikiş hileleri ile sizi olduğunuzdan biraz olsun daha ince ve daha uzun göstermeyi başardık’ diyor.

Normal şartlarda ceketin yükünü omuzlar ve vatkaların bulunduğu bölüm çekiyor. Yeni üretilen takımların ceketlerinde ağırlık merkezi sadece belli bir bölüme değil tüm cekete yayılıyor. Sartoria adı verilen bu sistem ile tela kumaşa yapıştırılmıyor. Tela teğelleniyor, el dikişi yapılıyor. Kumaşa sabitlenmediği için ceket vücudun şeklini kolayca alıyor. Ceket sorunlu bölgeleri kamufle ederek göbeği daha az gösteriyor. Koltuk altındaki bolluklar sıkılaştırılıyor ve belin vücuda oturması sağlanıyor. Böylelikle elbisenin daha ince göstermesi sağlanıyor. Bu arada ceketlerin ense bölümüne gelen arka yakaları da normallerinden birkaç santim daha yüksek yapılıyor. Yüksek yaka da boyu uzun gösteriyor.

Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan; kısa boylu ve kiloluların enine çizgili kumaş, duble paça pantolon ve kruvaze ceketlerden kaçınması gerektiğini, yeni kalıp sistemleri ile bu püf noktalarının birleştirilmesi halinde daha ince ve daha uzun gözükmenin başarılacağını söylüyor.
Cahit AKYOL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!