Çok yakında nikáh masasına oturabilirim

Güncelleme Tarihi:

Çok yakında nikáh masasına oturabilirim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2008 00:00

Emrah, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda, bir kız arkadaşının olduğunu itiraf etti.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcı, "Hayatımda elbette biri var. Genç ve sağlıklı bir erkeğim yani, olmaması tuhaf... Hatta, çok yakında nikah masasına oturabilirim. Kır düğünleri çok güzel olur mesela" dedi.

Yeni albümün ’Yelpaze’ hayırlı olsun. Çeyrek asırlık sanat hayatındaki bu son albümünün farklılığından söz eder misin?- Çeyrek asırdır beni tanıyanlardan birisin. Serüvenimi en iyi bilenlerden birisin. Dünden bugüne Emrah’a baktığında Emrah’ı gözlemlerine dayanarak en iyi şekilde anlatabilecek gazetecilerden birisin. Benim kaç yıldır şarkı söylediğimi, kaç tane filmde oynadığımı, o yıllardaki zorlukları ve küçük bir çocuğun omzundaki yükü ve sonrasını da bilirsin. Yelpaze, çeşitlilik ve serinlemek anlamında. 1990 yılında çıkmış olduğum yolun yani "Haydi Şimdi Gel" albümünün devamındaki halkalardan oluşan en son halkadır bu. Farklılığı 1990 yılından başlatalım. Ondan öncesinde

Çok yakında nikáh masasına oturabilirim
zaten yaşım küçüktü. 18-19 yaşıma geldiğim, kendi kararlarımı kendim vermeye başladığım dönemden bugüne Emrah’ın çizmiş olduğu çizginin sonuna yaklaştığı bir dönem bu. Aslında bir nokta değil, son değil. Mutlaka yeni değişimler ve gelişimler olacaktır.

Haberin Devamı

Arabeske soslar, baharatlar mı kattın? Bugüne kadar "Emrah’ın böyle bir şeye ihtiyacı yoktu" diye eleştiriler yapıldı. "Ne gerek vardı?" dediler. Bu bir gelişim ve değişim mi?

- Evet. Müzik biraz benim için arayıştır. Arıyorum. İnsanlar mutlaka kendini tekrar eder ama üstüne birtakım soslar eklenir. Kendinize yeni bir pencere açıyorsunuz.

Bu süre içinde hiç mi küstürülmedin, hiç mi üzmediler seni?

- Olmaz mı! Neler neler... Bütün bunları yan yana koyduğunuzda inanç ve inat çıkıyor ortaya. Allah’a olan inancımla da alakalı. En zorda kaldığım zamanlarda, "Allah’ım ne olur bana yardım et, sana sığınıyorum" dediğim zamanlar çok oldu. Ağabeylerim vardı o dönemde yanımda. Hepsi sağ olsunlar. Sen hepsini iyi biliyorsun. Ben o yüzden çok fazla röportaj yapmıyorum. Kendimi ifade edebileceğim röportajlar yapmak bana keyif veriyor. Emrah’ı tanımak lazım önce. Emrah’ın serüvenine bakıp değerlendirme yapmak lazım bir gazeteci olarak. Ben şöhreti de farklı değerlendiriyorum. Şöhret benimle misafir ve ben onu o beni uğurlamadan uğurlayacağım. Çünkü o beni uğurlarsa, çok zor günler yaşayabilirim. Ben şöhreti bu misafirlikten uğurlamayı bilmeliyim. Çünkü şöhret o kadar tatlı bir şey ki. Herkes sizi tanıyor, herkes sizi seviyor, alkışlıyor. Size aşık olanlar var. Her taraftan ilgi alaka görüyorsunuz.

Haberin Devamı

Nasıl bozulmadın, nasıl şımarmadın, nasıl yoldan çıkmadın?

- Geriye dönüp baktığım zaman kimseye şöhretliyim diye hava atmadım. Çünkü çok küçük yaşta şöhret oldum. Bu benim için avantajdı. Şöhret olmadığım günü hatırlamıyorum ki. Bu benim için çok doğaldı. Sanki doğduğumdan itibaren şöhrettim. Şöhret olmamak ne demek bilmiyorum ben.

GİZLENMİYORUM, SEVGİLİMLE DIŞARI ÇIKIP EĞLENİYORUM

"Yelpaze" albümündeki müzik türünü ’arabesk-ritim and blues (R&B)’ olarak tanımlıyorsun. Nasıl bir tür bu ve nasıl ortaya çıktı?

