Çin’deki modellik yarışı 24 gün sürdü

Güncelleme Tarihi:

Çin’deki modellik yarışı 24 gün sürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2005 00:00

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bu yıl 17’ncisi düzenlenen, 68 ülke güzelinin katıldığı ‘Miss Model of the World’ yarışması, tam 24 gün sürdü. Türkiye’yi temsil eden Binnur Gülbey, yarışmada altıncı seçildi.

Bugüne kadar 16 kez yapılan ‘Miss Model of the World’ yarışması, ilk kez beş kıtadan toplam 68 ülke modelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çin Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen yarışma için aylar önce hazırlıklara başlayan Çinli yetkililer, 24 gün süren yarışma ortamını Çin’in çeşitli eyaletlerine de taşıyarak büyük bir moda ve eğlence şölenine imza attılar.

‘Miss Model of the World’ yarışmasının kurucu başkanı ve sahibi Çevik Suha Alpaylı, 15’incisi ülkemizde gerçekleştirilen yarışmada kraliçe seçilen Çinli modelin, ülkesinde büyük bir coşkuyla karşılandığını ve böylece yarışmanın 16’ncısının geçen yıl Çin’de yapılmasını sağladığını söyleyerek, şunları anlattı:
/images/100/0x0/55eb6090f018fbb8f8bd2d14

YARIŞMAYI ÇİN’E İHRAÇ ETTİK

‘Çinli organizatörler yarışmamın Çin hakkını almak istediler. Ben de protokol imzalayarak 16’ncı ve 17’nci Miss Model of the World’ü Çin’de yapmalarına izin verdim. Yani yarışmamızı bir bakıma Çin’e ihraç etmiş olduk. Orada gördüğümüz ilgi ve Çin halkının sevgisi bizleri şaşırttı ve sevindirdi. Her gittiğimiz ilde büyük bir şölenle karşılandık.’

Yarışma, Çin ulusal kanalı CCTV1’de canlı olarak yayınlandı. Çin’in en büyük yerleşim birimlerinden biri olan Shenzen’de 10 bin kişilik açık özel gösteri merkezinde yapılan ‘Miss Model of the World’ de Türk güzeli Binnur Gülbey 68 ülke içinden 6’ncılık kazanırken, birincilik Lübnanlı manken Catherine Hamzeh’in oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!