Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2006 00:00

Ay manzaralı restoranı keşfet

Kısa bir süre öncesine kadar Taksim’deki Cartoon Otel’in terasında Sofra Restoran vardı. Şimdi konsept değişti, teras katı baştan aşağı yenilendi ve yerine Moon Restaurant açıldı. Adını, açılır cam kaplı duvarları ve çatısı sayesinde misafirlerine sunduğu gökyüzü ve ay manzarasından alan Moon Restaurant, Taksim’in en yenisi. Ramazan boyunca misafirlerini Neslişah Sultan Şerbeti ile karşılayan restoran, ramazan ayı için Türk ve dünya yemeklerinden oluşan sabit fiyatlı özel mönüler de hazırladı. A: Tarlabaşı Bulvarı No: 36-38. T: 0212 297 21 78.

İndigo’ya git

İndigo salı gecesi açıldı, sezona hızlı başladı. İşte bu gecenin olayı: Freestyle Man a.k.a. Sasse. Finlandiyalı Sasse, 15 yıldan beri müzik dünyasında, kendi adını taşıyan bir albümü ve Moodmusic adında bir plak şirketi var. DJ’liğe 1980’lerde başladı, bugün en meşhurlardan. Her hafta bir başka Avrupa şehrinde çalan Sasse, bu gece İstanbul, Beyoğlu’ndaki İndigo’da.

Dinamizmini göster

Adidas Sport Performance Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nda, kendi stilini yansıtmak isteyenler için hareketli ve dinamik iki yeni seri var: Adilibria ve Fuse. Siyahın beyazla, turuncunun koyu toprak tonlarıyla birlikte kullanıldığı Adilibria koleksiyonu, feminen çizgileri ortaya çıkarıyor. Ceketler, polarlar, uzun kollu bluzlar, kalın şallar ve pantolonları var. Fuse ise, gece hayatında spor giyinmeyi sevenlere daha uygun. Çünkü, danstan esinlenerek yaratıldı. Genç ve dinamik kesimler, pembe, gri, melanj ve beyaz ön planda. Kapüşonlu sweatshirtler, kısa eşofman üstleri, atletler ve farklı kesimlerdeki pantolonlar bizim favorimiz.

Yağmur yağıyor, şapka al

Sonbahar yağmurları bastırdı, herkes evine kapandı. Ne gerek var ki? Alın bir şapka, atın kendinizi sokağa! Accessorize, yeni sezonda ekose, pötikare, deri ve el örgüsü gibi birbirinden farklı kumaş, renk ve desenlerle günlük giyiminizden, gece şıklığınıza kadar her tür kıyafetinize uygun modeller üretti. Yüzlerce seçenek arasında size uyun bir model mutlaka var.

Akbank Caz’da konserlerden konser beğen

(1) Nicolas Repac& Swing Swing

1950 ve 60’ların swing klasikleri Nicolas Repac’ın sihirli değneği ile yeniden şekilleniyor. Fransız gitarist ve aranjör Nicolas Repac, bugüne kadar yarattığı müzikal mucizelerle tanındı. Çağdaş zamanların kategorilere sığmayan sanatçısı Repac, içgüdüsel, saf ve titizlikle hazırlanmış sample ve ritmik girdaplarıyla dinleyicisini bir rüya atmosferine taşıyor. Konser saat 23.00’te Babylon’da.

(2) The Lou Donaldson Quartet & Dr. Lonnie Smith

Hard bop, soul ve cazın en önemli isimlerinden, alto saksofon virtüözü Lou Donaldson ve son yıllarda keyboard kategorisinde Jazz Journalist Association ödülünü kimseye kaptırmayan Dr. Lonnie Smith de Akbank Caz’ın konuklarından. 50 yıllık bir kariyere sahip olan Donaldson, 1950’lerde Milt Jackson ve Thelonious Monk’la yaptığı albüm kayıtlarıyla parladı. Lonnie Smith ise bugüne kadar King Curtis, Blue Mitchell ve Joe Lovani gibi çok sayıda isimle çalışmalar yaptı. Efsanevi Blue Note plak şirketinin yıldızlarından olan Lou Donaldson ve Dr. Lonnie Smith, birlikte sürdürdükleri turnelerinin yanı sıra kendi albümleri üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. Konser saat 21.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

Teoman sahnede, sen karşısında

Yaptığı albümlerle Türk pop ve rock müziğine ayrı bir sayfa açan Teoman, Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun. İÜ Kadın Araştırmaları bölümünde mastırını tamamlayan Teoman, ilk topluluğu Indians’ı 1986 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurdu ve uzun yıllar solistliğini yaptı. Indians’ın dağılmasının ardından solo çalışmalarına başladı. Bu gece Balans’ta. Sahnede ama aslında hiç de uzakta değil, ön sıradaki fanlarıyla haşır neşir.

Nardis’te Melis Sökmen’i dinle

Melis Sökmen Band, bu gece 22.30-01.30 arası Beyoğlu, Galata’daki Nardis Jazz’da. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar egitimi alan Melis Sökmen, 1986 yılında Grup Lokomotif’in solisti oldu. İlk albümü, O Zaman, 1990’da, ikinci albümü Öze Dönelim 1995’te çıktı. Pop-cazın ülkemizdeki en sevilen temsilcisi olarak görülen Melis Sökmen bu gece R&B ve soul dolu bir program sunacak.

KİM-KAÇTA NEREDE

Duman ve Müslüm Gürses saat 21.00’de İzmir Açıkhava Tiyatrosu’nda.

Yüksek Sadakat saat 22.00’de İstanbul, Studio Live’da.

Gabriel saat 23.30’da İstanbul, Bronx’ta.

Sen ve Arkadaşların, gece boyunca İstanbul Beyoğlu’ndaki Klub Karaoke’de mikrofon başında!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!