- Arabesk şarkılara baktığımız zaman hüzün olduğunu görürüz ama altındaki ritimlerde hareket de vardır. Üstünde hüzün, altında ritim. Bu nedenle arabesk ve R&B tarzı kardeş gibiler. Ama bu tarzı denedim diye eleştirenler çıkıyor. Acımasızca. Olsun, ben bunlara alışığım ve ben güçlüyüm. Beni yıkamazlar. Ben yürüdüğüm yolda tekim, rakipsizim. Bu konuda mütevazı olamayacağım.

Haberin Devamı

Parlak kumaş kıyafetler içinde, göğsü açık gömleklerle kalsaydın, ne olurdu?

-

/images/100/0x0/55eb0b33f018fbb8f8a75ab7
O zaman da derlerdi ki, "Kardeşim sen hiç mi takip etmiyorsun dünya modasını?"

"Yelpaze"deki şarkılar içinde seni en çok etkileyen hangisi?

- "Seni Seviyorum" hoşuma gidiyor. Bu şarkıyı anneme hitaben yaptım. Çok güzel bir aşk şarkısıdır. Annem ameliyat olduğu zaman ona yapmıştım. Şarkılar sadece sevgililere yapılmaz ki. Ayrıca annem benim en büyük aşkımdır.

Gelelim Emrah’ın yüreğine... Çok merak ediliyor, şu an aşık mısın, bir sevgilin var mı?

- Aslında özellikle gizlenmiyorum. Kız arkadaşlarımla çıkıp eğleniyorum zaman zaman. Çok da dışarı çıkan biri değilim. Sporumu yaparım, yemek yiyeceksem yerim. Sabah çok erken uyanıyorum. Düzenli bir hayatım var. Geç yattığım zaman ertesi gün kendimi iyi hissetmiyorum. Ona göre besleniyorum. Güne iyi başlamalıyım. Bu arada hayatımda elbette birisi var. Genç ve sağlıklı bir erkeğim, olmaması tuhaf olur. Ama şu anda bunu açıklamak istemiyorum. Onun elinden tutup basının önüne çıkmak istemiyorsun... Bir yere gidersem ve fotoğraflanırsam inkar etmem. Yanımdaki insanın hayatını da düşünmek zorundayım. Onun üzülmesini asla istemem.

Haberin Devamı

Artık nikáh masasına oturma vaktinin geldiğini kabul ediyor olmalısın, ne dersin?

- Ben böyle iyiyim ya (gülüyor). Gerçi çok genç değilim artık. Yaş 37’ye gelince, vakittir deniliyor. Annem de akrabalarım da "Hep bekar mı kalacaksın?" diyor. Evlilikten kaçmıyorum ama olmuyor işte. Laf olsun diye de evlenemem ki!

Bugüne kadar evliliği düşündüren kimse çıkmadı mı?

- Acaba evlensem mi diye düşündüm ama "Yok, olmaz" dedim. Özgürlüğüme düşkün biriyim ben. İstediğim saatte istediğim yere giden, sporunu yapan, arkadaşlarıyla buluşan, turneye giden, 15-20 gün İstanbul’a gelmeyen, zamanlı zamansız çalışan, albüm zamanlarında üç ay stüdyoya kapanan biriyim. Bunu karşımdaki insana nasıl izah edeceğim? Benim de moralim bozulacak, onun da morali çok bozulacak. Bana, "Ne kadar daha spor yapacaksın, spor benden daha mı değerli?" diye sorulmamalı.

Haberin Devamı

Umudun var mı bu konuda?

- Elbette umudum var. Hatta, çok yakında bile nikáh masasına oturabilirim. Neden olmasın ki! Kısmet bu.

Kır düğünü güzel olur

Annenin evlenmen konusunda görüşü nedir?

- "Ben seninle uğraşamam artık" diyor. "Sen benim sözümü dinlemiyorsun" diyor. Benim mürüvvetimi görmek istiyor. Haklı da aslında. Torun görmek istiyor. Ama benim güven sorunum var. Güvenemiyorum ki. Ben annemi neden çok seviyorum, ona çok güveniyorum da ondan. İnsan güvendiği insanı sever. Benim yaşadığım ilişkilerdeki iyi veya kötü şeyler, her zaman içimi sızlatmış, yüreğimi acıtmıştır. O kadar zor günler ve zor anlar oldu ki hayatımda. Devir çok zor. Beni, sanatçı Emrah olarak değil, Emrah olarak seven biri olmalı.

Çok yakında nikáh masasına oturabilirim

Röportaj: Yüksel ŞENGÜL

Düğününü nerede yapmak istersin?

- (Gülüyor) Düğüne geldik şimdi de. Kır düğünleri çok güzel olur, severim. Çimenlerin üzerinde.

Balayına nereye gitmek istersin?

- (Gülüyor) Bir de balayına gidiyoruz. Görmediğim bir yere giderim herhalde. Evleneceğim insanla konuşuruz bu konuyu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!