Çocuklardan boşanılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan boşanılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 09:52

Yepyeni bir döneme adım atıyor Ebru Şallı. Bekar bir hayat, yeni bir ev, ilk kitap, yedinci DVD... Kısacası onu zorlu ve yorucu bir sezon bekliyor. Formsante dergisi, Ebru Şallı ile buluştu, psikolojisini ve vücudunu yoğun tempolu günlere nasıl hazırladığını sordu...

Haberin Devamı

* Yazı nasıl geçirdiniz? Dinlenebildiniz mi?
- Güzel bir yaz geçirdim, ancak çok iyi dinlendiğim söylenemez. Biraz Bodrum’a gittim, sonra çocuklarla bir hafta Fethiye’ye gittik. Pars yazı annemle Bodrum’da geçirdi. Beren ise Barselona’ya tenis kampına gitti. Ben de biraz Beren’in yanına, biraz Pars’ın yanına giderek yazı geçirdim.

* Boşanma sürecini çocukları etkilemeden nasıl atlatmaya çalışıyorsunuz?
- Herkes boşanıyor, bizim de başımıza geldi. Evlenmek nasıl doğal bir süreç ise bu da doğal bir süreç. Ama biz bu dönemi çocuklara ne kadar az yansıtabilirsek o kadar başarılı oluruz diye düşündük. Biz ayrıldık ama çocuklardan boşanılmıyor. Çocuklara bunu doğal ve pozitif anlatmak gerekiyor. Anne ve babanın iletişimi iyi olmalı ki, çocuklara da bu yansısın.

* Başarıyor musunuz...
- Ben başardığımızı düşünüyorum. Okula başladılar. Normal düzenleri devam ediyor. Şu an dördümüz birlikte yaşıyoruz. Yeni evime henüz tam olarak geçmedim. Çocukları oraya yavaş yavaş alıştırıyorum. Psikolog yardımı alıyoruz. Onun dediklerini uyguluyoruz. Birdenbire çocukları yeni eve götürmeyi önermiyor. “Önce evi göstermek için gidilmeli, sonrasında birkaç saat geçirilmeli, bir dahaki gidişte yemek yemeli, bir sonrakinde bir gece uyunmalı” diyor. Yani yeni eve geçişi yavaş yavaş gerçekleştirmemizi istiyor.

* Boşanma sürecinde olan çocuklu çiftlere başka ne gibi önerileriniz var?
- Bunları başarabilmek için anne ve babanın arasının boşanma sonrası da iyi olması gerekiyor. Ama genelde olamıyorlar. Yine kadına biraz iş düşüyor. Belki biraz alttan alabilir. Şimdi bu önerilerimi okuyunca kadınlar “Bunca yıl alamadım şimdi nasıl alayım” diyebilirler. Boşanma sürecinde biraz sakin olmak, çocuklara kaygıları yansıtmamak gerekiyor. Onların düzenlerinin bozulmadığını, anne ve babanın onları her zaman sevdiğini anlatmak gerekiyor. Bu sürece yavaş yavaş alışacaklar. Bütün annelere de bu yolu izlemelerini öneririm.

* Yeni sezonda nasıl projeleriniz var?
- Yeni kitabımın son hazırlıklarıyla ilgileniyorum. Türkiye’nin ilk pilates kitabını bu sezon okurlarla buluşturacağım. DVD ile aslında birçok kitleye ulaşıyorum ama kitabın ayrı bir özelliği var. Basitçe pilatesi anlatan, nerden geldiğini, kimlerin yapabileceğini gösteren bir kitap yazdım.

* Yeni DVD var mı?
- Evet, onun hazırlıkları da sürüyor. Bu bir ara DVD olacak. Tamamen stretching (esneme) ile ilgili. Genelde stretch’e çok fazla önem verilmiyordu. İnsanlar spor salonlarında sporunu yapıp duş alıp çıkıyordu. Ama şimdi bakıyorum, herkes bilinçlendi. Mutlaka spor sonrası stretching yapıyorlar.

* Son DVD’den nasıl geri dönüşler aldınız?
- Beş aydır çok satanlar listesinde ilk 10’da yer alıyor. Aldığım geri dönüşler gösteriyor ki Türk kadınının en büyük sorunu, karın ve kalça yağları. Pilates yapmanın dışında onu yaptırmayı, başka birine o enerjiyi aktarmayı çok seviyorum.

BIRAKIN ÇOCUKLAR AZSIN

Haberin Devamı

* Çocuklarınızın beslenme düzenini nasıl oluşturuyorsunuz? Kilo problemi olan çocukların ailelerine tavsiyeleriniz neler?
- Öncelikle gazlı ve şekerli içeceklerden uzak tutmalarını öneriyorum. Çocuktur, mutlaka şeker ve çikolata yiyecek. Ama ölçüyü kaçırmamak lazım. Transyağ, margarin, asitli ve şekerli içecekler çocuklardan uzak tutulmalı. Ben çocuklar çok azdığında kızmıyorum, bırakın azsınlar. Oturmaktansa hareket halinde olmaları daha iyi.

Haberin Devamı

NASIL KAYINVALİDE OLACAĞIM BİLMİYORUM


Çocuklarım sağlıklı beslenme tutkumla büyüdükleri için herkesi öyle sanıyorlar. Beren de şimdiden mutfağa çok düşkün. Sağlıklı beslenmeye önem veriyor. İleride karşılarına nasıl biri çıkacak, ben nasıl bir kayınvalide olacağım bilmiyorum. Biraz sıkıntı olabilir.

ISPANAK YİYİNCE İÇİM SERİNLİYOR

* Sonbahara nasıl hazırlanıyorsunuz?
- Yazdan sonbahara geçişte nem veren bakımlar uygulamayı seviyorum. Mesela, iki günde bir salataya avokado ekliyorum. Mutlaka her gün üç adet ceviz, altı tane badem yiyorum. Kuru kayısıyı bol tüketiyorum. Kayısı cildin nemini ve parlaklığını artırıyor.
İçten gelen güzelliğe çok inanıyorum. Sürekli fast food yiyen, sağlıksız beslenen kişi ile meyve ve sebze yiyip bakliyata ağırlık veren kişinin cildinin aynı olacağına inanmıyorum. Mevsime göre beslenmek çok önemli. Mesela bu aylarda balık ağırlıklı besleniyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!