Çocuklara bayram rehberi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara bayram rehberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 21:15

Bu haftadan itibaren yepyeni bir sayfayla karşınızda olacağız. Çocuklara yönelik eğlenceli etkinliklere, eğitici atölye çalışmalarına, tiyatro, sinema ve kitaplara yer verdiğimiz bu sayfa, hafta sonu çocuğumla ne yapsam diyen anne babaların kurtarıcısı olacak.

Haberin Devamı

Malum pazartesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklara ait bu tek bayram günü vesilesiyle haftasonu boyunca her yerde sadece onlara yönelik pek çok etkinlik var. Eğer keyifli bir bayram geçirmek için neler yapabilirim diye merak ediyorsanız ve çocuğunuzu nereye götüreceğinize karar veremediyseniz sayfalarımıza bir bakın. Sanat merkezleri ve müzelerin ağırlığı hissediliyor, açık hava etkinlikleriyse ikinci sırada. Hepinize mutlu bayramlar!

ÜCRETSİZ FİLM İZLEYİN

Beş yıldır devam eden ‘Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nde yine, sadece bugüne özel ücretsiz film gösterimi var. Sirk hayatından sıkılıp arkadaşlarıyla Avustralya çöllerinde maceraya atılan koala Jonny’nin hikâyesini anlatan ‘Sevimli Kahraman’ı çocuğunuzla birlikte keyifle izleyebilirsiniz. Bugüne kadar 510 bin çocuğun yararlandığı şenliğe katılmak için yapmanız gereken tek şey filmin gösterildiği sinemalara gidip ücretsiz biletinizi almak. Çocuklara sinema çıkışında hediye etmek için 135 bin hediye kutusu hazırlandığını da hatırlatalım.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/563d3352f018fb32c8ee0b74

MİNİK RESSAM İNCİ’NİN SERGİSİ

İstanbul Kozyatağı’ndaki Palladium Alışveriş Merkezi’nde 7 yaşındaki küçük yetenek İnci Korkmaz’ın eserleri sergileniyor. Geçen yıl açtığı “Bir’İNCİ’ Sergi”yle sanat camiasını şaşırtıp, uzun süre adından söz ettiren İnci Korkmaz, geçen bir yıl içinde yine fırçayı elinden bırakmadı ve yeni sergisi için hazırlıklarını tamamladı. İnci Korkmaz’ın son çalışmaları arasında çocukları güldüren palyaçolar, baharı simgeleyen çiçekler ve insan ruhunu dinlendiren müziği temsil eden gitar baskıları dikkat çekiyor. Özellikle canlı renkleri kullanmayı seven Korkmaz’ın işlerindeki kırmızı, mavi ve yeşilin farklı tonları izleyicinin gözünü alacak nitelikte. Sulu boya, akrilik, pastel, karakalem, kolaj ve baskı tekniğinden oluşan 30 eser, 29 Nisan’a kadar görülebilir.

ÇİFTLİKTE ATLARLA BAYRAM

Eğer çocuğunuz 6 yaş ve üzerindeyse 23 Nisan tatilini İstanbul Göktürk’teki Alkuzu Çiftliği’nde geçirebilirsiniz. Çocuklara özel paket programları saat 12.30’daki öğle yemeğiyle başlıyor. Ardından çocuklara atlarla ilgili bilgi verilip ahırlar gezdirilecek. Binicilik dersleriyle devam edecek gün, pilates ve resim dersleriyle tamamlanacak. Beş saatlik programın bedeli 110 TL + KDV.(212) 360 26 21.

Haberin Devamı

SAKIP SABANCI MÜZESİ ÇOCUKLARA EMANET 

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi 23 Nisan günü, bilet kesiminden sergi rehberliğine, güvenlikten konservasyon sorumluluğuna kadar müzedeki tüm görevleri çocuklara verecek. Etkinlik öncesinde çocuklar, müze görevlileriyle tanışıp görevleri hakkında bilgi alacak. Bunun dışında düzenlenecek atölyelerde görev alan çocuklar, katılımcılarla birlikte kitap ayraçları tasarlayacak. Hazırlanan ayraçlar müze mağazasında satışa sunulacak. Her birinin satış bedeli karşılığında, Mardin’deki dört ilköğretim okulunun öğrencilerine ‘Ben Rembrandt’ çocuk kitabı armağan edilecek. (212) 277 22 00.

