Çevreciler ona ikiyüzlü diyor

Güncelleme Tarihi:

Çevreciler ona ikiyüzlü diyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 00:00

Global ısınmaya karşı halkı enerji tasarrufuna çağıran aktör John Travolta, çevreciler tarafından 5 uçağı bulunduğu için "asıl o kirletiyor" diye suçlanıyor.

"Wild Hog" adlı son komedi filmiyle adından söz ettiren ünlü aktör John Travolta, çevreci kuruluşların hedefi oldu. Atmosferi, normal bir vatandaştan 40 misli daha fazla kirlettiği belirtilen aktöre ateş püsküren çevreci kuruluşlardan "Sierra Club"tan Jayne King, "John Travolta ikiyüzlüdür. Ünlü kişilerin çıkıp da tasarrufu savunmaları utanç vericidir" dedi. Travolta, geçen yıl 30 bin mil uçuş gerçekleştirdi. Sierra Club’a göre, Travolta "dünyayı en çok kirletenlerden biri" olarak öne çıkıyor.

Özel uçaklarla uçmasın
/images/100/0x0/55eacfa5f018fbb8f8983239


John Travolta, kısa bir süre önce, global ısınmaya karşı herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söylemiş ve "Artık, alternatif yakıtları düşünmemiz lazım" demişti. Atmosfere salınan karbon emisyonları hesaba alındığında, normal bir vatandaş 20 ton bırakırken, John Travolta 800 tona ulaşıyor. Çevreci kuruluşlar, Travolta’nın "samimi" olduğunu sergileyerek özel uçaklarla seyahate son vermesi gerektiğini belirtiyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!