Çıkan albümlere bakıyorum en renkli benimki ne yapayım!

Güncelleme Tarihi:

Çıkan albümlere bakıyorum en renkli benimki ne yapayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2011 00:00

Ozan Doğulu Türk pop müziğinin dehâlarından biri olarak adlandırılıyor. Starların albümlerindeki düzenlemelerden orkestra şefliğine kadar yaptığı pek çok iş var. Üstelik DJ performansları devam ediyor. Şimdi yaklaşık bir ay içinde çıkacak ikinci albümü ‘130 BPM Allegro’yu bitirmek üzere. 20 Temmuz’da Turkcell Kuruçeşme Arena konseri öncesi stüdyoda buluştuk. Şarkıları dinledik. Albümünde Yalın’dan Ajda Pekkan’a pek çok isim onun düzenlediği şarkıları yeniden söylüyor. Üç yaşındaki kızı Arya, Okan Bayülgen’le düet yapıyor

Geçen sene “Söyle diğerleri boşuna uğraşmasın, yılın albümünü yaptım” demiştiniz. Bu sene de aynı mı hissediyorsunuz?
- Bu esprili bir sözdü. Ama gerçekten yılın albümü ve fikriydi. Çünkü farklı bir projeydi. 10 star eski şarkıları yeni sound’larla söylemek için bir araya geldi. Sıla’yla yaptığımız Alain Delon da listeleri alt üst etti. Bu sene de aynı görüşteyim. Çıkan albümlere bakıyorum ama yine en renkli benimki ne yapayım (Gülüyor).

Bu albüm sefer albüm adı ‘130 BPM Allegro’. Daha ateşli bir albüm mü oldu?
- Aynen. Allegro, müzikteki tempo terimlerinden biri. İtalyancada neşeli anlamına geliyor. Parçanın hızlı okunacağını gösteriyor. Albümde de en az 12 enerjik şarkı var. Elimdeki şarkılardan biri de slow ama albüme alıp almayacağıma henüz karar veremedim.

Bu bahsettiğiniz slow şarkı eşiniz Ece Doğulu’ya ait. Onun da müziğe merakı var mı?
- Aslında Koç Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler ve edebiyat okudu. Şairliği var ve yazı yazıyor, piyano çalıyor. Bir gün “beste yaptım” diyerek geldi. Şarkı çok duygusaldı, hoşuma gitti. Sözlerini de o yazdı.

Ama eşinizin şarkısının akıbeti belli değil. Ece Hanım’dan korkmuyor musunuz?
- Ne diyorsun yandık! (Gülüyor). Şarkıyı Yonca Lodi söyledi bile. Bu albümde olup olmayacağı belli değil ama mutlaka kullanacağım.

Üç yaşındaki kızınız Arya’da ‘Ayı’ şarkısına vokal yapıyor. Onu nasıl ikna ettiniz?
- Biliyorsun onu ağırlaması çok zor. Kabarık bir istek listesi var (Gülüyor). Şaka bir yana, stüdyoya zor girdi. Halası ve annesi “Babanla amcan dinleyecek” deyince kabul etti ve söyledi. Hala evde “Ayı ayı!” diye bağırıyor. Bu arada beste de yapıyor. Son olarak “Kelebekler gibi uçmak ne güzel” diye sözler yazdı. Baby TV’den etkilendiğini düşünüyorum!

‘Ayı’ şarkısını Okan Bayülgen söylüyor. Bayülgen ismine nasıl karar verdiniz?
- Barış Manço’nun ‘Ayı’ şarkısını çok severim, yeniden düzenlemek istedim. İlk Kenan okusun diye düşündük ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. Sonra ben mi söylesem diye düşündüm ama vazgeçtim. Aklıma Okan Bayülgen geldi. Sesi çok güzel, müziğe meraklı ve yetenekli, seslendirme yapıyor, ayrıca o da bir baba. Aradım, ilginç buldu ve söyledi. Çok da güzel oldu.

Bu isimler herhangi bir ücret aldı mı? Kızınız Arya dahil...
- Almadılar. Ama Arya her gün krallar gibi benden ücret alıyor! Allahtan bezi bıraktı da ondan yırttık (Gülüyor).

SAKİN OLMAYA ÇALIŞSAM DA YERİMDE DURAMIYORUM

Şarkı söylemeyi düşünüyor musunuz?

- Şimdilik hayır. Ama ileride ne olur bilemiyorum.

Sesiniz güzel mi?
- Güzel. Zaten artık bu işin kralını biliyorum. Sesimi teknolojiyle öyle bir yaparım ki “bu kim” diye bakarsınız. Çok iyi solist olmayanlar da artık iyi şarkı söyleyebilirler, önemli olan sözlerdeki duyguyu karşınızdakilere geçirebilmek.

