Çikolata bebek modası

Güncelleme Tarihi:

Çikolata bebek modası
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Dünyaca ünlü sanatçılar, kimsesiz siyahi bebekleri evlat edinmeye devam ediyor. Türkiye'de bu adımı ilk atan isimse Tanyeli oldu. Ünlü oryantal, Asıya adlı Sudanlı bir kızı evlat edinmek için gerekli işlemleri başlattı.

Haberin Devamı

Tanyeli fotoğrafları için tıklayın

Anjelina Jolie ve çocuklarının fotoğrafları için tıklayın

Madonna ve çocuklarının fotoğrafları için tıklayın

Anne diye eteğine sarıldı

Tanyeli ise bu akımın Türkiye'deki ilk temsilcisi. Kuzey Afrika'daki Avrupa Büyükelçilikleri'nin kimsesiz çocuklar yararına Sudan'da düzenlediği gecede sunuculuk yapan ünlü oryantal, kimsesiz çocukların bulunduğu bakım evini ziyareti sırasında duygusal anlar yaşadı. Asıya adlı Sudanlı kız çocuğunun kendisini görünce "anne" diyerek eteklerine sarılması üzerine, Tanyeli kurumun müdürüne giderek 3 yaşındaki kızı evlat edinmek üzere başvuruda bulundu.

Çikolata bebek modası
Çikolata bebek modası
Öncüleri Angelina Jolie

Anjelina Jolie'nin 2002'de Kamboçya'da Maddox adlı erkek çocuğunu, 2005'te de Etiyopya'da Zahara adlı kızı evlat edinmesinin ardından, Hollywood ünlüleri arasında evlat edinenlerin sayısı hızla arttı. Daha çok Afrika ülkelerindeki kimsesizlere kucak açan isimlerden biri de Madonna... Ünlü şarkıcı, geçtiğimiz yılın sonlarında yaptığı Malavi ziyareti sırasında, annesi doğumdan sonra ölen 13 aylık David Banda'yı evlat edindi.

Haberin Devamı

Anjelina Jolie, Zahara  Madonna, David Banda

Ünlü oryantal Tanyeli, Sudan’lı bir kız çocuğunu evlatlık ediniyor. Geçtiğimiz günlerde Sudan’da kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen bir geceye katılan Tanyeli, ailesi olmayan üç yaşındaki Asıya’yı nüfusuna almaya karar verdi.

Geçtiğimiz ay geçirdiği trafik kazasında kırılan köprücük kemiğinden dolayı zor günler geçiren Tanyeli, İsviçre’ye giderek fizik tedaviye başlamıştı. Yaklaşık 20 gündür yurtdışında bulunan ünlü oryantal, tedavisi biter bitmez Kuzey Afrika’ya, özel bir geceye davetli olarak gitti.

Avrupa Büyükelçilikleri’nin bir araya gelerek kimsesiz çocuklar yararına düzenlediği bu gecede, düzenlenen açık artırmayı sunması teklif edilen Tanyeli, doktorunun izniyle Sudan’a giderek gecenin sunuculuğunu yaptı. Düzenlenen gece öncesi kimsesiz çocuk bakım evini ziyaret eden ünlü oryantal, bu gezisi sırasında gözyaşlarını tutamadı. Bütün gününü çocuklarla geçiren, Türkiye’den getirmiş olduğu hediyeleri çocuklara dağıtan Tanyeli, küçük bir kız çocuğunun kendisini görünce, "anne" diyerek eteklerine sarılması ve ayrılmak istememesi karşısında, çok etkilendi.

Ünlü oryantal kimsesizler evinin müdürlüğüne giderek, Asıya adlı bu kız çocuğunu evlat edinmek için başvuruda bulundu. Tanyeli, "İki tane oğlum var. Asıya’yı görünce bir de "anne" kelimesini duyunca, içinden bir şeylerin koptuğunu hissettim. Ayrılırken beni bırakmak istememesi ve arkamdan ağlaması beni çok etkiledi. Evlat edinmek için başvuruda bulundum. Şimdi hukuki işlemlerin bir an önce bitmesini bekliyorum. Onu Türkiye’ye getirmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Bu arada ünlü oryantal, Sudan’da Asıya’nın yaşadığı bakım evinin onarımı yararına yapılacak açık arttırmada satılmak üzere Türkiye’den hediyelik eşyalar gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!