Çıtırları almıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Çıtırları almıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 00:00

Olacağı buydu. O kadar azarsanız, içip içip saçmalarsanız, bütün yeniyetme görgüsüzlüğünüzle geceyi insanlara zehir ederseniz sonunuz böyle olur işte. Kuruçeşme’deki Funfatale 25 yaş altı müşteri istemiyor

Çıtır, yani insanların birlikte olmayı kabul edebilecekleri en düşük yaş grubu. Genç olsa da, radar dahilinde kabul edilen kadın ya da erkeğe verilen isim. Ekşi Sözlük en genel anlamıyla böyle söylüyor. Çıtırın bir de bir küçüğü var, cıvır; bunlar lüfer gibi boya göre farklı isimler alıyorlar. Ekşi Sözlük’te çıtır yaş grubu için 16-21 gibi sınırlamalar da telaffuz edilmiş ama bu konuda henüz üzerinde uzlaşılmış bir metin yok. Çıtırın da cıvırın da sınırı kişiden kişiye değişiyor, üstelik pek netameli bir konu bu. Biri için çıtır dahilindeki, bir diğerine sübyancılık gibi gelebiliyor. Ama bildiğimiz bir doğru var: Kişinin kendi yaşı ilerledikçe çıtır yaşı da onunla birlikte büyüyor.

YA KUSACAK YA KÜSECEK

“Eskiden 18 yaşındaki biri bana çıtır gelirken artık çıtır aralığım 20-25” diyor Didem Özgen. Didem; Kuruçeşme Les Ottomans Otel’in altındaki Funfatale’in işletmecisi. Funfatale altı aydır ağırlıkla 25-35 yaş arası misafirlerini ağırlıyor. Müdavimleri arasında Tarkan, Özgü Namal, Hakan Yıldırım, Özge Ulusoy, Ceyla Gölcüklü, Oben Budak gibi isimler var. Ama 25 yaş altındaki insana pek rastlanmıyor.
En güzel yanı da bu galiba. Hemen yan masanızda doğum günü kutlayan 30 kişilik bir 18-19 yaş grubu bazen inanın yorucu olabiliyor. İçmeye de eğlenmeye de kendini göstermeye de henüz doymamış, avaz avaz bir yeni nesil... Her an kusucak, her an küsecek, her an hır çıkacak inişli çıkışlı bir atmosfer... Es kaza bir de Ferrarili zengin çocuğu komünitesiyse seyreyle 18’ine yeni girmiş fırlamanın şampanyalı, purolu, tekilalı ama sonu mutlaka kusmalı rüştünü ispat şovunu.

ANLIYORLAR ONLARI SEVMEDİĞİMİ

Ey bu ülkenin gecelerinde mağdur edilen 30 yaş grubu; kulak kesilin Didem Özgen devam ediyor: “Hayır, biz de geçtik aynı yollardan... Çok arkadaşımızı hastanelerin acil servislerine götürdüğümüzü bilirim ama 25’i devirince, iş güç sahibi olup başka bir moda geçiyorsunuz. E, dışarı çıkmaktan anladığınız da canın istiyorsa müzikte sallanmak ama iki çift laf da edebilmek... En önemlisi de bunları itişip kakışmadan yapmak... İşte böyle ortamlar çok azaldı İstanbul’da.”
O yüzden doğum günü vesaire kutlamak için rezervasyon yaptıran 25 yaş altı gruplara başka mekanlar öneriliyor. “O grubun daha yeni keşfettikleri için hoyrat bir eğlencesi var. Bunu kendileri de biliyor, ben de biliyorum, diğer müşteriler de biliyor... Onlar da anlıyor onları sevmediğimi” diyor Didem. Ne düşünüyorsunuz haksız mı? Peki yaş ayrımcığı gibi bir şey mümkün mü? Bu iş AİHM’lik olur mu?

EN GÜZEL SAATİ HAFTAİÇİ 19.00

Funfatale haftanın her günü sabah 10.00’dan 02.00’ye kadar açık. Ama Didem Özgen’e göre en güzel saati haftaiçi 19.00: “Çünkü o saatte 25 üstü, yani işten çıkıp uğrayan kitle geliyor” diyor. Pazarları kahvaltı veriyorlar; salıları 11.00-21.00 arası her hafta ayrı bir dizaynır numune satışı yapıyor, satış partiyle bitiyor. Bu salı Misela çanta markası var mesela. Aklınızda olsun, Kuruçeşme konserlerinden önce ve konser bittikten sonra trafik dağılsın diye beklerken de ideal adres Funfatale. DJ Mert Levent yemek müziğine girmeden cool house yapıyor, “asla asansör müziği yapmıyoruz” diyorlar. (212) 359 15 17

NE YEMELİ
Karides tempura: Asya yeşillikleri ve acı Thai sosuyla yapıyorlar, 32 lira.

NE İÇMELİ
Funfatal Blush: Kadınlar bayılıyor; içinde Blush, votka, üzüm suyu var, 17 lira.

HAFTANIN KIRIP GEÇİRENİ
Sevtap Parman’dan Que Sera Sera. Mükremin Çıtır’ın şarkıcı Füreyyası gibi bir ses, alaturka bir yorum, göstere göstere İngilizce... Youtube’dan indirin.

HAFTAYA KALAN
X Teras’ta sallanmaca
Tarlabaşı’ndaki İKSV binasının tepesinde X restauran var biliyorsunuz. Muhteşem yemeklerini kışın yazmıştım. Terası da açılmış. İKSV’nin festival partilerinden beri hoş da bir kalabalık toplanıyormuş yemek sonrası. Gidile, teftiş ediye, uygun ortam bulunursa Haliç’e karşı sallanıla. (212) 334 08 45.

HAFTADAN SARKAN
Sahan’ın köftesi evde denene
Geçen hafta Ataşehir Sahan’a gittik. Karşıya geçmeye değer enfes lahmacun, içli köfte, ezme kebabı yedik. Ama geçemezseniz ürünleri büyük marketlerde satılmaya başlanmış. Alıp tavada lahmacun yapıyor, kendi içli köftenizi kızartıyorsunuz. Tez vakit alına, denene, gerçeğiyle aynı mı görüle. (216) 315 36 36.

SAHİLLERDE BU AKŞAM

Bedük Çeşme’de
Babylon Aya Yorgi’de 23.00’te Bedük var. Ayakta 30 lira. (232) 712 63 39.

Manga Bodrum’da
Eurovision ikincileri Bodrum klasiği Hadigari’de. Giriş 50 lira. (252) 316 00 48.

Sarıkabadayı Yalova’da
Soner Sarıkabadayı 22.00’de Çınarcık Arkadaş Beach’te. Giriş 30 lira. (226) 241 42 43.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!