Çocukların yüzünde gülümseme olacağız

Güncelleme Tarihi:

Çocukların yüzünde gülümseme olacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 00:00

Ünlü 15 ressam, işitme engelli çocuklar için tablolarını bağışladı. Bilfen Anaokulu öğrencileri de ressamların tablolarını yorumladı.

Açık artırmada satılacak 30 eserden elde edilen gelirle Iğdır’daki işitme engelli çocuklara kulaklık takılacak.

Ülkemde Duymayan Kalmasın... sloganıyla harekete geçen Emin Örnek Vakfı (EMOV) ile Starkey İşitme Vakfı’nın ortak çalışmasına, Bilfen Anaokulu öğrencileri de anlamlı bir çalışmayla destek verdi. Ünlü ressamların bağışladığı 15 tabloyu minik elleriyle yeniden yorumlayan öğrencilerin bu eserleri, Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu’nda 14 Aralık akşamı düzenlenecek organizasyonda açık artırma usulüyle satılacak.

Öğrencilere destek veren Starkey İşitme Vakfı Onursal Başkanı Filiz Akın, çocuklara projeyi şu sözlerle anlattı: "Türkiye’de sizin yaşınızda çocukların bazıları duymuyor. Annelerinin sesini bile duyamıyorlar. Kulakları duymayınca dudak okuyarak, anneleri ile işaretleşerek anlaşıyorlar. Sizin gibi bir okulda da okuyamıyorlar. Biz onlara yardım etmek için toplandık. Resim yaptık. 15 tanınmış ressamımız resimlerini verdi. Bu resimler ile sizin yaptığınız resimler açık artırma ile satılacak. Ve sizin yaşlarınızdaki duymayan arkadaşlarınıza kulaklık takılacak, onlar da duymaya başlayacak."

Akın, "çocuğun çocuğa" desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle noktaladı: "Geceden elde edilen gelir, Iğdır’da yaşayan işitme engelli çocuklarımıza destek olarak gidecek. Organizasyonun parçası olmak beni çok mutlu ediyor. Her bir çocuğun kulağında ses, dilinde teşekkür, yüzünde kocaman bir gülümseme olacağız."

Tablolarını bağışlayan ressamlar

Devrim Erbil: En güzel eserlerimden birini verdim

Bu ülkenin yetiştirdiği bir sanatçı olarak insanlarımızın sıkıntılarını derinden hissediyorum. Bilfen Okulları’ndan bu insancıl girişim için öneri geldiğinde heyecanlandım. Bu çalışma için en güzel eserlerimden birini verdim. Ülkenin herhangi bir köşesindeki sağlık sorununa, sevincine, acısına ortak olmak sanatçının mutluluğudur. Bu örneklerin artmasını diliyorum. Bu girişimlerin yanında olacağıma, kapımı ve yüreğimi her zaman açık tutacağıma söz veriyorum.

İsmail Acar: Sosyal sorumluluk adına katıldım

Bu tür projelere bir şekilde destek olunması gerektiğine inanıyorum. Ama bu sanatçı duyarlılığıyla ilgili bir alan değil. Sanatçı duyarlılığı kendi eserini üretmekle, dünyada kendi toplumuna bir değer katmakla alakalıdır. Dünya ülkeleriyle kıyaslandığında bizdeki sanatçıların durumu iç açıcı değil, ama yine de bizler elimizden geleni yapmaya çalışırız. Bu projede sosyal sorumluluk adına yer aldım. Gereken artıyı sağlayacağını düşünüyorum.

Destek verenler

İsmail Acar, Devrim Erbil, Mustafa Pilevneli, Sadık Altınok, Ali Atmaca, Zeynep Öztürk, İsmet Çavuşoğlu, Ebru Uygun, Tanju Demirci, Gülsün Erbil, Selçuk Günay, Devabil Kara, Esra Meral, Barış Sarıbaş, Ayşe Özel.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!