MAÇKA PARKI’NDA ŞENLİK VAR

Haberin Devamı

Eğer bayramı açıkhavada geçirmek isterseniz Wish İstanbul Organizasyon tarafından hazırlanan harika bir şenlik İstanbul Maçka Parkı’nda sizi bekliyor. Şenlik kapsamında 3-12 yaş grubu çocuklara özel; tek pota basketbol yarışması, açık hava sineması, diskotek, pilates ve yüz boyama gibi eğlenceli aktiviteler yapılacak. Sihirbaz, jonglör ve palyaçolar da parkta olacak.

MÜZİKAL BAYRAM

Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nda bugün, 22 ve 23 Nisan’da ‘Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali’ sahneleniyor. Saat 12.00 ve 15.00’te Kenter Tiyatrosu’nda izleyebileceğiniz eserin biletleri 15 lira, Biletix’te.

VAN GOGH’LA TANIŞTIRIN

Normalde pazartesi günleri kapalı olan Van GoghAlive sergisi, 23 Nisan’a özel olarak bu pazartesi açık olacak. İstanbul Karaköy Antrepo 3’teki sergi, 12 yaş altı tüm çocuklara ücretsiz, veliler için de yüzde 50 indirimli. Çocukların ünlü ressam Van Gogh’la tanışması için kaçırılmaz bir fırsat!
Adres: Meclis-i Mebusan Cad. liman İşletmeleri Sahası, Tophane.

Haberin Devamı

FARKLI COĞRAFYALARI KEŞFETSİN

Borusan Contemporary, 21-22 Nisan’da çocuklara özel atölyeler düzenliyor. ‘Bizim Dünyamız’ isimli etkinlikte çocuklar farklı coğrafyaları ve malzemeleri keşfedip seçtikleri ülkenin yerel kıyafetlerinden yola çıkarak kendi gölgelerini de kullandıkları bir ‘asamblaj-bir araya getirme’ projesi yapacaklar. Sanat eğitimcisi Gazi Selçuk yönetiminde ve sanatçı İlke Yılmaz eşliğinde gerçekleştirilecek çalışmada ortaya çıkacak eserler, ziyaretçiler tarafından da görülebilecek. (212) 362 00 96

KURABİYE GÜNÜ

İstanbul Çiftehavuzlar ve Maslak’ta iki şubeyle hizmet veren Klemantin Açık Mutfak, Fırın ve Pasta Evi, çocukları aşçı yapıyor. Hepsi bir yandan kurabiyeler yapıp bir yandan da animatörler eşliğinde çim adam ve takı aktivitelerine katılabilecek. 22 Nisan Pazar günü 13.00–16.00 saatleri arasında yapılacak etkinliğin fiyatı kişi başı 60 TL + KDV. (212) 286 40 14.

Haberin Devamı

YARIŞMAYA KATILIN

Forum İstanbul AVM’deki Jurassic Land’da 24 Nisan’a kadar şenlik var. Özel oyun alanında çocuklar bir yandan dinozorların dünyasını keşfederken diğer yandan renkli ve birbirinden eğlenceli etkinliklere katılabilecek. Saat 13.00’te başlayacak şenlikte, yüz boyama ve mini disco dansı yanı sıra eğlenceli yarışmalar da yapılacak. Sandalye kapmaca, çuval yarışması, deve-cüce, gözü kapalı resim çizme, halat çekme ve heykel yarışması... bunlardan bazıları. (212) 640 80 88.

ÜCRETSİZ YOGA

Çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığını geliştirmek için uzmanlar tarafından geliştirilen ve Yoga Academylerde uygulanan ‘Çocuklar İçin Yoga’ programı sadece 23 Nisan’a özel olarak ücretsiz. Çocuklar önce dört temel nefes tekniğiyle doğru nefes almayı öğreniyor, onlara uygun duruşlarla esneklikleri artıyor, kasları güçleniyor. Dersin sonunda yapılan imajinasyon çalışmasıyla konsantrasyonları ve yaratıcılıkları artıyor, tamamen gevşeyerek dinleniyorlar. (212) 243 96 42.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!