Çıkışı olmayan labirent

Güncelleme Tarihi:

Çıkışı olmayan labirent
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2002 18:02

Bir YAKINPLAN röportajı daha, bugünlük son. Nagehan Alçı, Güney Afrikalı bir meditasyon ustasının seminerine katıldı. "Ben böyle palavrdalara inanmam" diyerek gitti, denedi, ve günlerce bize "yaşadığı mucizeyi" anlattı. Siz de dinleyin.

Haberin Devamı

YA BEYNİM YAPTI, YA DA O "ÜSTÜN GÜÇ"...

Ama orada bir şeyler oldu. Daha önce hissetmediğim bir akım sarmaladı beni. Mutluluk kavramını benim için yeniden tanımladı. Tam olarak yazıya dökmek imkansız, ancak yaşadıktan sonra “inanmıyorum” demeye olanak yok!


* Nagehan ALÇI/Yakın Plan
* Fotoğraflar: Kutup DALGAKIRAN

Karşılıklı oturuyorduk. Aramızda 2 metre kadar bir mesafe vardı. Ben soruyordum, o cevaplıyordu. Peki nasıl yapıyorsunuz, sorusu üzerine, “ Bir sıkıntını düşün" dedi ve o an göğsüme bir ağırlık bindi. Gözlerimi kapadım ve beş yaşında küçük bir kız olarak çimlerde koşmaya başladım hayalimde. Çevremdeki havayı farkedip, yavaş yavaş nefes almamı söyledi ve olan da işte o an oldu. Kuvvetli bir akım çevremi sardı, ürperdim. Daha sonra tepeden tırnağa, daha önce hissetmediğim bir mutluluk dalgası sarmaladı beni. Kendime hakim olamadım, dev bir gülücük oturdu yüzüme. Gözlerimi açtığımda kendimi üç gram hissediyordum. O hafiflik ve dinginliği daha önce hiç hissetmemiştim. Ve bunun kaynağı bendim. Yaptığım yalnızca içimdeki enerjiyi ortaya çıkarmaktı.

Güney Afrikalı Meditasyon Uzmanı Seminer İçin İstanbul’a geliyor
Hem de Yanında Getirdiği Labirentiyle

Binlerce yıldır doğuda yaşam ve insanı bütünlemek için kullanılan meditasyon, batı dünyasından sonra, son yıllarda ülkemizde de giderek artan bir ilgi ile taraftar topluyor. İçe dönerek, çevredeki pozitif enerjiyi bünyeye toplama temeline dayanan bir rahatlama tekniği olan meditasyon, doğru yapıldığında sağlık, uzun ömür ve zaman kazancı vaat ediyor. Kendini bu yöntemle dış dünyanın uyaranlarından soyutlayanların, beyinlerini daha hızlı boşaltarak 3-4 saat uyku ile zinde kaldıkları iddia ediliyor. Çeşitli yerlerde bir çok meditasyon ve yoga kursları açılıyor, ünlüler boş zamanlarında özel seanslar düzenliyor.

Dedeman Otel’deki semineri işittiğimde, işte onlarca kurs ve seminerden biri, diye düşündüm.İnandırıcılık sınırını zorlayan, para vermeyenin kapısından geçemediği onca etkinlikten biri.

Peki ya şimdi ne değişti??

Çok şey. Yani İNANDIM!! Ve de yaşadım. Öyle kolay ki... Ve de mutluluk öyle yakın ki aslında...

Vernon Frost ve Dedeman Otel’deki Semineri

Vernon Frost 55 yaşlarında, Güney Afrikalı bir beyaz. Ülkesinde psikoterapist olarak çalışırken, insanların negatif enerjilerini görebildiğini ve onlara doğru akımı gönderebildiğini keşfetmiş. “ İnsanlar karşıma geldiğinde problemin nerede olduğunu görebiliyorum. Onlara doğru mesajlar vererek içlerindeki enerjiyi ortaya çıkarıyorum ve sonuç mucize oluyor. Bu güç bana tanrının bir armağanı ve bunu herkesle paylaşmak istiyorum.”

Frost işte bu amaçla dünyayı dolaşıyor ve seminerler düzenliyor. Ülkemizde de 3 günlük bir seminer düzenledi. Aracı ise bir labirent. Hayat yolunu temsil ettiğine inanılan bu labirente hemen tüm eski uygarlıklarda rastlamak mümkünmüş.

Yalnızca bir girişi ve bir çıkışı olan labirentte yapılması gereken içeriye adım atmak ve hiçbir şey düşünmeden, kıvrımlı yollarda gezinmek. Böylece yaşamın karmaşaları ve zorlukları bir bir kişinin karşısına çıkıyor, onlarla başedilebileceğinin farkına varılıyor ve labirent bittiğinde ise kişi ruhu ve bedenini barıştırıyor.

30 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen seminerlerde amaç, katılımcıların kendine uygun bir meditasyon yöntemi belirlemesini sağlamak ve bu yöntemle içindeki enerjiyi ortaya çıkarmasını öğretmek. Bunun için farklı zamanlarda labirente giriliyor ve herkes kendi döngüsünü takip ediyor. Gündelik sorunlar bir kenara kaldırılıyor ve yalnızca içimizdeki sonsuz huzura konsantre olunuyor.

Her ne kadar Frost’un enerjisi tartışılır da deseniz, gündelik sorunlar ve şehir karmaşasıyla unuttuğumuz bir şeyi hatırlattığı ve kendimizi bize dinlettiği için meditasyondenenmeye değer bir yol gibi görünüyor, ister bir kursta, ister evde tek başınıza.


Unutmayın:
Yalnızca gözlerinizi kapatacak ve içindeyken suyu nasıl hissediyorsanız, sizi sarmalayan havayı da o şekilde hissedip yavaş yavaş içinize çekeceksiniz o kadar!

Haberin Devamı

NOT: Labirent seminerleri belli aralıklarla tekrarlanıyor. Bağlantı için: Zekiye Olgaçay- 0212-2453449/0532-3061995

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!