Cousteau’nun ekibi Cecan için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cousteau’nun ekibi Cecan için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 00:00

Kaptan Cousteau’nun ekibi, akciğer zarı kanseri olan TRT’nin sualtı belgesel ustası Haluk Cecan’a destek vermek için Fransa’dan Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Kaptan Cousteau’nun "Caliypso" gemisinde 20 yıl görev yapan denizaltıların mühendisi, sualtı kameramanı ve ekip şefi Andre Laban ile Kaptan Cousteau’nun dalış ekibi başkanı Bernard Delemotte, akciğer zarı kanseri olan sualtı belgesel ustası Haluk Cecan’a destek vermek için Türkiye’ye geliyor. Cousteau ekibi, 18-22 Mayıs tarihleri arasındaki "5. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri"ne katılacak. Laban ve Delemotte, Kemer açıklarında bir Türk subayı tarafından Birinci Dünya Savaşı’nda batırılan "Paris II" adlı Fransız gemisine dalış yapacak. 60 yaşındaki sualtı belgeselcisi ve fotoğrafçısı Haluk Cecan da "Sağlığım izin verirse ben de dalış yapıp onları görüntüleyeceğim" dedi.

Festivalde ayrıca Andre Laban ve Emekli Koramiral Ekmel Totrakan, birlikte dalarak sualtında yağlı boya tablolar yapacak. Cecan’ın jüri başkanlığını yaptığı sualtı belgeseli ve fotoğrafları yarışmasına 50-100 arası sanatçının katılması bekleniyor. Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve belgesel yapımcısı Tolga Örnek’in de katılacağı etkinlikler, 21 Mayıs’taki ödül töreni ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!