Cerrahpaşa'nın 1976 mezunları buluştu

Güncelleme Tarihi:

Cerrahpaşanın 1976 mezunları buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 17:28

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden (CTF) 1976 yılında mezun olan 92 doktor, 35’inci mezuniyet yılı kutlama etkinliğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

MEZUNLAR 35'İNCİ YILINDA BULUŞTU

Burhanettin Toker Anfisi’nde gerçekleştirilen 35’inci yıl kutlama etkinliklerinin birinci bölümüne, o dönem mezun olan 92 doktor katıldı. Her yıl düzenlenen etkinlik çerçevesinde anfinin giriş kapısına yanına 1976 mezunlarının birlikte çektirdikleri çiçeklerle süslenmiş toplu fotoğraf konuldu. Bazı mezunlar eşleri ve çocuklarıyla birlikte törene katıldı.

Fakültenin tanıtım videosuyla başlayan tören, sunuculuğu yapan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çocuk Ürolojisi Bölüm Başkanı Profesör Doktor Cenk Büyükünal’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kısa bir konuşma yapan Büyükünal, "1976 dönem mezunu olmak bir ayrıcalık. Türkiye’deki Tıp Fakülteleri içinde belki de 35 yıldır düzenli olarak bu toplantıları biz yapıyoruz. Ve bu toplantılarda içki masalarında başörtülü arkadaşlarımız ile olmayanlar kadehlerini birlikte tokuşturuyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

35 yıl önce ders gördükleri anfide bir araya gelen mezunlar tahtaya "C 76’lar Hocalar geldi susun", "Küçük Meral iyi not tut", "İrfan konuşma", "Yaşa Cim Bom Akif" diye yazdı. Büyükünal daha sonra sınıf arkadaşlarına bu yıl törene davet edilen aralarında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Bülent Berkarda, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Prof.Dr. Erdoğan Özdamar, Doç. Dr. Günay Ezer’in de bulunduğu öğretim üyelerini tanıttı. Eski mezunlar hocalarını ayakta alkışladı. Hocalar, eski öğrencilerinin anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Eski Dostlar şarkısının çalındığı etkinlikte, 76 mezunları birbirleriyle hasret gidererek bol bol resim çektirdiler. Çeşitli konuşmaların yapıldığı etkinlikte, çay ve kahve ikram edildi. Daha sonra 35’inci yıl anısına 1976 yılı mezunları diploma ve madalyaları takdim edildi. Kutlama etkinliğinin ikinci bölümünde ise sohbet edildi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Müzik Klübü eşliğinde şef Turgut Yüksel yönetiminde sevilen Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi.

Etkinlik kapsamında sırasıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Müzesi ve Topkapı Sarayı ziyaret edildi.Yarın da devam edecek olan 35’inci yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Dolmabahçe Sarayı, Kariye Müzesi gezilecek ve akşam Semiramis teknesiyle Boğaz turu düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!