Çeneler büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Çeneler büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 00:00

2013 yılında başlayan ve 2014 yılının estetik trendlerinin başında çene estetiği geliyor. Çünkü artık kadınlar Hollywood yıldızlarına benze karakter sahibi bir yüz istiyor.

Haberin Devamı

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dilek Avşar bu yeni estetik trend hakkında şöyle diyor; “Kadınlar birkaç yıl öncesinde küçük burnum olsun, ince kaşlarım olsun diye kendilerinin doğal güzelliklerini estetik operasyonlarla hatalı bir hale getirebiliyorlardı. Şimdi daha doğal ama daha çarpıcı olmak istiyorlar. Örneğin birçok starın yüzlerine baktığınızda eğri olmayan düz burunlar, karakteristik burunları, güzel bakışları ve küçük olmayan çeneleri vardır. Çene ne ileride ne geridedir. Örneğin biz Türklerin ise çene yapısı biraz küçüktür. Kadında çene küçük olunca yüz sanki daha yaşlı görünüyor. Bu nedenle çene protezleri bu yıl çok tercih ediliyor” diyor.

NEDEN ÇENE PROTEZİ

Dr. Dilek Avşar, “Altın oranlara baktığınızda alın, burun, ağız ve çene yüzü üç paralel bölgeye ayrılıyor. Bu üç bölge kaştan geçen, burun altından geçen, iki paralel çizgi gibidir. Bu üç paralel bölgenin oranları birbirine eşit olmalıdır. Çene küçük kalırsa diğer bölgeler ya daha belirgin gibi durur ve de yüz sanki daha yaşlı gibi görünebilir. Yerçekimin etkisiyle yüzde sarkma oldukça çene geriye doğru da çekiliyor. Bu nedenle çeneye konulan küçük bir protez yüzü aşağıdan yukarı doğru itilmiş gibi gösteriyor” diyor. Böylece yüz birden gençleşiyor. Sarkmanın önüne geçiliyor, oranlar yerine oturuyor ve yüze bir canlılık verilmiş oluyor. Çenedeki karakteristik yapıyla bakışa da anlam kazandırılmış oluyor.

Haberin Devamı

AMELİYAT İZİ BELLİ OLMUYOR

Çene protezi çenenin altındaki katlantıdan girilerek yapılıyor, küçücük bir protez yerleştiriliyor ve böylece ameliyat izi belli olmuyor. Bir hafta gibi kısa bir sürede normal hayata dönülebiliyor.

Dr. Dilek Avşar, “Eğer çene çok küçükse işlem basitse o zaman kişiye kendi kök hücresiyle yağ enjeksiyonu da yapılabiliyor. Bu işlem hazır dolgu ile de yapılabiliyor ama dolgu çok kalıcı olmuyor. Bazen protezin yanında kök hücre de uygulanabiliyor. Hatta yağ enjeksiyonuyla çene protezi kombine edilebiliyor. Yağı özellikle yüzü gençleştirmek için alına bombe vermek için, şakak bölgesi dolgunlaşsın, gözaltı silinsin, elmacık kemikleri belirginleşsin, dudaklar daha kontürlü olsun diye koyarken küçük çenelerde küçük bir çene protezi koyarak etrafını yağla sıvamak yüzü hem gençleştiriyor ve hem de daha karakteristik yapıyor. Böylece yaşlanmanın önüne geçilmiş oluyor. Çünkü yaşlandıkça çene daha geriye kaçıyor ve daha küçülüyor. Çenenin üzerindeki yağ desteği de gittiği için kemik yapısında da oluşan osteoporoz nedeniyle daha da küçülüyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!