Cher’in memelerini sıkardı Cher de ‘Oh Ahmet’ derdi

Güncelleme Tarihi:

Cher’in memelerini sıkardı Cher de ‘Oh Ahmet’ derdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 00:00

Amerika’da bu ay piyasaya çıkan Ahmet Ertegün biyografisi ‘Son Sultan’da Ertegün’ün hayatı anlatılırken, ünlü müzik adamına ‘Sultan’ denilmesine sebep olan kadınlarla ilişkileri de sıralanıyor. İşte Robert Greenfield’in kaleminden Son Sultan Ertegün’ün kadınları

Haberin Devamı

Bodrum’daki evlerinde bile Ahmet Ertegün zaman zaman platonik olmanın ötesinde ilişki kurduğu kadınlara karşı cömert ev sahibi rolü üstlenirdi. Onlardan biri de Bodrum’da evde sık sık misafir olan, 34 yaşındaki sarışın Fransız dermatolog Veronique Simon’du. Simon şöyle diyor: “Ahmet, Türkiye’nin son Sultan’ıydı. Damarlarında Osmanlı kanı dolaşıyordu. Bu ölçüde bir erkek hiçbir zaman tek bir kadınla kalmaz. Doğu’da, sadece tek bir kadını seversiniz ama bir de çocuklarınızın annesi olan kadın, gözdeniz olan kadın, fahişeniz olan vardır ve her kadının yeri bu tür adamların kalbi ve beyninde ayrıdır.”

BÜTÜN SANATÇILARLA YATTI

Yıllar içinde müzik piyasasında Ahmet’in davranışlarıyla ilgili hikâyeler yayılmaya başladı. David Geffen anlatıyor: “Ahmet, Cher’in memelerini sıkardı. Cher de “Oh Ahmet” derdi. Ahmet bunu yapmayı severdi.” Ancak tek gecelik ilişkilerin sıradan sayıldığı bir sektörde bile birçok kadın Ahmet’in hareketlerinden rahatsızdı. Atlantic ile çalıştığı sırada Laura Branigan’ın menajerliğini yürüten Susan Joseph’e göre de böyleydi: “Poponuzu çimdikleyen bir adam. Laura ve onunla bir otel odasındaydım ve eteğimin altına elini sokmaya çalıştı. Eline vurdum. Kadınlara fazla saygısı yoktu. Laura dahil, yatabildiği bütün sanatçılarla yatıyordu.”

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb305ff018fbb8f8b11b30

BEYNİNDE BİR FİLTRE YOKTU

Hayatının son döneminde Ahmet’in sosyal bir ortamda dokunduğu kadınların listesi epik bir seviyeye ulaştı. Atlantic’teki yardımcılarından Dorothy Carvello; “Sakın hepsini de Penthouse ve Playboy sayfalarındaki kadınlar gibi zannetmeyin. Bazılarına kafanızı çevirip bakmazsınız bile. Beyninde böyle bir filtre hiç olmadı. Özgürdü. Hiç kimseye hesap vermek zorunda değildi” dedi.

KADIN GİBİ PETROL BULSAN

Ahmet’in davranışlarından rahatsız olmayan ve onun için çalışmış Jenni Trent Hughes ise şöyle anlatıyor: “Bir keresinde arabayla Türkiye’de petrol yataklarının bulunduğu bölgeye gittik. Yanında karısıyla belediye başkanı geldi. Ahmet kadını görünce ‘Oh şuna bak’ dedi. Ben de ‘Eğer petrolü de kadınları bulduğun gibi bulsaydın dünyanın en zenginleri olurduk’ dedim. Güldü.”

Haberin Devamı

YARDIMCISI TEMİZLİYOR

Ahmet, kadın yardımcılarından yaşam şeklini kabullenmelerini bekledi. Atlantic’te daha sonra başkan yardımcısı olan Noreen Woods da uzun yıllar onun ‘temizleyici’si olarak hizmet verdi: “Eğer karım birkaç günlüğüne bir yere gitmişse ve ben de birinin evinde uyuşturucu almış ve iki piliçle takılmışsam şoför onu arar, o da gelir beni oradan toplardı.”

KADINLARIN İSİMLERİNİ HİÇ BİLMEDİM

Mica Ertegün ise şunları söyledi: “Benimle tanışmadan önce Ahmet’in bir sürü kadını vardı ve muhtemelen ben onunla evlendikten sonra da bir sürü kadını oldu. Muhtemelen de değil. Kesin olduğunu biliyorum. Ama isimlerini hiçbir zaman bilmedim. Ve bir saniye bile olsa kendimi tehdit edilmiş hissetmedim. Ben oradayken o da hep benim yanımdaydı. Eğer ben bir seyahate gitmişsem ya da o Kaliforniya’ya gitmişse, iki piliçle takılması kimin umrunda olur. Benim buna bakışım tamamen farklı ve sanırım evliliğimiz de bu yüzden çok iyiydi. Çünkü birbirimize saygı gösterdik ve özgürlük tanıdık. İyi vakit geçirmeyi severdi ve eminim bir sürü yaramazca şey yaptı.”

Haberin Devamı

1961’de evlenen ve öldüğü 2006’ya kadar Mica Ertegün ile evli kalan Ertegün’ün kadınlarını, karısı Mica Ertegün de kabullenmiş. Greenfield’in yazdığı, uzun bir araştırmaya dayanan ve birçok tanıkla konuşularak hazırlanmış kitapta Ertegün’ün şarkıcı Cher’in memelerini sıkmaktan çok hoşlandığı, Cher’in de her seferinde “Oh Ahmet” dediği yazılı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!