Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2008 00:00

80’lerin disko müziğine selam çak

1980’ler, müzik endüstrisinin belki de en yoğun, en üretken, en heyecan verici dönemi. Müziğe ulaşmak bugünkü kadar kolay olmadığından her bir eserin dinleyici için daha bir değerli olduğu yıllardı aynı zamanda. Hey gidi 80’ler, diyorsanız bu gece Beyoğlu Bronx’taki Retro Parti’yi kaçırmayın. Depeche Mode, Cure, Alphaville, Duran Duran, Queen, Erasure, Michael Jackson, Wham, Modern Talking, Eurythmics, Falco, Belinda Carlisle, Bon Jovi, Pet Shop Boys, Bananarama, Sandra, Laura Branigan, Samantha Fox, Kim Wilde, The Bangles, Police, Cyndi Lauper, Status Quo, Smokie, A-Ha, kimi ararsanız orada olacak. Giriş 12.50 YTL.

Yalın’ı Bursa’da yakala

Türk pop müziğin romantik sesi Yalın, bu akşam Bursa Suare’de sahneye çıkacak. Konser 22.00’de başlıyor. Bilet fiyatları tam 39.50, öğrenci 34.50 YTL.

Sirtaki ya da zeybek yapmayı öğren

İstanbul Tarabya’daki TED tesisleri içinde bulunan She Point, sirtaki derslerine başlıyor. Ege Dansları konusunda uzman Bahattin ve Nurşen Bayburan, her cumartesi 14.00-15.30 ile 18.00-19.30 saatleri arasında başta sirtaki ve zeybetiko olmak üzere Ege’nin bütün eğlencelik danslarını öğretiyor. Hatta tam liste şöyle: Sirtaki, hasapiko, zeybetiko, zeybek, zeybekiko, harmandalı, Roman, çiftetelli, kasap, damat, zonaradigo, horon. Kursların aylık ücreti 120 YTL. Tel: (212) 262 90 80.

Miller Music Factory yarışmasının finalini kutla

Miller’ın, yeni yetenekleri keşfetmek için başlattığı Miller Music Factory yarışmasının final gecesi yapılıyor. Yarışmanın bu seneki ana kategorileri olan "En İyi Cover (Düzenleme) Sanatçısı/Grubu", "En İyi Performans" ve "En İyi Prodüksiyon" dalında yaklaşık iki bin müziksever kıyasıya yarıştı. Tüm kategorilerin birincileri, bu gece Santral İstanbul içindeki Tamirane’de gerçekleştirilecek final gecesinde açıklanacak. Gecenin sunucuları Yunus Günçe ile Ayşe Özyılmazel. Gecede ayrıca Manga da bir konser verecek. www.millermusicworld.com

Elektro-Latin müziğe kendini kaptır

Beyoğlu Babylon’da düzenlenen Nokia Nseries ile Müziği Keşfet geceleri kapsamında bu gece Senor Coconut ve orkestrası, Argenis Brito ile sahneye çıkıyor. Dünyanın tek Alman / Şili kökenli elektro-Latin topluluğu olarak kabul edilen, nova jaro, jive eclectio ve samba virtual gibi yeni müzik türlerini dilimize ekleyen Senor Coconut, enerjisi ile sizi havaya uçuracak. Eğlence 23.00’te başlıyor. Giriş ayakta 30, öğrenci 20 YTL.

Nev konserini kaçırma

Beyoğlu Balıkpazarı’ndaki Ghetto’da, geçtiğimiz sezon akustik performanslarla dinleyenlere keyifli anlar yaşatan Acoustic Episodes etkinliği devam ediyor. Mekan bu gece Nev’i ağırlıyor. Giriş tam 30, öğrenci 25 YTL. Sanatçının performansı 23.00’te başlayacak.

Türkçe pop müziğe doy

Beyoğlu Riddim’de bu gece Türkçe Pop Partisi, 70’ler, 80’ler, 90’lar var. Birçoğumuzun aşkı, sevgiyi, neşeyi, hüznü melodilerinde ve sözlerinde bulduğu, hayatımızın fon müziği olmuş şarkıları dinleyebilirsiniz. Giriş 15 YTL, kapı açılış 22.00.

007 gibi karıştırma, çalkala

Sinemaya uyarlandığı 1962 yılından beri bir beyazperde efsanesi olan James Bond, bütün filmlerinde Smirnoff votka martini içer ve şöyle der: "Mükemmel bir lezzet için, martiniyi karıştırma. Sadece çalkala.". Çünkü çalkalama, yüksek derece havalandırma yaratarak buz ve votka arasında daha büyük bir sürtünme oluşturuyor ve buz soğukluğunda bir içecek elde etmenizi sağlıyor. Smirnoff Black’in yumuşak içimli karakteri ve derinliği bu klasik kokteylin aromasının iyice ortaya çıkmasını sağlıyor. İşte James Bond’un 46 yılık sırrının cevabı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!