Coffee Republic, Türkiye ikincisi olmaya geldi

Güncelleme Tarihi:

Coffee Republic, Türkiye ikincisi olmaya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:00

İngiltere'nin ilk kahve zinciri Coffee Republic bu yıl girdiği Türkiye pazarında 3 yılda ikinci büyük zincir olmayı hedefliyor. Coffee Republic’in Uluslararası Franchise Geliştirme Müdürü Khurram Begg, Türkiye’nin kısa süre içinde Coffee Republic’in en fazla satış yaptığı 3 ülke arasına gireceğini de belirtiyor.

İNGİLTERE’de 13 yıldır faaliyet gösteren ilk kahve zinciri Coffee Republic bu yıl girdiği Türkiye pazarında 3 yılda ikinci büyük zincir konumuna gelmeyi hedefliyor. Coffee Republic’in Uluslararası Franchise Geliştirme Müdürü Khurram Begg, "Trendi ve seyahati seviyorsunuz. Bu merakınız kahve markalarını tanımanızı sağlıyor. Bu özelliklerinize güvenip geldiğimiz Türkiye’de 3 yılda 20 halkalı bir zincir olmayı planlıyoruz" dedi.

PAZAR BİZE DOYMADI: Türkiye’de yabancı kahve zincirlerini getirmek isteyen çok sayıda yatırımcı olduğunu da belirten Begg, "Hızla artan zincir sayısına karşın piyasa kahve mağazalarına hálá doymadı. Türkiye pazarına girmek için kapımızı çalan çok sayıda Türk oldu. Bu da genç nüfusun ilgisinden kaynaklanıyor" dedi. Begg Türkiye’nin kısa süre içinde Coffee Republic’in en fazla satış yaptığı 3 ülke arasına gireceğini de belirtti.

YEMEKTE İDDİALIYIZ: Türkler’in kahve zincirlerinde yemek yemeye de alıştığına dikkat çeken Begg, kimseyi rakip olarak görmediklerini vurgulayarak diğer zincirlerden farklı olarak yemek konusunda da çok iddialı olduklarını söyledi. Begg, "Pizzadan salataya kadar çok sayıda seçenek sunuyoruz. Hamuru bile taze hazırlıyoruz" dedi. Ellerindeki kahve tohumları açısından da sektöre yenilik getirdiklerini vurgulayan Begg, "Kahvemiz 20 farklı ülkeye ait kahve çekirdeklerinin İtalya’da harmanlanmasıyla oluşturuluyor. Bu karışım Expresso’nun acı olmamasını sağlıyor. Bu da Türk damak tadına uyuyor" dedi.

İKİNCİ ULUSLARARASI YATIRIM: İngiltere’nin ilk kahve zinciri olduklarını söyleyen Begg, Türkiye’nin uluslararası alanda yatırım yaptıkları ikinci ülke olduğunu belirtti. Türkiye’de pazardan alabildiği herşeyi almayı hedeflediklerini belirten Khurram Begg, "Türkiye çok geniş bir pazar ve pasta çok büyük. İstanbul’da iki halkalı zincir olduk. Ayrıca, sırada Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa var" dedi.

7 ÜLKE SIRADA: Khurram Begg, "Henüz mağaza açmadığımız 7 ülke ile de anlaşmaları imzaladık. Buralarda da zincirin ilk halkalarını Aralık ayında oluşturmayı planlıyoruz. İlk yatırım Mısır ve Hindistan’da olacak" dedi.

Fatura yemekle 10 YTL’ye çıktı

TÜRKİYE’de kahve zincirlerinde kişi başı harcanan ortalama tutarın 5 YTL’den 10 YTL’ye çıktığını söyleyen Coffee Republic Türkiye ortağı Hakan Tangülü, "Özellikle öğle yemeğini kahve zincirinde yeme alışkanlığının yaygınlaşmasıyla da kişi başı harcanan tutar 10 YTL’yi buluyor" dedi.

Parası olanı kabul ederiz

CoffEe Republic’in Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Selma Hisarlı, artık Türk girişimcilere franchise vermeye başlamayı planladıklarını söyledi. Hisarlı, franchise için henüz ücret belirlemediklerini belirterek, "seçerken sermaye gücüne önem vereceğiz. Her ürün için en iyi markaları kullanıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!