Saba Tümer’e taş çıkaran meşhur kahkahalarınızın kaynağı ne?
- Anneannemden bize geçti. Tek başımayken yine iyi... Kenan ve benimle aynı anda röportaj yap da buradan kaçıp kulak burun boğazcıya nasıl gidersin gör...

Kahkahalardan rahatsız olanlar var mı?
- Şaşıranlar da rahatsız olanlar da var. Sabah 07.00 uçağı, arka koltukta adam uyurken “Hahahaha” diye gülmeye başlıyoruz. Kenan’a “Aman dur biraz” diyorum.

Müziğiniz gibi enerjik misiniz?
- Sakin biri olmaya çalışsam da yerimde duramıyorum. Sabahlara kadar stüdyoda dans ediyorum. Hatta bazen eve yüzerek gitmeyi düşünüyorum!

Bir de sizi tanımayanlar dışarıdan sert olduğunuzu düşünüyor...
- Bu hayata bir kere geleceğiz. Yiyip içen, eğlenen ve pozitif enerji veren bir adam olmak için çalışıyorum. Saint Michel Lisesi’nde ve aynı zamanda konservatuvarda zor kurallarla okudum ve sert eğitimlerden geçtim. Sonra hayatın bu kadar ciddi olmadığına karar verdim. Tabii Buda da değilim. Damarıma basarsan sinirlenebilirim ona göre!

Kabin taktikleriniz var mı?
- Üzerime acayip bir enerji geliyor. İnsanlar “Aaa zıplıyor” diyerek şaşırıyor. Sonuçta insanlar beni dinlemeye eğlenmek için geliyor. Bu konsantre olup seyredeceğiniz bir caz konseri değil. Ben eğleniyorum ve eğlenmeyen biri olduğunda da “Ben eğlenirken para vermiş karşımdaki nasıl eğlenmez” diye bozuluyorum ve elimden geleni yapıyorum.

DJ’likte yakışıklılık ne kadar önemli?
- Çok yakışıklı adamlar var ama sahnede durum farklı. Sempatik ve karizmatik olmak ve işini severek yapıp eğlenmenle alakalı bir durum bu.

Sizin kabindeki durumunuz nedir? a) Seksi, b) Sevimli, c) Karizmatik, d) Güzel
- E şıkkı, hepsi (Kahkaha atıyor). Fizik olarak Allah biraz boyu posu esirgemiş. Yakışıklı dendiğinde insanın aklına 1.90’lık adam geliyor. Ben de “Ne kadar yakışıklıyım” diye düşünmüyorum. Benimki sempati, karizma ve eğlenip eğlendirmeyle alakalı.

Kimi sizi, kimi kardeşiniz Kenan Doğulu’yu daha yakışıklı buluyor. Sizce?
- Bu karşılaştırma hep vardı. Bizi birbirine düşürmek için söylenen şeyler. Oysa farklı özelliklerimiz var. Kenan’la yaş farkımız az. Önce yakın arkadaş, sonra en yakın dost olduk. Hala sırdaşım ve kimseye anlatamayacağımız şeyleri anlatırız.

HOUSE RİTİMLER TAM GAZ

Albümde Kenan Doğulu ‘Kalp Kalbe Karşı’, Yalın ‘Daha Ne Diyeyim’ ve Atiye ‘Aşkistan’ isimli sıfır şarkıları söylüyor. Ayrıca Ajda Pekkan ‘Petrol’, Mustafa Ceceli ‘Haram Geceler’, Sezen Aksu ‘Gidiyorum’, Teoman ‘Koy Koy Koy’, Sibel Can ‘Kahır Mektubu’, Murat Boz ‘Yazmışsa Bozmak Olmaz’, Özlem Tekin ‘Dans Et’, Ziynet Sali ‘Müptelayım Sana’, Burcu Güneş ‘Yaşamak Ne Güzel Şey’ ve birkaç sürpriz isim daha şarkıları house ritimlerle yorumluyor.

EKSİĞİM BENDEN BİR TANE DAHA OLMAMASI

* Kendimi çok ..şanslı.. buluyorum. Çünkü ..çok güzel bir aileye sahibim..
* En büyük eksiğim ..benden bir tane olmaması..
* Kadınlar en çok ..gülüşümü.. beğeniyor. Çünkü onlara ..çekici.. geliyor.
* En büyük pişmanlığım ..15 sene önce niyetlenip ABD’ye caz okumaya gitmemiş olmam..
* En sevdiğim yerim ..beynim..
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!