Çocuk geline köyünde gala

Güncelleme Tarihi:

Çocuk geline köyünde gala
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 22:47

Çocuk gelinleri konu alan Lal Gece’nin galası çekim mekanı olan Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Yakınsu beldesinde yapıldı. Çocuk oyuncu Dilan Aksüt filmi birlikte rol aldığı köylülerle izledi.

Haberin Devamı

Başrollerini İlyas Salman ve Dilan Aksüt’ün paylaştığı ‘Lal Gece’ filminin galası Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Yakınsu beldesinde yapıldı. Beldenin meydanına kurulan yazlık sinemada halk, yönetmen ve senarist Reis Çelik’in ‘Lal Gece’ filminde rol alan sanatçılarla birlikte filmi izlerken, bazıları da evlerinin damından gösteriye katıldı. Ardahanlı yönetmen Reis Çelik’in ‘Lal Gece’ filmi, Yakınsu beldesinde geçen yıl çekildi. Galasını da beldede yapmayı uygun gördüklerini anlatan yönetmen Reis Çelik, “Ben bu kültürü bu halktan öğrendim. Onlarla birlikte çektiğimiz filmi yine onlarla paylaşmak istedim. Daha önceki filmim ‘İnat Hikayeleri’nin galasını da Çıldır Gölü üzerinde yapmıştım. O zaman kardan beyaz perde yapmıştık. Bugün de köy meydanında perdemizi kurduk” dedi.

Haberin Devamı


İlyas Salman galaya rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, filmde küçük gelin rolünü başarıyla oynayan Dilan Aksüt filmi ön sırada ve ayakta izledi. Dilan Aksüt “Senaryoda çocuk gelini oynadım. Benim anneannem ve babaannem de birer çocuk gelin. Bunun nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum. Ama filmde bunu gerçekten yaşadım” dedi. Ardahan’da geçen mart ayında çekilen filmde, gerçek bir öyküden yola çıkılarak ’çocuk gelin’ dramını işliyor. Gençlik yıllarını cezaevinde geçiren yaşlı bir adamın süregelen kan davasını durdurabilmek için küçük bir kızla yaptıkları evliliği ve gerdek gecesinde girdikleri odada hissettiklerini anlatan film, Kopenhag’da düzenlenen Buster Film Festivali’nde ‘mansiyon’, Berlin’de ‘kristal ayı’, Nürnberg’de ‘en iyi film’, ‘en iyi erkek oyuncu’ ve ‘en iyi kadın oyuncu’ ödüllerini ve Würzburg’da ‘en iyi film’ Altın Koza’da ‘en iyi erkek oyuncu’ ödüllerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!