Cilt hastalıklarına dondurma tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Cilt hastalıklarına dondurma tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Siğil gibi pekçok cilt hastalığı, soğuk uygulama olarak nitelenen dondurarak tedavi etme yöntemi yardımıyla iyileştirilebiliyor.

İnsanların en gözönündeki organı cilt organizmayı koruyan bariyer olduğu kadar, hastalıkları yansıtan bir ayna. İç organlardaki sorunların ciltte görülebileceğini belirten uzmanlar, ciltte meydana gelen hastalıklar için ise dondurma tedavisini öneriyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Özpoyraz, cildin organizmayı bakteri, virüs, kimyasal maddeler, allerjenlere karşı koruyan bariyer niteliğinde olduğunu belirtti. 'Cildimiz sağlığımızın bir göstergesidir' diyen Özpoyraz, iç organ hastalıklarının, dengesiz beslenmenin veya stres altında olmanın ilk belirtilerinin ciltte ortaya çıktığını kaydetti.

Likit nitrojen kullanılıyor

Dondurarak tedavinin(kriyoterapi) cilt hastalıklarında mucizeler yarattığına dikkat çeken Özpoyraz, tıp biliminin bu tekniği çok eski çağlardan beri bildiğini belirtti. 'Soğuk uygulamanın bir çok cilt hastalığına iyi geldiği eski Mısır’dan bu yana bilinmektedir. Modern çağda ise 50 yıldır gelişen teknolojik imkanlarla kullanılmaktadır. Cilt üzerinde dondurma tedavisi için en uygun madde likid nitrojendir. Hastaneye yatma, antibiyotik ve anestezik ilaçları kullanma ihtiyacı bulunmadığı için dondurma tedavisi en ucuz maliyetli tedavi seçeneklerinden biridir.'

Bir virüs hastalığı olan siğillerden de dondurma tedavisi ile kurtulmanın mümkün olduğunu kaydeden Özpoyraz, 80 kadar çeşidi olan siğil virüsünün ağız, cinsel bölgeler gibi vücudun her yerine yerleşebildiğini bildirdi. Siğil virüslerinin insandan insana temas, cinsel temas yoluyla ya da ortak kullanılan eşyalarla da bulaşabildiğini vurgulayan Özpoyraz, 'En seçkin tedavi yöntemi dondurma tedavisidir. Siğilin tam olarak iyileşmesi için dondurma tedavisinin üç hafta aralıklarla 2-4 kez tekrarlanması yeterli o lacaktır' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!